ocuklari Dikkatle zleyin-Diskleksi

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
BU KONU BAHÇEMDE SIKIŞMIŞ İSTERİMKİ HERKESİN BİLGİSİ OLSUN
onun için bahçeden alıp buraya taşıyorum

Oğlum ilkokulda çok başarısız okumayı çözemiyor bir türlü.Doktor doktor dolaşıyoruz.Herşey normal,IQnormalin üstünde.Ne bu şimdi...Biri bu sene sınıfta kalsın diyor,diğeri erken başlamış okula.Belki faydası olur,öğretmenide bende olur diyoruz ama olmuyor.
B leri D P leri Folarak okuyor yani BABA oluyor DADA.Oğlum dada diye bir kelime olmadığına göre bu baba.
AYŞE oğlum için EYŞİ idi.Çabalarımızla 5. sınıfı bitirdi.Kendinin farkında ve orta okula gitmiyor tüm ısrarlarımıza rağmen...Babasıyla işin başına...
Yıllar sonra gazetedeki bir yazı dikkatimi çekiyor :ERKEK ÇOKUKLAR RİSK GURUBUNDA (DİSKLEKSİ) YANİ ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ BOZUKLUĞU.
AMA DAHİ OLMAYA ENGEL DEĞİL.kimler var.Leonardo Da Vinci,Picasso,Edison,Spelberg,Churchıll,Pres Chales,Agatha Christıe,Tom Cruıse,Cher,ÜNLÜ BEYİN CERRAHI Harvey Cuhsıng
İsimleri yazıyorum bilesiniz diye onlar o kadar güzel bir eğitimle yetişiyorlarki,zi bile kalmıyor.
Şimdi soruyorum,bizim çocuklarımızın ne günahı vardı.Bazen görmezden geliyorlar...Zaten o zamanlar Türkiyede bilinmiyordu,heleki küçük yerlerde diyor doktor. Onlarda duymamışlarmışşş....BİLİNMİYORDU kelimesi yüreğime su serpiyor biraz...Biz çok uğraşmıştık elimizden geldiğince.
Siz siz olun DİSKLEKSİYİ hemen araştırın.sizin çocuğunuzda olmasada ....
Belki başkalarına faydanız olur.

Boyu uzamıyor...
Ankara Maltepede kaldığım evin 5. katından İbni Sina hastanesini seyrediyorum
Hastane seyredilirmi?Seyredilir oğlum orada yatıyor.katındaki ışıkları görüyürum.
Refakatçı almıyorlar,bende bakıyorum.Kar kağışını seyrederek düşünüyorum...
Yaşıtlarından çok ufak tefekti.Anneyseniz bilirsiniz,anlarsınız. Yeğenler,kuzenler
arkadaşlar büyüyor...bizimki hep ufacık gibi.Gene doktor doktor dolaşmalar başlıyor.Hepsi üzülmeyin efendim uzar uzar...

Canım sıkılıyor.bir şey var ama ne.Bir doktor buluyorum.Aynı şeyi söylüyor,uzar bekleyin. Elimi masaya vuruyorum,tahlil istiyorum.Gerek yok,diyecek oluyor,öyle bir bakıyorum ki.Tamam diyor.Tahlil neticesinde,büyüme hormonu çalışmıyor ve son radde de (tahlili öğlen alıyorum sabah Ankaradayım).

Kimseyi dinlemiyorum artık,evrakları hazırlıyorum sigortadan...Genetik değilmiş ona seviniyorum.5 hafta kalıyor hastanede,dönüyoruz.3 ayda bir kontrole gidiyoruz Ankaraya.Artık çok iyi rutin yapılan iğneleride bitti.Normale döndü.Onun geliştiğini gördükçe.. üzülme canım,uzar.Amma evhamlısın diyenleri dinlemediğime seviniyorum,ya boş verseydim...Genede tek tesellim vardı.
Allah beterinden saklasın. Biz elimizden geleni yapalımda.

