• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Obsesif

• Konu Sahibi Konu Sahibi alpy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

alpy

Rabbim mucizemi verdi.
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
1.718
0
316
İstanbul
Merhaba herkese,
Bir yakınıma Obsesif teşhisi konuldu.(Manik depresif belirtileri de olduğu söylenmiş)
Psiyatriste de gitti.şu an da da psikoloğa devam ediyor.Ama gerçekten çok zor bir dönem geçiriyor.
İlk olarak hastalık takıntısıyla başlamış 6 yıl önce (bütün testlerin yapılmasına rağmen hasta olduğunu öleceğini düşünüyormuş)
Ancak daha sonraki aşamalarda takıntıları ahlaki olaylarla ilgili olarak değişmiş.
Şimdi yine çok kötü bir dönemden geçiyor ,yapmadığı bir olaya takılıp sürekli ya yaptıysam,ya gerçekten yaptıysam diyor.'yanında olmaya çalışıyoruz sürekli düşünüyor ama sürekli ona düşündüğü olayı yapmadığını söylemenin de bir faydası yok tabi
Takıntısı fiziksel bir aktivite (el yıkama vs)olmadığı için kafasının içindeki düşünce takıntısına müdahale daha zor oluyor.
Tam kafasından geçen düşünceyi çürütüyoruz ve yapmadığına inanıyor ama hemen başka bir düşünce geliyor kafasına.
Böyle düşünceler yumağıyla uğraşan arkadaşlar var mı en azından böyle bir durumu kendisi ya da yakınlarından yaşayan biri varsa ne şekilde tedavi yöntemlerini kullandıklarını yazabilirler mi?
Gencecik bir insanın en güzel çağlarını böyle bir sıkıntıyla geçirip kendini harab etmesi hepimizi üzüyor.
Okuyan herkese şimdiden teşekkürler.
Sevgiler...

merhaba
bende malesef bir obsesifim:( 2 yıl önce kadar gittiğim psikolog panik atak başlangıcı ve kronik obsesif teşhisi koydu o sıralar daha yoğun olan takıntılarım olduğu için sakinleştirici birkaç ilaç verdi ama ben hiçbirini kullanmadım başta bu durumu hastalık olarak algılayıp benimsemek istemedim çünkü mutlaka geçer diyerek kendimi bu şekilde avuttum aradan geçen bu kadar zamana rağmen ozamanlar yoğun olan şikayetlerimde değişmeler var bazıları azalırken bazı takıntılarım çoğalıyor zaman zaman oturup ağlıyorum ama birsüre sonra normale dönüyor.kim ne kadar destek olmaya çalışırsa çalışsın bu insanın kendi içinden gelen birşey zamanla farklılıklar göstersede kaybolmuyor

Back