• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ocuklarmza dikkat edelim

destina0706

HAYATIMIN 3 ANLAMI
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2007
2.217
2
316
Antalya
Arkadaşlar bugün televizyonda öğrendim belki duymuşsunuzdur.Türkiye'de 5 ayda 650 çocuk kaybolmuş.Bunların çocuğu kaçırılmışdır eminim ki bir saniyelik ihmali fırsat biliyorlar.Bende 1 çocuk annesi olarak çok üzülüyorum ve dışarı çıkarken bir saniya oğlumu yanımdan ayırmıyorum.
bakkala bile artık evlatlarımıza gönderemiyeceğimiz bir dünyada yaşıyoruz maalesef.Allah'ım başka anne babaların yürekleri yanmasın artık ve devletimiz bir çözüm arasın tv.de söylenene göre yabancı bir ülke dışarda yanlız oynayan çocuğun ailesine ilkin mektupla ihtar geliyormuş.tekrar buna rağmen yanlız dışarıya gönderirilerse bu sefer aile hakkında soruşturma açılıyormuş.
bırakın yabancıyı artık konukomşudan bile birşey almamasını tembihlemek gerekiyor.çocuklarımıza
maalesef bizim dışarıda çocukken oynadığımız zamanları onlar doyasıya yaşamayacak artık.

aynen katılıyorum güzel bir konu açmışsınız
bende çok korkarım çocuk kaybolması, kaçırılması vs işlerinden...
Allah ım evlerden ırak. rabbim korusun yavrularımızı...
bi kere bi anne gördüm tv de çocuğu kayıptı.. ağlıyordu. yüreğim yandı..
kuzum kucağımda uyuyuordu.. benim sıcağımla,benim kokumla... o anneki
yavrusu ne ellerde bilmiyor hergün aynı acı ölse öldü derim diyo. hergün aynı acı
hergün aynı umut.. rabbim kimseyi evlatlarıyla sınamasın inşallah
çok zor düşünmesi bile beni gözyaşlarına boğar.. Allah ım evlerden ırak
bi sn göz önünden ayırmaya gelmiyor.. bu devirde insanın komşuları bile sapıtmışken..
akrabalarının bile gözü dönmüşken.. ben köye annemelrin yanına bile göndermeye korkuyoum
kuzumu.. annem köy yerinde birşey olmaz diye dikkat etmezse, kaçırırlarsa diye..
annelik=paranoyaklıkmış....

ewet bende paranoyak oldum.sabah sürekli bu konuları işleyen bir programdan dolayı ama iyiki var aslında bu zamanda öle olmak gerekiyormuş.aslında buna ordaki psikolog bilinçlenme diyor doğruda heralde.artık zaman serbestlik zamnı değil valla kollayıp takip etme zamanı.Allah sonumuzu hayır etsin.Allah hepimizin çocuklarını ailesini kötü niyetli insanlardan korusun.

ewet bende paranoyak oldum.sabah sürekli bu konuları işleyen bir programdan dolayı ama iyiki var aslında bu zamanda öle olmak gerekiyormuş.aslında buna ordaki psikolog bilinçlenme diyor doğruda heralde.artık zaman serbestlik zamanı değil valla kollayıp takip etme zamanı.Allah sonumuzu hayır etsin.Allah hepimizin çocuklarını ailesini kötü niyetli insanlardan korusun.

aslında burdanda yakını ve kendi çocuğu yada tanıdığı kaybolan biri olan arkadaşlarımızın fotoğraflarını koyup birbirimize yardımcı olabiliriz.gören oldumu diye.bu sadece bir fikir tabi.:teselli:

kesinlikle paranoyak bir anneyim hatta bir dönem çanakkalede kaçırılan çocuk vardıya annesi tvlere çıkmıştı sonra çıkmıştı ortaya asıl babasına vermiş çocuğu diye o dönem çanakkaleye tatile gittik ve ben oğlumun elini 1 sn bırakamadım yanımdan ayıramadım bakkala bile gönderemiyorum yaa nasıl bir dünyada yaşıyoruz artık bi dur demeleri gerekiyo buna rabbimevlatlarımızı her türlü kötülükten muhafaza etsin aminn.

duydunuz mu bilmiyorum ama geçen günlerde tv.de dedi yabancı bir ülkede plastik bir bileklik üretmişler bir ucu çocuğun bileğine diğeri anne veya babanın bileğine takılıyormuş aradada uzantısı varmış yani çocuk elinizi tutmasa bile sizden ayrılıp uzaklaşamıyormuş.buraya da gelirmiki?
ama benim çocuğum 4,5 yaşında onu taktıracağını zannetmiyorum.çok hareketli bir oğlum var.onla dışarı çıkmaya bile korkuyorum babası ve ben ancak zaptediyoruz.her yere fırlıyor saniyelik artık dışarda ona sürekli bakacam diye hiç bir yere bakamıyorum
inanın kafamı bir oraya bir buraya çevirmekten başım sersem gibi oluyor tansiyonum düşüyor artık.
o yüzden ben hafta içi hep evdeyim eşimle beraber çıkıyorum ancak.hani sırf gezcem diye onu tehlikeye atamıyorum.çünkü çok korkuyorum.birde burda gurbetteyiz.Artık o bile farketmiyor gerçi köylerde bile olmaya başladı yaa.

