- 19 Mart 2015
- 7
- 3
-
- Konu Sahibi Kronik Takintili
Mesela neleri takıntı ediyorsunuz?Merhaba arkadaşlar ben obsesif Kompulsif bozukluk (Takinti hastaligi ) hastasiyim artık gerçekten dayanilmaz bir hal aldi surekli aglamaktan dusunmekten birseyleri takinti etmekten cok yoruldum. aranizda obsesif Kompulsif olanlar varmi sizce ilac kullanmali miyim kullanmak istemiyorum mahfediyor psikiyatrik ilaclar ama daha fazla direnemiyorum sizce ne yapmaliyim ?
mesela dinsel konular acaba ben kufre mı dustum yoksa boyle dua etmemelımıydım dinden micıktım yoksa ben gercekten ımanlı bırı degılmıyım gibi bunun dısında cevremdekı ınsanlardan aldıgımen kucuk bı elestırı veya aslında kasıtlı soylenmemıs sozler bunlar benım kafamda kocaman bır cıg oluyor buyudukce buyuyor aslında dınsel konularda takıntım oldugundan emınım bunun dısındakılerı genelleyebılırım hersey !! kafaya takılmayacak sacma sapan seyler aslında hıcte benım buyuttugum gıbı olmayan takıntılar bunun farkında oldugum halde kendıme engelolamıyorum dusunmeyecegım deyıp baska bırseyle ılgılenmeye calıssam bıle kendımı bı anda takıntıların ıcınde buluyorum hemde farkında olmadan...Mesela neleri takıntı ediyorsunuz?
Bilişsel davranıcı terapi nedır acaba bıraz acıklayabılırmısınız.. ve bu terapıyı basvuracagım herhangı bır psıkolog uygulayabılırmı ? tesekkur ederımMerhaba,
obsesif kompulsuf bozukluk ilac tedavisine de yanit verir fakat en etkili yontem bilissel davranici terapidir. Bir psikologa danismanizi oneririm, bu sekilde ilacsiz da ustesinden gelebilirsiniz.
Cok Teşekkür ederim bunu degerlendirecegim :)Bilişsel davranışçı terapi bir sürü terapi ekolünden biridir. Daha çok akıldakı düşüncelere ve davranışlara odaklanır. Olayların algılanış biçimlerini, kişinin yerleşmiş otomatik düşüncelerini yeniden yapılandırmayı hedefler. Obsesif kompülsif bozuklukta yani takıntılarda en etkili olan terapi biçimidir. Her psikolog bu ekolden olmasa da genelde posikologlar takıntılarla bu yöntemle çalışır . Umarım yardımcı olabilmişimdir.
hangi ilacı kullanıyordun? bende ilaç kullanıyorum hamile kalmamam lazım ama bi kaza oldu hamile kalabilirim sanırım eğer kalırsam bilmeden içtiğim ilaçlar bebeğe zarar verirse diye çok korkuyorumMerhaba Arkadaşlar,
Şuan 16 haftalık hamileyim,Hamile kalmadan önce ilaç kullanıyordum. Hamile olduğumu öğrendim bıraktım. Takıntılarım bayaa azalmıştı. Ama 2 gündür yine artmış durumda bazen dayanılmaz hal alıyor. Çıldıracakmışım gibi geliyor. Sizlerin önerleri ve yorumları beni biraz olsun rahatlatacaktır.