Obsesif Komplsif olanlar...

arkadaşlar düşünmeden yaşayın o geciriyor bide ilac kullanın doktorun verdiyi i,ilacları kullannın siz deyerli olansınız unutmayın biz deyerliyiz

Bende de önceden bu hastalık vardı ama büyük ölçüde atlattım.Bu hastalığı taşıyanlara yardımcı olmak için yaptıklarımı yazacağım.Bana en iyi gelen şey akik taşı oldu.Takıntılarımı azaltmaya yardımcı oldu.Onun dışında düzenli beslendim.(Özellikle yoğurt,süt, bol su için) Düzenli spor yaptım.Elimden geldiğince sosyal bir insan oldum.Arkadaşlarımla çok vakit geçirdim.(Bu önemli.Sizde sosyalleşin) Sevdiğim aktivitelere çok vakit ayırdım.Sürekli başka şeylerle uğraştım.Böylece takıntılarımı düşünmeye zaman kalmadı. .Güneşli günlerde dışarı çıktım.(Baya mutluluk veriyor bu) Bol bol klasik müzik dinledim. (Ruhu dinlendiriyor.İyi geliyor bu da) Takıntı ne olursa olsun ona cevap vermeyin,onu düşünmemeye çalışın.Başka güzel şeyler düşünmeye çalışın.Takıntı çok zorladığında oturduğunuz yerde kalmayın,kalkıp hareket edin.Yüzünüzü filan yıkayın.Bunlar biraz daha azaltacaktır takıntıyı.

Bunlar size az da olsa iyi gelecektir ama yinede en iyisi bir psikologa görünmek.Onların yardımı daha büyük olur.

merhaba arkadaşlar ben de okb hastasıyım ama geçmişimde farklı hastalıklar da yaşadım bunlar sırasıyla panik atak (2 yıl) ve anksiyete bozukluğu (bir yıl ) ve son olarakta okb 8 aylık bir süredir yalnız benim takıntılarım bir temizlik hastası gibi değil çok daha farklı ben sürekli içimden konuşuyorum korktuğum endişe duyduğum bir kelime onu tekrarlamaktan çekindiğim bir sözü belkide gün içerisinde yüzlerce defa içimden sayıklıyorum bu benim hayat düzenimi öylesine etkilemişti ki artık insanlarla bağlarımı tamamen koparmış depresif hiçbirseyden zevk alamayan yaşamak istemeyen bir insan halini almiştim daha sonra psikiyatrist kontrolünde bir ilaca basladım bir nebze olsun takıntılarımı azaltmıstı fakat gün içerisinde bazı zamanlar okadar artıyodu ki artık içimdeki sesi dinlemekten yoruluyordum anlatmakla bitmeyecek cok uzun bi dönem insanda dilerim Rabbim böyle bir hastalığı kimseye yaşatmaz cok agır bir imtihan süreci... yalnız size asıl bahsetmek istediğim sey suan 3 aylık evliyim ve bir buçuk aylıkta hamileyim Rabbim bu zor günlerimde okadar güzel bir mucize gönderdi ki bana gebeliğimi öğrendikten sonra ilaclarımı biranda bırakmak zorunda kaldım fakat arkadaslar inanın bana ben okb ile yasamayı öğrendim hayata tekrar baglanmayı da bu bizim sınavımız güçlü durmak zorundayız cünkü bana ihtiyacı olan bir bebeğim ve eşim var eminim sizleri de hayata bağlayan farklı faktörler vardır onlar için savaşmaktan asla vazgecmeyin. biliyorum bu hastalık hiçbirzaman son bulmayacak fakat beni de hayattan koparamayacak onu en az seviyelere indirgemek bizlerin elinde umudunuzu asla kaybetmeyin umarım hepimize Rabbim acil şifalar nasip etsin

Yaklaşık 2 yıldır var bende. Evden çıkmak çok fazla zamanımı alıyor herşeyi tekrar tekrar kontrol ediyorm. Evdekiler bu alışkanlığımdan bıktı ama elimde değil. Bu konuda kendi kendini tedavi eden var mı acaba

caresini bulursan banada cvp yaz canım ocak tüp vanası ketil fişi vs artık esim yapıyor en iyi yol bu

Ben de daha düşük seviyede yaşıyorum bu hali, bir şey satın almak istediğimde en iyisini, en uygun fiyatlısını bulmak için günlerce araştırıyorum, bütün saatlerimi ona harcıyorum, bir an evvel de almak istiyorum, artık düşüncelerim ona odaklanmış oluyor ancak istediğimi bulamazsam vazgeçiyorum, bir müddet sonra başka bir takıntı başlıyor.

Beni en çok rahatsız eden takıntım, temizlik! Sürekli ellerimi yıkıyorum, daha önceden pis olduğuna şahit olduğum bir şeyi temizlemediysem veya temizlediğim bir eşyaya başkası dokunduysa elimi yıkıyorum, ellerim çok yıprandı yaşlı kadın eli gibi

benm temizlşik takıntım yok ama diğer dediklerin aynen var

Peki o anlar nasıl geçip bitiyor, düşünmemeye çalışarak mı atlatıyorsun?
geçmiyo taki istediğime ulaşana kadar muhakkak ulaşmmam lazım ulaşmayana kadfar o takıntyı devAM EDİYO

arkadşlar sanırım bnmde obseseif takıntım var. mesala metroda çift sayılı olan peronlardan geçmek kumandada sesi çift açmak gibi buna engel olamıyorum. bu tarz bir takıntısı olan var mi.

