ocuun evinin harici bir yerde kalmas dorumu yanl m

hakarka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2008
163
0
96
İzmir
benim 4 yaşında bir oğlum var bu gün arkadaşımla tartışıyorduk bana sen çocuğu hiç bir yerde bırakmıyorsun alışsın bırak ananesine kalsın orda annemle aramız 300 mt anca var bende ona gerekli bir şey olmadıki kalacağı bir durum olsa bırakırım mecburen dedim böyle üstüne düşersen çocuk pısırık olur dedi ikilem arasında kaldım ama bana göre ananeside olsa gereksiz yere kalması çok saçma gece dışarda olsam hasta olsam hadi neyse ne gerek var orda burda kalmasına sonuçta onun evinde odası var yemek masasınsa yeri var onları boş görünce dayanamam ki ben bence ben doğru yapıyorum dimi arkadaşım kardeşine annesine kaynanasın abırakıyor onunki kız benimki erkek ama benimkinden daha yırtık ne yapayım sizce yada siz nasıl davranıyorsunuz çocuklarınıza

yok canim ben inanmiyorum cocuk baskasinda kaliyor diye yirtik firlama falan olsun ,oglum yakinda 7 yasina giriyor birakin baskasinin yaninda kalmayi kendi odasinda bile uyumuyor ,esim yillardir gece calistigi icin oglumla beraber uyuyorum pisiriklikda neymis firlamanin teki :)yanlizca izne gittigimde birkac gun annanne yada babannesiyle birakiyorum onlarda biraz hasret gidersin diye

:1ninca:a.s.Ben Mecbur Kalmadikça Gece çocuğun Başka Bi Yerde Kalmasina Karşiyim....1.si Anane Yada Babanaler Tarafindan şimartildiği Için Anne Baba Konturolünden çikikyo...sen Ona Bişey Için Kizdiğinda Seni Sevmiyorum Ben Babannemi Seviyorum Diyor...ister Istemez Ona Verdiğin Düzen Değişiyo Kurallar Değişiyo çocuk Onlardan Fazla Yüz Bulduklari Için Anne Babasindan Soğuyo(kafadan Atmiyorum çok Yakinimda Gördüğüm Insanlar Var önce Memnun Olanlar şimdi Pişmanliğini Yaşiyo)he Hiç Kalmasin Mi Acil Durumlarda Sadece Yada Belki Ayda Yilda Bir Falan Olabilir Diyorum Bunun Dişinda Ben çocuğumun Dişarda Kalmasini Istemem Hoş Bakmiyorum Bu Olaya Zaten

Geçen akşam eşimle bu konuyu konuştuk
K.walidemlerde yemekteydi akşam misafirleride vardı
ben eğer imkanım var ise kızımın kendi odasında kendi yatağında yatması taraftarıyım en azında akşamları
ve gelebiliyorsam eve gelip onu uyutuyorum
akşam 21,00da uyuyor ve sabaha kadar hiç kalkmıyor bu düzenini kendisi öğrendi ve ben bunun bozulmasından korkuyorum
aslında nerde kaldığından çok düzenden şaşmamaya özen gösteriyorum uyku saatler olsun yemek
saatleri olsun
hee istisnalar olmuyormu? oluyor tabiki ama bi sonraki gün kaldığımız yerden devam...
eğer gece dışarı çıkacaksam ve mecbursam bırakmaya bırakırım...bende bunun kişilikle bir
alakası olduğunu düşünmüyorum..

Sevgiler a.s

Arkadaşlar ben de çocukalrın düzenli olarak kendi evlerinde kendi odalarında kalmaları taraftarıyım. ancak, çocuk başkalarıdna da kalabilmeli. Yani tek başına bi akrabasında bir gece geçirebilmeli. Bu yırtıklıkla falan ilgili eğil. Çocuğun kendine güveniyle ilgili. Anne ve babasına çok bağımlı olmamalı. Tek başına başkalarında da kalabilmeli.

Benim oğlum 7 yaşında ve amcalarında, teyzesinde kalıyor. Bazen bi haftasonu bazen bir hafta. Geçen yıl ilk defa memlekette bıraktım. Kendi teyzeme ve amcamlara.