Yeşilimin anıları sağlıkla kalın.:çiçek:

haklısın yeşilim.çocuklarımızdaki gelişme takibini çok iyi yapmamız gerekiyor.öyle çok hastalık var ki çok küçük detaylarla başlayıp,ama o küçük detaylar farkedilmediği için hızla ilerleyen.sonuçta bir sürü kayba uğratan...

o yüzden haklısın.çocuklarımızı çok iyi izlemeliyiz.her aşamalarını...

ayrıca çok geçmiş olsun sana ne kadar bilinçli bir annesin ki bu anormalliği farkedip,peşini bırakmamışsın...

minerwa çocuk duğurmaktan öte,yapmamız gerekenler var.biraz dikkat o kadar...
sadece herkese ulaşsın istiyorum.o kadar. teşekkür ederim canım benim...

yeşilim ne iyi yapmışsın da doktora götürmüşsün..yaa insanları dinleyip geçicek diye bekleseydin...afferin cnm arkadasım..ANNELİK SEZGİSİ bize herseyi gösterir..kimse yavrularımızı bizler kadar düşünemez ki...
onlar bizim herseyimiz...cnm sana oglunla saglık dolu ,mutluluk dolu uzun yıllar diliyorum..

Geçmiş olsun yeşilim.Çocuk büyütmek sanıldığı kadar klay değil.Allah başka keder vermesin.

su,realist...çocuk yetiştirmek zor tabiki canım.mademki dünyaya getirdik,dikkat gerek..ve başıma geleni paylaştım..doktoruma söz vermiştim,etrafımdaki çocuklarıda gözlemledim ve ikaz ettim...buradada bilmeyen varsa bilgileri olsun istedim..

biliyorum cok zorrrrr
siz hic turner sendrum diye bir hastalik duydunuzmu
oda boy uzatmiyor oda anneyi ve cocugu cok yoruyor
yasizlari büyürken sizin cocugunuz büyümüyor
zekasi normal akli süper ama boyu büyümüyorrrr
hastaligin adi turner senrumu benim kizim:a015: :a015:

CNM ÜZÜLME SAKIN..ÖNEMLI OLAN BOYU DEGIL SAGLIKLI OLMASI BENCE..EVET KONU ÇOK GÜZELL PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKURLER ARKADAŞIM.

seni üzmez isem paylaşırmısın bizimle ..evet önemli olan sağlığı tabiki onlar bizim herşeyimiz

dilimin döndügü kadar anlatim canim
kizim karnimda 6aylikti bebek karninda büyümüyor diye beni hastaneye aldilarkizim dogana kadar karnimda serumla beslediler
kizim2.5kilo dogdu boyu48di
kotrolleri her seyi normaldi gelisimi normal oldu
taki ilk okul 4de kadar bir gün yani daha 9yasinda ay hali olmus daha kizim bebek doktorlar bazi cocuklarin erken olabileceni söyledi ama sorunlari vardi dile dökemedigimiz bir promlem vardi ama neyy gitmedigim doktor kalmadi
her sey normal diyorlardi ama deyildi
kizimin yasitlari büyürken kizim ayni boyda kaldi
elinden devamli rotgen cektiler her sey normalmis
evde kaytlar kizimin boyunca oldu ama hic bir sey yok diyorlardi kizimin boyu aniden durdu internette baktim sonunda kizimin hastaligini ben buldum doktora söyledim benim kizimin hastaligi turner sendrumu adini ben buldum tedavisi size dedim kizimin düzelsin ay halleri 6ayda bir oluyor ama kirk gün felan simdi tedaviyle düzeldi kizim yasitlarinin büyümesi kizimda piskolojik sorunlar yaratti ama simdi iyi cok sükür sadece boyu kisa isterseniz hastaligin sitesini verim bakim kizimin hastaliginin sebebi
kromozonlardan birinin x bozuk olmasiymis her 200bebekten birinde oluyormus sans bana vurmus ama cani sag olsun kizimi cok seviyorum www.turner sendrumu.com
allah kimsenin cocuguna hastalik vermesin cok zor ceken bilirrrr

bilgileriniz için teşekkürler.bu konuyu dikkate alıp çocuklarımı izliycem.çok sağolun

