Öcalan'dan AKP'ye teşekkür

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698

fft81_mf2281139.Jpeg

Halkların Demokratik Partisi'nce (HDP), Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in İmralı'da Abdullah Öcalan’la yaptıkları görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, yaklaşık 3,5 saat süren bir görüşmede, Öcalan'ın öncelikle müzakere çerçeve yasasına destek, öneri ve katkı sunarak, gerçekleşmesini sağlayan bütün parti kurum ve şahsiyetlere teşekkür ettiğini, bunun büyük barışın sağlanması sürecine olumlu bir başlangıç teşkil edeceğini ifade ettiği aktarıldı.

Aslolanın bu çerçeve yasanın ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamalarla hayatiyet bulmasını sağlamak olduğunu belirttiği bildirilen açıklamada, Öcalan'ın "Başta bütün Kürt siyasal kurumları ve halkımız olmak üzere 2013 Newroz'unda başlattığımız sürecin arkasına koyduğumuz irade bütün ağırdan almalara ve tek yanlı dayatma eğilimlerine rağmen güçlenerek devam etmiştir" ifadelerini kullandığı işaret edildi.

ROJAVA’YA DESTEK ÇAĞRISI

Açıklamada, Öcalan'ın, bundan sonraki süreçte tarafların sürecin ruhunu zorlayacak tutum ve davranışlardan özenle kaçınmaları gerektiğini bir kez daha vurguladığı belirtildi.
Öcalan'ın "Özellikle hükümet ve Meclis'in zaman geçirmeden gerekli komisyonları ve izleme kurulu başta olmak üzere diğer yapılanmaları hayata geçirmelerinin elzem olduğunu" dile getirdiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu tutumun baskı ve provokasyon girişimlerini de boşa çıkaracak en önemli güvence olacağını belirten Sayın Öcalan 'Unutulmamalıdır ki bu sürecin sonunda kazanan bütün halklar olacaktır' vurgusunu yaptı. Sayın Öcalan Rojava ve Kobanê'ye dönük hunharca saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek, 'Başta halkımız, gençlerimiz ve kurumlarımız olmak üzere bütün demokrasi güçlerini bu ölüm çetelerine karşı ulusal onurumuz için seferber olmaya çağırıyorum' dedi. 'Bu ölüm çetelerine kolaylık sağlayanlar, meydan verenler ve kullanmaya çalışanlar bu tutumlarının bölge barışı başta olmak üzere halkların geleceğini tehlikeye atmakta olduğunu bilmelidirler' diye ekledi. Sayın Öcalan, 'Bu çetelere karşı sürdürdüğümüz meşru savunma hakkımız bütün demokrasi güçleri tarafından doğru anlaşılmalı ve savunma hakkımızı kullanmada kesinlikle tavizsiz davranacağımız bilinmelidir. Savunduğumuz sadece varolma hakkımız değil, bölgedeki bütün halkların ve inançların barış içinde özgür ve eşitçe yaşama hakkıdır' dedi."

KÜRT ULUSAL KONGRESİ

Öcalan'ın demokratik çözüm sürecini başladığı günden bugüne kadar geçen sürede yaptığı bütün görüşmelerde ısrarla Kürt Ulusal Kongresi'nin toplanması ve ulusal birliğin sağlanması gerektiğini savunduğu belirtilen açıklamada, "Bölgede yaşanan gelişmeler bu tespit ve önerimin ne kadar hayati olduğunu açık bir biçimde ortaya koymuştur' diyerek, kongrenin biran önce toplanması gereğine işaret etti. Sayın Öcalan başta ölüm saldırılarına karşı cesurca direnen Kobanê halkı olmak üzere Rojava'da ve Güney Kürdistan'da aynı çetenin saldırısı altında olan Türkmen, Êzidî, Arap, Süryani ve bütün halklara inan
çlara özel selamlarını iletti" ifadeleri kullandı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/92841/Ocalan_dan_AKP_ye_tesekkur.html

Sayın öcalan teşekkürlerini sunmuş hı ? Ohh kaymagın üstüne bal bal vallahii

Hayaldi gerçek oldu! akp ile görüşen ortaklık eden chp dir deniyordu bir zamanlar. Şimdi çözüm süreci adı altında kimler el sıkışıyor görüyoruz adam bir siyasi parti başkanı gibi çıkıp açıklama yapıyor. Ama alttan da tehdit ediyor. Tabii teşekkür eder her şey onların lehine. Doğuda polisi askeri yetkisizleştirdi, adamlar yol kesip kimlik soruyorlar göstermeyeni vuruyorlar, ilk iş Diyarbakır'da Ne Mutlu Türküm Diyene yazısı kaldırıldı tabii ki memnun olur bölgeyi kuşattılar bir güzel. Yüzlerce şehidimizin katilleri oranın ağası oldu. Biz itibarsızlaştırıldık sonra da milletim milletim diyen bir başbakan tabii tabii. :31:

Erdogancilar simdi de konusun, destekleyin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Duble yol haberi olsa bütün AKPLiler alkış tutmak için burda olurdu. Bu haberin altına yorum yapamamaları da iyi bir yerde. Vicdanları yok olmuş olsa bile, demek ki hala utanma duyguları var. :6:

Hadi yine iyisin kapacaksın yine oylarıı köftehor seniiii

Burasi Yeni Turkiye yok oyleee !!