Teyzemin torunu var ve lise bire gidiyor. bu yaşa kadar annesi ve babası ondan ayrı kalmamışlar. Çocuk bu yıl teyzemin yanında kaldı. (mecburen, oradaki liseyi kazandı) çok sorun yaşadılar.

Aynen katılıyorum.. Çocuklar büyüyünce (4-5 yaşından sonra) arada birde olsa yakın akrabalarda kalabilmeli bence.

Kızım 6 yaşında bu sene başından beri hafta bir gün cuma gecesi isterse babaannesinde kalabiliyor. Ama sadece Cuma gecesi. Öyle anlaştık biz.Bazen daha fazla kalmak istiyor ama müsade etmiyorum. Kendinin seçim hakkı olduğunu, kendi kararlarını verebildiğini hissetmeli çocuk.

benimde kızım 2yaşında babaanneyle aynı apartmanda oturuyoruz.şuana kadar yatılı hiç kalmadı,kalmasınıda istemiyorum.bazen babaannesi sen benimle yat bugece negüzel olur diyor.ama kızım olmadan uyuyamam hem bence normal ortamda buna gerek yok.bazen babaannesinde çok gün içerisinde fazla kalıyor inanın tanıyamıyorum çocugumu.kafamçokkarıştıbabaanne şımartmıyor ama çocuklar çok zeki sözlerini kime geçireçeklerini çok iyi biliyorlar.inanın evde kızımla yanlız olduğumuzda melek gibi.birde bir tanıdığım var kızını komşuda bile bırakıyor sabahtan aksama kadar hemde keyfi,çocuk acayip şımarmış.kısacası çocuk hep annesinin yanında olmalı istisnalar hariç tabi.a.s.

ben san akatılıyorum evi varken ne gereyi var kalsın başka yerde
acil işin olursa zaten bırakırsın canım
benim oglumda cok sakin kız lar birazcık yırtık oluyor benim kızım beni cok yoruyor abisi cok sakindi halada öyle 9 yaşında oglum

bende sıze katılıyorum ınsanın hayatında belırlı bır yaştan sonra hep annesı ve babası olmuyor. okul zamanı mesela. çocugun kendıne güvenı ıçın bencede kalabılmelı yakın akrabalarda.

ben bir bebeğin yada çocuğun evi dışı baska bi yerde kalmasına bir eğitimci olarak karsıyım...
çocuk evinde anne baba sefkatiyle kendi düzeninde büyümeli. karsı komsum torununa bakıyor önceleri gündüzleri 1 2 saat kalıyordu daha sonraları süreli kalmaya hatta geceleri hatta 3 gün sürekli kaldığı oldu anneside kendi evinde msnde takılıyor yada carsı pazar geziyor ve çocuk rezalet bi şekilde büyüyor 1bçukyasında annnesine anne dedesine baba diyor sizce bu doğrumu..ne yediği içtiği kaçta yattığı kalktığı hiç önemli değil. bi düzeni yok ortada kalmış bi sekilde bir çocuk anne baba yanında büyümeli ben çalışıyorum doğum yaptığımda2 yıl ücret izin alırım ben bakarım o güzel anlarını be yasamalıyım bentadmalıyım ann e olan benim daha sonraki zamnalardada onu bırakıp gittiğim için üzülür işimden çıakr cıkmaz ona gelirim bence doğrusuda bu annenne dede babanne sevsinler ama yanında bende oluyum ev geleceğini biliyim...

benim arkadaşımın üç yaşında bir kızı var hiçbir şekilde alıştığı yerden başka yerde yatmıyo oldukça zorlanıyorlar tatil burunlarından geliyo bi de babası olmalı o da zor bence rahat bırakılmalı çocuk kendi şekillenir gece ritüeli nereye gşiderse gitsin değişmezse problem yok bence önemli olan alışkalıklarını yaşaması gibi geliyo bana banyo ninni kitap okuma gibi

