• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ocuumuzun ingilizce renimine nasl balamal neler yapmalyz

pelince

Zayıflıycam
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
637
9
96
İstanbul
Arkadaşlar ben matematik öğretmeniyim 8 yaşında oğlum var ama ne yazık ki okul yıllarında öğretmensizlikten ingilizceyi hiç sevemedim daha sonrada mesleki açıdan ihtiyacım olmadığından öğrenemedim.Şimdi oğlum 3.sınafa başlayacak bu yıl.Okulda ingilizce dersi haftada 2 saat var.Devlet okulu ama anasınıfından itibaren ingilizce dersi mevcut fakat öğretmenlerde yanlış bir tutum var nasıl olsa 4.sınıfta başlıyacak diye çok boş geçiyor dersleri.Ve şunu farkediyorum ki bendeki antipati oğlumdada başladı sıkılıyor ingilizce derslerinde diğer derslerde oldukça başarılı olmasına rağmen.Şimdi ben oğluma nerden başlasam napsam.Kursa mı götürsem diye düşünüyorum.Fakat bir kaç yıl sonra şu sbs'ler yüzünden zaten sürekli dersanelerle haşır neşir olacaklar sıkılmasınıda istemiyorum ama sanırım 5.sınıftan sonra özel okula verebilirim bu durumdada ingilizceyi şimdiden sıkı tutmam gerekiyor.Bana yardımcı olabilir misiniz?Öneriniz var mı?:uhm:

ingilizceye cok yakin hissetmiyorsa kursa göndermek onu daha cok bunaltabilir... sizin her ne kadar ingilizcenizin yeterli olmadigini söyleseniz de baslangicta bazil kelimeleri, ufak tefek dialoglari ögretecek kadar illa ki vardir... evde oyunlar, yarismalar yapin onunla...

kelime ögrenmesi icin cocuklar icin olan resimli sözlüklerden alabilirsiniz... ayrica özel okullarda okutulan ingilizce 1-2-3 . sinif kitalarini alarak onlari takip ederek de yapabilirsiniz. bu kitaplar zaten kücüklere yönelik oldugundan bunaltmadan eglenceli ögretiyor.. o kitaplari takip ederseniz hem kelime bilgisi yerlesir, hem kurs ya da özel ögretmenle oldugu gibi ciddi ders icinde hissetmez daha rahat olur daha ccok eglenir.

kelime ögrendikce büyükce bir kagida ögrendiklerini cizebilir, ve bunlarin isimlerini yazmak icin su kadar dakika vaktin var diyebilirsiniz. tabi ki hepsinin dogru oldugu durumunda bir ödül onu bekliyor olmali...

dedigim gibi kücük siniflarda derse gerek yok. siz altindan kalkabilirsiniz. hele bir ögretmen olarak bunu basaracaginizdan eminim. sormak istediginiz birsey olursa özleden kontakt kurabilirsiniz. elimden geldigince yardimci olmaya calisirim...

Arkadaşlar ben matematik öğretmeniyim 8 yaşında oğlum var ama ne yazık ki okul yıllarında öğretmensizlikten ingilizceyi hiç sevemedim daha sonrada mesleki açıdan ihtiyacım olmadığından öğrenemedim.Şimdi oğlum 3.sınafa başlayacak bu yıl.Okulda ingilizce dersi haftada 2 saat var.Devlet okulu ama anasınıfından itibaren ingilizce dersi mevcut fakat öğretmenlerde yanlış bir tutum var nasıl olsa 4.sınıfta başlıyacak diye çok boş geçiyor dersleri.Ve şunu farkediyorum ki bendeki antipati oğlumdada başladı sıkılıyor ingilizce derslerinde diğer derslerde oldukça başarılı olmasına rağmen.Şimdi ben oğluma nerden başlasam napsam.Kursa mı götürsem diye düşünüyorum.Fakat bir kaç yıl sonra şu sbs'ler yüzünden zaten sürekli dersanelerle haşır neşir olacaklar sıkılmasınıda istemiyorum ama sanırım 5.sınıftan sonra özel okula verebilirim bu durumdada ingilizceyi şimdiden sıkı tutmam gerekiyor.Bana yardımcı olabilir misiniz?Öneriniz var mı?:uhm:

merhaba pelince :)
bence de kursa gönderme..kurslar oldukça sıkıcı gelebilir o yaştaki çocuklara ve bunaltmamak lazım.bana sorarsan,o yaştaki cocuklara ingilizce öğretmiş,özel ders deneyimi yüksek bir profesyonelden yardım alman..
o yastakı cocuklara yetişkinlere yönelik eğitim verılmez cunku..çocugun yeteneklerine uygun çalışmalar yürütülmeli..mesela resme eğilimi varsa şekillerle,elmayla,armutla,resimlerle ingilizce sevdırılmelı yok hayır spora eğilimi varsa sporsal aktivitelerle ilgili eğitim verılmelı..bunun gibi..
bu arada seni kutlarım bu yasta bunun üzerine düştüğün için çünkü çoğu ebeveyn yanlızca okulllara güvenerek üstünde durmuyor yabancı dil eğitiminin..
son bir şey; benim şöyle bir topiğim var..ona takıp etmesını söylemek itici gelebılır ama sen takıp edebılırsın ve senin kanalınla ona yardımcı olabilirim. sanırım şu an yazlıktasın.dönüşte seni topiğime bekliyorum ufaklığa daha detaylı yardımcı olabilmek için.

http://www.kadinlarkulubu.com/yaban...dil-ogrenmek-isteyenlere-ucretsiz-yardim.html

bu alanda istediğin her konuda yardımcı olabilirim sana..

üniversitelerde çocuklara yönelik yazın ing dersi oluyor..bunları araştırabilirsiniz.

tesekkur ederim bonibin Fiume tek care kurs diye dusunmeye baslamistim bana uygun kitabi Adi ile onerebilirmisiniz

canım o sevıyede yayının adının cok bir önemi yok..
herhangı bır baslangıc sevıye edınebılırsın..kursta sıkma çocugu..
büyük kitap evlerıne git yardım ıste sorununu anlat..en iyisini bılıyorlar gercekten

Back