• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

obsesifim ve psikoloğa gidiyorum

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
318
- Yurtdışı
arkadaşlar merhaba. ben de temizlik takıntısı var. içinden çıkılmaz bir hal almıştı durumum. tavsiye üzerine psikoloğa gidiyorum. gidince anladım ki öyle her psikoloğa gidilmiyormuş. psikoloğun yöntemi bu konuda çok önemli. benim doktorum takıntımın geçmişte yaşadığım olumsuzlukların bir yansıması olduğunu söyledi. bu da ancak adını tam hatırlamıyorum ama ya psikoterapi ya da psikanaliz yöntemiyle halledilirmiş. bazı doktorlar takıntının üzerine gidip yaptığın şeyin mantıksız olduğunu sana göstermeye çalışıyor. ama bu geçici bir düzelme sağlıyor. derinlere geçmişe inmeden tamamen kurtulunmuyormuş. bu terapi yöntemini de her psikolog bilmiyormuş. 6-7 yıllık bir eğitimden geçiyormuş. allaha şükür bana yardımcı olabilecek doktoru buldum. inşallah iyileşirim. ben özele gidiyorum. bizi bayağı yordu şimdiden. yaklaşık 2 sene sürecek. gerekirse arabayı filan satacağız. ömrümün geri kalanını hasta bir şekilde yaşamak istemiyorum. onun için herşeyi yaparım. allah parası olmayanlara da yardım etsin. herşeyin başı sağlık deniyor ama sağlığın başıda para. aynı zamanda ilaç da alıyorum. kısacası doktorunuzun yöntemini sorun.allah herkese şifa versin.

Back