Bence biraz buyuyunce 4-5 yaslarinda falan cocuklar tanidigimiz, guvendigimiz yakinlarinin yaninda kalmasi cok faydali olur ...baskalariyla iletisimi acisindan cok onemli ...
Ben bile oglum 3 yasinda zaman zaman 2 saatligine cok sevdigi bir arkadasinin ailesine birakiyorum ...
Yekiskin olma yolunda buyuk adim yerimseniben

annanaesınde kalmasın, cocuk bı sure sonra anneneye anne demeye baslıyo onun huyunu kapıyo
sen buyut senın cocugun o zaten tum gun goremıon bıde bakıcı gıbı arada mı gorcen
gece sende kalsın canım annen bıle olsa senın egıtımını alsın,
annenın senı buyuturken yaptıgı yanlıslara dusmesın hem sımartır onlar torunlarını sen duzgun yetıstırırsın. torun sımartılır cunku adettendır

benim kızım 2,5yaşında.aynen senin gibi düşünüyorum.mecbur kalmadıkça gece yatısına bırakmadım.bırakmamda!!!!:1no2::1no2::1no2:
huyu duyu değişiyor.2 saat bırakınca,birde 24 saaat düşünmek bile istemiyorum:1no2:senağlama

Bende çalışıyorum ve haftanın 3 günü annanesinde 2 gün babannesinde kalıyor.sabah bırakıyoruz akşam alıyoruz.

Arkadaşlar 4-5 yaşlarındaki çocukların haftada bir gün gece kalmalarında bir sakınca yok bence.O yaştaki bir çocuk zaten büyüklerine anne ya da baba diye hitap etmez.Sonuçta çocuğun kendine güveni açısından ve sosyalleşmesi açısından bence çok önemli.Çünkü öyle bir zaman geliyor ki çocuğu bir büyüğümüze emanet etmek zorunda kalıyoruz ve bu sefer çocuk daha çok bocalar,kendini yanlız ve terkedilmiş hisseder diye düşünüyorum...

Çocuk mutlaka birilerinde kalmalı sözüne katılmıyorum..

İlerki yaşantısında mecburen başka yerlerde kalacaksa yani böyle bir durum olacaksa önceden alışması bakımından arada bırakılabilir ancak durduk yere alışsın diye de niye bırakayım ki?
Neye alışsın? Başkasında kalmaya mı? Neden?

Oğlum 6 yasında mecburiyetten dolayı 2-3 kez babaanne ve anneannede kalmıştır o kadar..

Alışsın diye durduk yere bırakmak hiç aklıma gelmedi...

Kesinlikle bırakmam da demiyorum ama bunu mutlaka yapılması gereken birşey diye hiç düşünmüyorum..

Kendine güvenle de alakası olduğunu düşünmüyorum..

Son düzenleme:
Bende çocuğun dışardan birinde kalmasına karşıyım. acil bi durum varsa o zaman kalabilir ama durup durduk yerde başka yerde kalmasına ne gerek var benim çocuğum evde olmasa şahsen uyuyamam ben. hem zaman bozuk çocuklarımızın gözümüzün önünde olması en güzeli a.s.

Bence de cok gerekli bisey degil, ha kisi zor durumda kalir is dolayisiyla vs
guvendigi birine birakir,
ama ben sahsen cocugumu orda burda birakmam, bi arkadasinda dedigi gibi
ortam cok bozuk kimin ne yapacagi belli olmuyor!
(Burda bi yabanci kanalda seyretmistim kiz cocugu 5-6 yaslarinda (Allah korusun)
kizin babasinin babasi yani dedesi cocugu taciz etmis lanet insanlar) bilmiyorum
herzaman icin dikkatli olmak lazim hele ki cocuklar konusunda!

çocuğun evinin harici bir yerde hergün kalmasını bende tasvip etmeiyorum fakat ayda 2 yada 3 gün kalmasınıda onaylıyorum benim oğlum 8 yaşında ve bazen teyzesinde yada amcasında kalmak istediğini kendi söylüyor.ben çocuğumun kendine olan özgüvenini yıkmamak için izin veriyorum sakıncada görmüyorum

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…