How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Ocak ayı itibariyle bebişlerinizde ne gibi değişiklikler var?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

omerfarugunannesi

kocam ve oğlum..
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2009
190
1
96
Kocaeli
Benim bebişim 3,5 aylık oldu. İlk defa dün önündeki emziği aldı ve agzına götürüp emmeye basladı, çok şaşırdık. Yeni sesler çikarmaya başladı, uyutmak için salladıgımda kendi kendine eee eee yapıyor. Geceleri daha gec uyuyor, 12den önce uyutamıyorum. Cok kurnaz istedigini yaptırmak icin cıglıgı basıyor. 2 haftadır deli gibi elini ve dudagını emiyor. Kahkaha atmayı ögrendi. Sizdeki gelişmeleri yazarsanız sevinirim.

selam. benim kızımda 3.5 aylık. bugünlerde çok huysuz, çığlık çığlığa ağlıyor. hergün kakasını yapan bebeğim bir haftadır 2 günde bir yapar oldu. eller sizinki gibi hep ağızda salya köpük geziyoruz. sallanmadan uyurdu bebeğim. şimdi illa sallanacak. hergün değişik bir huy ediniyor.

Benim bıdık parmagını emzigin sapına takıp çıkarıyor sonrada "aaaaaaa" diye bagrıyor yada dili ile itiyor emzigi biliyor bagrınca yanına gidecegimi ondan yapıyor cadı.
Gaaaa sesini daha çok kullanıyor, uykusu gelince ara sıra ağlıyor, dizime yatırıp kollarından hafif çekince önce oturuyor biraz daha çekince ayağa kalkıyoo, daha çok gulumsuyor ve daha kucakçı oldu.Normalde kucagımdan bırakınca hiçbir tepki vermezdi bu aralar kucaktan inmek istemiyorsa ağlıyor

Benim bıdık parmagını emzigin sapına takıp çıkarıyor sonrada "aaaaaaa" diye bagrıyor yada dili ile itiyor emzigi biliyor bagrınca yanına gidecegimi ondan yapıyor cadı.
Gaaaa sesini daha çok kullanıyor, uykusu gelince ara sıra ağlıyor, dizime yatırıp kollarından hafif çekince önce oturuyor biraz daha çekince ayağa kalkıyoo, daha çok gulumsuyor ve daha kucakçı oldu.Normalde kucagımdan bırakınca hiçbir tepki vermezdi bu aralar kucaktan inmek istemiyorsa ağlıyor

Ben de "acaba kasıtlı olarak emzigini atiyor olabilir mi" diye düsünüyordum, demek ki o kadar akıllanmıslar. Ben daha kollarından cekmeye cesaret edemiyorum, sanki cıkacak gibi oluyor. Baya baya akıllanmıs bizim bebisler.

Ay resmen içim rahatladı aynı tepkileri oğlumda veriyor , artık daha çok kucak istiyor , isteklerini daha çok ağlayarak yaptırıyor , elleri sürekli ağzında eline ne geçerse ağzına götürüyor ya kucakta ya da ayakta sallayarak uyutuyoruz , uykusu gelince gözlerini kaşıyor ... Her huysuzluğu eşimle münakaşa sebebimiz , sürekli beni eleştirir durumda normalde evde internet olmadığı için ben de takip edemiyorum demek ki bu yaşadıklarımız normal ve benimle alakasız şeylermiş...

Ay resmen içim rahatladı aynı tepkileri oğlumda veriyor , artık daha çok kucak istiyor , isteklerini daha çok ağlayarak yaptırıyor , elleri sürekli ağzında eline ne geçerse ağzına götürüyor ya kucakta ya da ayakta sallayarak uyutuyoruz , uykusu gelince gözlerini kaşıyor ... Her huysuzluğu eşimle münakaşa sebebimiz , sürekli beni eleştirir durumda normalde evde internet olmadığı için ben de takip edemiyorum demek ki bu yaşadıklarımız normal ve benimle alakasız şeylermiş...

Normal tabiki. Benimki neredeyse 3günde bir huy değiştiriyor. Birgün bunalıma giriyorum, başka birgün şükürler ediyorum.

Benim şekerimin de elleri sürekli ağzında.Ellerinden tutunca ayağa kalkıyor.Sırtüstü yatarken yarım dönüyor her iki yöne de.Yüzüstü yatarken sırtüstü dönebiliyor.Özellikle yemak yerken hammm yapıyor.Sevindiği zamanlar çığlık atıyor ve ardından gülümsüyor.Gıdıkladığımda kahkaha atıyor.Kendiyle konuşulmasından çok hoşlanıyor ve kendince karşılık veriyor.Etrafında ne var ne yoksa yakalayıp emiyor.:Bi de yatakta 180 derece dönüyor uyanıkken bıraktığımda asla aynı pozisyonda bulamıyorum.Yastığıyla boğuşmaktan da acayip zevk alıyor.
Son olarak artık kendi kendine uyumuyor kucağımda poposuna vurarak uyutabiliyorum.Bu durum umarım düzelir.

