Arkadaslar ılac yazılarken, mutlaka netden yada tanıdık bırınden ılacı arasdırın. bazı ılaclar vucuddan cıkmadıgı ıcın içmeyınce deli gibi oluyorsun. mesela ben lustral kullanıyorum. bu ılacı ılk defa tanıdık bırdoktor yazmısdı bana. hemde cok ıyı insan ıdı. 6 ay tedavı gordum ve cok deyısıklık oldu,
Sonra ben evlendim. Dogumdan sonra tekrar başladı. şimdi eski doktoruma gıtmem zor. başka şehırde calışıyo. yenı doktora gıtdım. oda once lustral yazdı. 2-cı getdıyımde prozak yazıyodu. ben neden ılacımı deyısıyorsuz dedım. oda prozak vucuddacok kalıyo falan dedı. Ama benım tepkımı gorunce
tamam deyısmeyelım dedı.
iyikide deyısmedım. cunkı prozak tın kotu yan etkılerı cokdu.
Ben daha cok. el yıkıyorum, her gun banyo yapıyorum,elbıse deyısıyorum. camasır makınem elbıse yıkamakdan bıkdı. sureklı Aman yuzerıme kırlı sumu deydı. elim copemı deydı. ozellıkle yagmurlu havada bıryere gıtmek ıstemıyorum. Reklamları yolda okuyorum. katları sayıyorum bunu gıbı seyler.
baskalarınıda aynı seyı yapmaya mecbur edıyordum eskıden, ama ılac tedavısınden sonra baskalarına mudahıle etmem deyısdı. nadıren mudahıle edıyorum.
mutlaka tedavı olunması gerek. zaman kecdıkce tedavısıde zorlasıyor. hele cocuğunuz varsa etkılene bılıyor. Ben ılacsız tedavı olmaya calışdım,ama başaramadım.
tedavı olucama inanıyorum. Allahın ıznıyle aşıcaz bu hastalığı. yeterkı isteyelim iyilesmeyi.
not: kızlar ben boyle cok suyla uğrasıyorum ya. ama aynı zaman da da cok duzensızlıyım var. ve tembelım. içinizde boyle olan varmı.
neyse..
Rabbım yardımcımız olsun, cavuk atlatalım bunları
bence mutlaka bir kere doktora gıdın. ben 6 aydı tedavı alıyorum. doktorun yapdığı bır sey yokki. Her gıdısınde senı dınlıyo. ılacın dozunu ya artıriyo. ya da sabıt saklıyo.
bu huy dıyıl. beyındekı bir salgıyla baglıdı. ılac beyındekı o salgıyı duzenlıyor. ve yarı yarıya ıyılesme oluyo en azından yanı. inan bana.
ve bu ılac pahalıdadıyıl. yazık once kendımıze ve aılemıze acıyıb tedavı olalıbm mutlaka.
bu arada benım hastalıgımda sızınkıyle aynı .yazdıklarınızı okudum. cok şey benzer.
ezgi42 merhaba ben davranışçı terapi gördüm bir yıl ve hemen hemen düzeldim sayılır istersen verilen ödevleri sana anlatabilirim uygulayabilirsin geçmiş olsun
Ezgi merhabacanım çok iyi olur..çok sevinirim..:1hug:a.s.
kızlar allah hepınıze yardım etsın oncelıkle
ben de bazı sıkıntılar yasıorm ne oldugunu bı turlu anlayamadım panık atak dedıler once.yengem gecrmıstı bu hastalıgı uzun sure tedavı gordu ben cok daralıyodum olcek gbyım dıodm yengem demıstı sende panık atak var heralde aynı benım yasadıklarımı yasıosun dıe.boyle bogulcak gıbı alıyorum nefesım daralıyo hergun yarım saat falan suruyo.ayrıca kalp atıslarımı hıssedıyorum normalde hıssetmeyız kalp atısımızı ama ben oyle yogun hıssedıyorumkı sınırımı bozuyo
gecelerı deprem oluyo sanıp uyanıyorum korkudan oluyorum uyandıgımda
ve bende sızın gıbı yıllardır banyo yaparm hergun.bı gıydgımı bıdaha gymem kırlendı dıye
evımden baska yerde kalmak ıstemem banyo yapamıcam dıye hergun mutlaka banyo yapmam lazm
okulda en onde oturuyosam sımdı herkes bana bakıyo dıye dusunurum sacma sacma veya bana bakan kısıler benım hakkımda olumsuz seyler dusunuyo benle dalga gecıyo dıye
bıde alarm takıntım var her gece alarmı kurarım ama bı defa daha kontrol ederm dogru kurdum mu dye
buna benzer baska seylerde var ne acaba bunlar anlamıyorum sızde kalp carpıntısı bogulcak gbı his falan yok anladıgım kadarıyla???*
haklısın cnm bole olcak ıs dııl bu.tesekkurlercanım doktora gıt, tedavı al.
azerin msn adresini özel mesaj olarak atarmısın ben özel mesaj gönderemiyorum.
ya lütfen bilip bilmeden uydurmayın..
bu ilaçlar bağımlılık yapmazlar.. fakat bir anda da bırakılmazlar öyle.. yavaş yavaş artırılıp yavaş yavaş bırakılır..
prozacın öyle çok yan etkisi filan da yok ya nerden çıkarıyorsunuz..
ayrıca doktorlar sadece dinleyip ilaç yazmıyorlar.. özellikle okbde bilişsel davranışçı terapi yöntemi vardır, verdiği ödevleri filan mutlaka yapmanız gerekir..