Diymi ama.:27:

Bebek katillerinin bile fikirlerine ihtiyacı var bu ülkenin.

I'leri demokrasi dedikleri bu olsa gerek.:ssz:

Beni aşıyor bu kadar demokrasi ama.

Ee yok mu yorum yapacak akpli, evet, dinliyoruz

Ee yok mu yorum yapacak akpli, evet, dinliyoruz

Diğer topicte Demitaşa oy verecek olan sanatçıları eleştiriyorlar :)

şunları söylerken amaç nedir,niye bu kışkırtma,daha evvelde bu tarz şeyler yazıldı
ee hani nerde hükümet yanlıları,hadi şimdide konuşun falan
isteyen istediği yere yazar
ben siyasetten çok anlamam,bilmediğim bir şeydede yorum yapmam
teşekkür etmiş ne var bunda,herkes herkese teşekkür ediyor
adam açılım yapıyor onu bile taşlıyorsunuz ya
eğer bu konunun derinine inilirse içinden çıkılmaz,konuşacak çok şey çıkar
ben sanmıyorumki kimsenin vermeyeceği cevap olsun.

şunları söylerken amaç nedir,niye bu kışkırtma,daha evvelde bu tarz şeyler yazıldı
ee hani nerde hükümet yanlıları,hadi şimdide konuşun falan
isteyen istediği yere yazar
ben siyasetten çok anlamam,bilmediğim bir şeydede yorum yapmam
teşekkür etmiş ne var bunda,herkes herkese teşekkür ediyor
adam açılım yapıyor onu bile taşlıyorsunuz ya
eğer bu konunun derinine inilirse içinden çıkılmaz,konuşacak çok şey çıkar
ben sanmıyorumki kimsenin vermeyeceği cevap olsun.

Kimseyi nick'inden tutup getirecek değiliz tabii :) Hem herkesin düşüncesi önemli seninki de.İyiki de yazdın.
Ama bana çok çelişkili geliyor aa bak akp gıtsın de ne olursa olsun diye pkk'ya destek veren partinin adayına oy verecekmış diye bazılarını kınayıp sonrada bu terör örgütü başının teşekkürünü olağan karşılamayı.Benim için böyle yani.Bu kadar.Açılımsa o zaman yadırgamamak lazım oy verenleri de Demirtaşa da.Açılımsa açılım.Öyle değil mi ?

Kimseyi nick'inden tutup getirecek değiliz tabii :) Hem herkesin düşüncesi önemli seninki de.İyiki de yazdın.
Ama bana çok çelişkili geliyor aa bak akp gıtsın de ne olursa olsun diye pkk'ya destek veren partinin adayına oy verecekmış diye bazılarını kınayıp sonrada bu terör örgütü başının teşekkürünü olağan karşılamayı.Benim için böyle yani.Bu kadar.Açılımsa o zaman yadırgamamak lazım oy verenleri de Demirtaşa da.Açılımsa açılım.Öyle değil mi ?

onlar pek barışçıl değilki,onaylıyım,senin benden daha iyi bilmen lazım
sende istemediğin bişey olunca hiç yermiyorsun sanki ,hep saygı duyuyorsun :)
teşekküre gelince ne demem bekleniyor?
teşekkür etti diye can ciğermi olacaklar.

onlar pek barışçıl değilki,onaylıyım,senin benden daha iyi bilmen lazım
sende istemediğin bişey olunca hiç yermiyorsun sanki ,hep saygı duyuyorsun :)
teşekküre gelince ne demem bekleniyor?
teşekkür etti diye can ciğermi olacaklar.

Yoo yeriyorum hatta yerin dibine bile sokuyorum :) Tasvip etmediğim ama napalım arkadaşş tercih dediğimiz şeyler olmuyor da değil..
Ama işte konu oy verme olunca çokta bişey demek istemiyorum.Şimdi ona oy verildiğini eleştirdiğimde hani demokratıktınız hani barışçıldınız diye akp oy vereni yerincede hemen seçmenine söylenen o tabirler varya zaten bişey bulamayınca hemen yafta yapıstırıyorsunuz oluyor.O yuzden oy verme konusunda çok yorum yapmıyorum.Bir laf var ya iki ucu değnek diye.Aynen o.
Neyse bu konuda içime sindiremiyorum zaten bazı şeyleri bu açılımdır,özerkliktir ondan kan beynime sıçrıyor.İmralıdan gelen herşey sinirlerimi bozuyor.

Back