Benim şekerimin de elleri sürekli ağzında.Ellerinden tutunca ayağa kalkıyor.Sırtüstü yatarken yarım dönüyor her iki yöne de.Yüzüstü yatarken sırtüstü dönebiliyor.Özellikle yemak yerken hammm yapıyor.Sevindiği zamanlar çığlık atıyor ve ardından gülümsüyor.Gıdıkladığımda kahkaha atıyor.Kendiyle konuşulmasından çok hoşlanıyor ve kendince karşılık veriyor.Etrafında ne var ne yoksa yakalayıp emiyor.:Bi de yatakta 180 derece dönüyor uyanıkken bıraktığımda asla aynı pozisyonda bulamıyorum.Yastığıyla boğuşmaktan da acayip zevk alıyor.
Son olarak artık kendi kendine uyumuyor kucağımda poposuna vurarak uyutabiliyorum.Bu durum umarım düzelir.
Hadi yaa benimki neden yapamiyor daha bunlari? Tam dönemiyor ve daha gidiklanmiyor. Eylül 15 doğumlu benimki, sizinki kac?

Hadi yaa benimki neden yapamiyor daha bunlari? Tam dönemiyor ve daha gidiklanmiyor. Eylül 15 doğumlu benimki, sizinki kac?

7 eylül doğumku benim oğlan.Canım her bebek bir değil benimki fazla hareketli 40 çıkmadan dipçik gibi dikiliyordu.2,5 aylıkken zıplamaya başladı.ama hala tam dönemiyor.

ınanmiyorum yaa ben "daha benimki gıdıklanmıyor" diye mesaj yazarken bir baktım ki bebegim gıdıklanmaya baslamıs bile. akannehir Daha dün hicbisey yoktu, bugün koltuk altından gıdıkladım kıkır kıkır güldü bana, cok tatlıydı. 2 günde bukadar degisir mi yaa cok mutlu oldum. alkisalkisalkis

İnanmiyorum yaa ben "daha benimki gıdıklanmıyor" diye mesaj yazarken bir baktım ki bebegim gıdıklanmaya baslamıs bile. akannehir Daha dün hicbisey yoktu, bugün koltuk altından gıdıkladım kıkır kıkır güldü bana, cok tatlıydı. 2 günde bukadar degisir mi yaa cok mutlu oldum. alkisalkisalkis

e hadi gözün aydın o zaman

selam benim kızım deli gibi çığlık atıyor gülüyor oyuncaklarıyla kendi çapında konuşuyor fazla hareketli oturmak ve yürümek istio parmaklarından tutunca kalkıo kollarından tutuncada yürüyor sıpa ama bu hiç iyi diil bacakları ve ayakları için erken yürüyecek diye korkuyorum.ek gıdaya geçtim bn kaşığı görünce aa yapıyo çok eğlenceli oluyo
yatağında ordan oraya dönüyo yan yatırıyorum bı geliyorum yatakta çaprazlamasına bana bakıo
ama yüzüstü yatırınca dönmüyo genelde kafayı koyup beklemey tercih edio
bide internette bu aylarda artık yüzükoyun yattığında tek elinin üstünde kalabileceğini okudum bunu yapabilen bir minik varmı??

Oğlum dönmüyor dönmüyor diyordum dün gece itibariyle dönmeye başladı.
Bi de şu ayaklarını ağzına götürmeyi başarsa...Çok sevimli oluyorlar öyle...

selam benim kızım deli gibi çığlık atıyor gülüyor oyuncaklarıyla kendi çapında konuşuyor fazla hareketli oturmak ve yürümek istio parmaklarından tutunca kalkıo kollarından tutuncada yürüyor sıpa ama bu hiç iyi diil bacakları ve ayakları için erken yürüyecek diye korkuyorum.ek gıdaya geçtim bn kaşığı görünce aa yapıyo çok eğlenceli oluyo
yatağında ordan oraya dönüyo yan yatırıyorum bı geliyorum yatakta çaprazlamasına bana bakıo
ama yüzüstü yatırınca dönmüyo genelde kafayı koyup beklemey tercih edio
bide internette bu aylarda artık yüzükoyun yattığında tek elinin üstünde kalabileceğini okudum bunu yapabilen bir minik varmı??
Benimki yapıyor o hareketi. Elinin üzerine koydugum zaman tek eliyle şınav cekiyor gibi yapıyor.

benim kızım 1 eylül doğumlu. yüzü koyun çevirince kollarına dayanıp kafasını kaldırıyordu son haftaya kadar. bir haftadır yüzükoyun yatırınca kollarını hemen yanına çekip yüzünü yatağa gömüyor. bu normal bişeymi. neden böyle yapıyor. ama ayaklarından itince öne doğru itiyor kendini kurtçuk gibi.

ama hala dönemiyor tombul tombalağım benim.

Back