aynı durumdayım inaılmaz korkuyorum kabusum bu.Allah yaşatmasın kimseye.paranoyaklık had safhada bende.neler neler geçiyor aklımdan çocuğumla dışarı çıkınca.bi de çalışıyorum babaanneile hep ğarka gidiyor çok tedirginim.elimden gelse çıkarmıycam çocuğu evden hiç.biliyorum abartıyorum ama hislerim bunlar ne yazıkki

destina canım tebrikler ay bu fikirlere herkesin coook ihtiyacı var en önemlisi kayıp resimleri fikrinden dolayı alkışlıyorum seni en büyük yaraya parmak basmışsın öpüyorum canım saygılar

Insanlar bır bebek sahıbı olmak ıcın cok buyuk fedekarlıklar yapıyor sıtede goruyoruzçç
cok sukur evlatlarımız var.. anne baba olmak dunyanın en buyuk sorumlugunu uzerıne almak demek..
Annelık dunyanın en zor meslegı ...24 saat....calısıyorsun..
bır sanıye gozunu ayırsan Allah korusun hersey olabılır....

Rabbım tum cocuklarımızı kotu ınsanlardan...kazalardan...belalardan ...dusmelerden...yaralanmalardan....korusunn....

Etrafımızda sahıpsız bır cocuk gordugumuzde...yada...aılesı tarafından ılgılenmeyen bır cocuk..hemen ılgılılere haber verelımm...

Duyarlı olalım..Benım başıma gelmez demeyelımm..
Herşey ınsanlar ıcın

annelik=paranoyaklıkmış...
bunu yazan çok doğru yazmış...
Allah bütün çocukları korusun....:Saruboceq:

destina canım tebrikler ay bu fikirlere herkesin coook ihtiyacı var en önemlisi kayıp resimleri fikrinden dolayı alkışlıyorum seni en büyük yaraya parmak basmışsın öpüyorum canım saygılar

güzel düşüncelerinden dolayı bende çok teşekkür ederim kardelencim.Bende çok üzülüyorum bazen akşam yattığımda bu olaylara kafam takılıyor.Oğlumu uyurken izliyorum.Sonra içimden geçiriyorum Allahım şunların canı ne ufacıklar kim ne ister diye.Ya aklıma getirmek istemiyorum ama çok paronayak oldum herhalde.Ben mi abartıyorum diyorumdum bazen ama gördüm ki benim gibi olan anneler de varmış. Bu resimde de aklıma bazen msn mize böyle mailler geliyor.Burası da çok kalablık bir kulüp Ay ya! Allah göstermesin kimsenin başına gelmesin inşallah,.ama bir resim bile faydası olur diye düşündüm.

canım çok güzel düşünmüşsün gerçekten bizde toplum olarak biraz duyarlı olmalıyız.
etrafımızda neler olup bitiyor bir kafamızı kaldırıp bakmalıyız.
benimde 2 çocugum var evde bile ayrı odalarda oldularmı sesleri çıkmasın içim ürperiyor.
bende anneligin paronayaklık sözünü bire bir yaşayan biriyim.
söz konusu çocuklarım olunca kimseye güvenemiyorum.
allah bütün kayıpları ailelerine kavuştursun inşallah.:Saruboceq:

canım çok güzel düşünmüşsün gerçekten bizde toplum olarak biraz duyarlı olmalıyız.
etrafımızda neler olup bitiyor bir kafamızı kaldırıp bakmalıyız.
benimde 2 çocugum var evde bile ayrı odalarda oldularmı sesleri çıkmasın içim ürperiyor.
bende anneligin paronayaklık sözünü bire bir yaşayan biriyim.
söz konusu çocuklarım olunca kimseye güvenemiyorum.
allah bütün kayıpları ailelerine kavuştursun inşallah.:Saruboceq:

çok teşekkür ederim canım güzel düşüncelerinden.Her annenin günümüzdeki ortak korkularından sadece biri.
Ben fikrimi söyleyeyim mi? bence kaybolan çocukları kaçırıp öldürenler ve günümüzde artık cinayet işleyenler ki, o kadar arttı ki bu cinayetlerin önüne geçilebilmesi için ve durdurulacak kadar azaltılması için tekrardan İdam cezasının çıkmasını istiyorum.İşte o zaman nasılsa yatarım çıkarım ya da af olur cesaretiyle bu insan diyemeyeceğim bunlar ancak yaratıklar olur, bunlar bu işe cesaret edemezler.

Back