yesilim paylastigin konu gercekten cok onemli cocuk dogurmak cok kolay ama onu buyutmek asil olan..hersey annede bitiyor birazda sans onemli doktor doktor dolasmak ne kotudur bilirim..oglumun 2.5 ay suren dayanilmaz oksurugunun sebebi alerjiymis butun testleri negative cikmasina ragmen en sonunda Istanbulda ki bir kbb cerrahi sona erdirdi..aninda teshis dogru ilaclar ve aylar sonra deliksiz bir uyku..szizin anlattiklarinizin yaninda benim ki cok buyuk bir sorun degil ama Allah hepimizin cocuklarina saglik versin..seyda66 sanada cok gecmis olsun canim senide kutlarim zaten bizim cocuklarimiza.. bizden baska en iyi kim yardim edebilir ki

tesekürler canim allah ccocuklarimizi korusun yesilim
öyle haklisin birsen bizim cocuklarimizi bizden iyi kim bilebilirki

Gerçekten çok önemli bir konu.
Annem ilkokul öğretmeni olduğu için birçok çocuğunda görme bozukluğu, hiperaktivite, zeka bozukluğu tespit etmişti.
Oysaki aileleri o çocukları yaramaz, şımarık, huyu böyle olarak nitelendiriyordu.
Pek fazla da hissettirmeden çocukları izlemek gerekiyor.
Ancak çocuk bunu farkederse dikkat çekmek uğruna türlü şeyler yaratabilir.Çocuklar herşeyi suistimal etmeye çok yatkın.
Sadece sessizce uzaktan takip etmek gerekiyor diyorum.
Çocuk yetiştirmek çok zor öyle ince bir denge ki Allah annelerimizin yardımcısı olsun.

Çok doğru Cüvcüvüm.. Çocukları,sessiz ve sakin izlemek gerek.Dikkat çekmemeli

merhabalar!
biz anneler çocuklarımıza karşı objektif olarak bakamıyoruz ve onları mükemmel olarak görüyoruz görmek istiyoruz!birisi bizim çocuğumuz hakkında olumsuz bişey söylediğinde onu düşmanca saldırı olarak algılayabiliyoruz!işte bu durumuda aşmamız gerekiyor!çünki dışardan bir göz farklı şeyleri görebilir ...
ben aileleri eğiten bir öğretmen olarak öncelikle annelere objektif olmayı öğretmeye çalışıyorum...
benim çocuklarıma disleksi teşhisi nisan ayında kondu.fakat ben yaklaşık 3 yaşından itibaren takip ediyor ve biliyordum disleksi olduklarını (risk grubundaydık)3defa rehberlik araştırma merkezine götürdüğüm halde
siz pimpirikleniyorsunuz diye geri gönderdiler!sonra Ankarada ruh sağlığı merkezine götürdüm ve tipik disleksi teşhisi konuldu.yani bazende uzman diye götürdüğümüz kişiler doğru tesbit yapamıyorlar.bu yüzden içimiz rahat edene kadarda araştırmaktan vazgeçmeyip problemin neden kaynaklandığını bulalım lütfen.
yakın bir arkadaşım oğlununun bazı problemleri olduğunun farkındaydı ama götürdüğü çocuk doktorları hiç bişeyi yok diyorlardı!!!!merdiven çıkarken zorlanma,oturduğu yerden zor kalkma ,yaşıtları gibi hızlı koşmama gibi belirtileri vardı ve çocuk 6 yaşına geldiği zaman bir ortopedi uzmanının yönlendirmesi ile kas erimesi teşhisi konuldu.bu genetik bir hastalık fakat ne anne tarafında nede baba tarafında yok.bazen binde bir bu tür durumlarda olabiliyormuş.
sadade gelicek olursak evet çocuklarımızı çok iyi gözlemlemeliyiz!a.s.
sevgilerimle....

arkadaslar hepinize geçmiş olsun çocuklarınıza acil şifalar versin ne kadar güzel sizin gibi bilinçli anneleri var sizleri tebrik ediyorum.Keşke bütün annelerimiz sizler kadar bilinçli olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…