Merhaba kızlar
Bende de saat takıntısı vardı. Sürekli saat ile yaşıyordum. Yaptığım hiçbirşeyden keyif almıyordum. Çok önemli bir sınava hazırlandığım zamandan miras kalmıştımbana. 45 dk çalış 10 dk mola derken takıntı olsu bende. . EMDR tedavisi ile kurtuldum diyebilirim. Hatta artık saat bile kullanmıyorum.

Kızlar lütfen çaresini bulan bana da yardım etsin

Evden çıkmam çok uzun zaman alıyor her yeri kontrol ediyorum defalarca bide üçümden sürekli renkleri söylüyorum (

Bende şöyle bişey var, mesela bi hırka almıştım her tarafını kontrol ettim, gözükmeyecek bi yerinde dikiş diğer yere göre daha uzun yapılmış. Bunu taktım kafaya hiç içim rahat etmedi alırken. Halbuki gözükmeyecek bi yerde. Ama o bana bi hataymış gibi geliyo illa dört dörtlük olması lazım. Yoksa içime sıkıntı basıyor.
Bir de gusül abdesti alırken 1 defada alıp çıkamıyorum asla, elli defa alıyorum ya besmeleyi tam çekememişim eksik söylemişim gibi geliyor, yada mesela su boğazıma mı kaçtı burnuma tam çekemedim mi gibi şeyler düşünüp tekrar tekrar abdeste yeniden başlıyorum. Uzun zamandır hiç tek seferde abdestimi alıp çıktığımı hatırlamıyorum
Bunlar bu konuyla mı ilgili acaba?

arkadaşlar maalesef takıntılar doktora gitmeden geçmez. geçer gibi olur ama zaman içinde tekrar çıkar. bende de temizlik hastalığı var. hafifti ama gittikçe yoğunlaşmaya başladı ve hayatımı etkilemeye başladı. araştırıp bir psikoloğa gittim.psikoterapi yapıyor. iki aydır gidiyorum. ve değişmeye başladım. kendime inanamıyorum ve çok mutlu oluyorum. konuşarak sorunların hallolacağına başta kimse inanamıyor demi? ama oluyormuş işte. takıntıların geçmiş yaşantınızla mutlaka bağlantısı var. titizlik,herşeyi kontrol etme,mükemmeliyetçilik, emin olamama vb. herşey geçmişle alakalı. geçmişi halletmeden geçmiyor bu hastalık. ben özele gidiyorum. aynı zamanda ilaç da alıyorum. sadece ilaçla geçmez bunu bilin.maddi durumu iyi olmayıp iyi bir doktora gidemeyenlere üzülüyorum ve onlar için de dua ediyorum. inşallah sizi iyileştirecek doktorla tanışırsınız.

Arkadaşlar merhaba üniversiteye bu yıl başladım. ailemden bayagi bir süre ayrı kaldım ve çok sevdiğim bir yakınımı kaybettim. bir gezi sırasında araçtan dumanlar çıkmaya başladı ve korkup arabadan çıktık .araba hararet yapmış o yüzden yolda bu yuzden bayagı bir durduk. daha sonra gezi sonrası okula ilk gittiğim gün aklıma kötü düşünceler gelip mide bulantım başladı ve sürekli dersten çıkıyordum bu sebeplerden dolayı bu yaklaşık 2 hafta kadar sürdü. yanımda surekli poşet taşıyordum midem bulanır kusarsam rezil olurum diyeede korkuyordum çevrede .O olaydan sonra sürekli yakınlarımı kaybetme düşüncesi , şu şöyle olur ya benim yüzümden biri ölür ya birine zarar verirsem ya yanımda ona bir şey olursa gibi düşünceleri çok yaşadım şu an ailemin yanındayım mide bulantısı hissim ve kötü düşünceler aklıma pek gelmiyor geldiği anda umurumda değil olursa olur diyip geçiştiriyorum hastalıgı yeendım mi hasta mıyım diye düşünceler çok geliyor aklıma sizce ne yapmalıyım ? hasta mıyım ? ya da yendim mi ? ailemden ayrılınca tekrarlanacak mı bu yaşadıklarım lütfen yardım edin.

Okb Olan Varmi Aranizda Ve Bu Sorununuzu Nasil Aştiniz.yada Asabildinizmi.lütfen Paylasin Benimle

Selam, geçmiş olsun ama umutsuzluğa kapılma Ben psikiyatriste gittim, 3 yıl tedavi gördüm hem ilaç hem terapi, 3 yıldan sonra belli bir süre daha terapiye devam ettim ve iyileştim. Benim de durumum ağırdı ama düzeldim. Çok hafif takıntılar devam ediyor ama beni yoran ve zamanımdan çalan şeyler değil, kontrol altında tutabiliyorum artık. Yapabileceğine inan, ilaçlarını düzenli kullan ve doktorla terapinde açık ol, başaracaksın

Kızlar selam.bende galiba takıntı hastalığı var.alerji hastayım.20 gün önce yine alerji yüzünden doktora gittim.ilaç falan verdi geçti.sonra boğaz ağrısı başladı bende.kafaya taktım nete baktım boğaz kanseri vb şeyleri okuyunc iyice psikolojim bozuldu.nezaman bir yakınım hasta olsa yada ben hasta olsam kanser olucağımı düşünüyorum ve çok kafaya takıyorum.psikiyatra gidip ilaç kullanmak istemiyoum.yokmu kurtulmanın başka yolları ya

Bende kanserdim ama 20 sene geçti:)Boşveeer:)

Siz de sizi rahatsız eden bir fikre saatlerce, günlerce hatta aylarca saplanıp kalıyor musunuz? Size acı verdiğini bile bile hep bu fikri düşünüyor musunuz? Bile bile fakat elinizde olmadan kendinize bu acıyı çektiriyor musunuz?

Okb çok lanet bir hastalık. Kendimden atamadığım, bir türlü kurtulamadığım illet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…