obsesif miyim??

gbicerus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
4
0
36
Ankara
2002 de dedemin vefat haberini aldığımdan beri her telefon çalışında uzun süredir yakınlarımdan kötü haber alacam korkusuyla yaşıyorum.kafamda uyumadığım süre zarfında kendimle ve yakınlarımla ilgili felaket senaryoları yazıyorum ve aynen oynuyorum.(otobüste patlama kaza,evde deprem yangın kızımın kaçırılması vs. vs.)kafamdan atamıyorum uykuya çok zor geçiyorum.hayatım sürekli saniye saniye senaryo yazıp oynamakla geçiyor.hiç bir şey yokken durup dururken senaryoyu yazıveriyorum.hiç olumlu iyi birşey düşünemiyorum.olayların hep olumsuz yanını görüyorum.bütün bunları kontrolsüz düşünüyorum.düşüncelerime hakim olamıyorum.ne yapmam lazım.doktora gidersem ilaç verir diye korkuyorum.32 yaşındayım.bu yaşta psikolojik nedenle ilaca başlamak istemiyorum.ne yapmam gerekir.ne olur yardım edin.

Merhaba Gbicerus, "psikolojik ilaca başlamak" yanlış bir ifade olmuş. Antidepresanlar ömür boyu kullanılan ilaçlar değildir. İhtiyacımız olduğunda bir süre düzenli kullanırız, sonra da doktor kontrolünde bırakırız, tıpki antibiyotikler gibi. O nedenle öncelikle bu yanlış düşüncenizi bir kenara bırakın.
Yakınınızda bulunan bir meslektaşıma başvurun. Sıkıntınızın farkında olmanıza rağmen, kendi başınıza bu kadar zamandır aşamamış olduğunuza göre, birkaç tavsiye ile aşma ihtimaliniz yok demektir. Bu durumda profesyonel destek almanız doğrusudur. Bu destek ile sıkıntılarınızı aşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…