Bu hastaligin tedavisinde en yanlis sey hemen sonuc beklemek.En az 2 yil araliksiz kullanmak gerekiyor ilaclari.Yine kotulesirse ara vermeden kullanin derim cunku kisiye de eziyet oluyor bu sekilde bir yasam.Ben iki yıl önce gittim doktora anlattım boyle boyel bana OKB teşhisi koymustu. Prozac diye bi ilaç verdi biraz kullandım baktım bi faydası olmuyo bıraktım. Sonra doktora gitmeyi de bıraktım kadın bana huzur verecegine onu gördükçe bunaliyodum. Ama allaha şükür fazla ilerlemedi benimki hatta kendimi engelleyebiliyrm yavaş yavaş torpuluyrm. Gecen yila kadar dakika başı el yikardim simdi yemeklerden sonra ve tuvaletten çıkınca yikiyrm. Ama hala düzen temizlik takintim var bi giydiğimi yikanmadan daha giyemiyrm bir sürü kıyafetim var ama kirlenecek diye giyemiyrm hep ayni şeyleri giyiyorum. Tabi önceden daha kötüydü bu iyi halim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım benim tekrardan merhaba. yaa yemin ederim seni karşıma Allah çıkardı. şu mübarek günde Allah binlerce kez razı olsun senden. Annenin iyi olduğuna çok sevindim yani senin annenin iyileşmesi benim eşimin iyileşmesidir çünki. ben umudumu tamamen yitirmiştim umutsuzdum yani önümde 2 yol vardı. ya eşimi çok sevmeme rağmen ayrılmak yada kavga döğüş hergün kavga gürültü artık nereye kadar giderse diye koyuvermek. sen hangi memlekettesin bilmiyorum acaba diyorum annenin doktoruna gitsek bizde olurmuki. bu arada evet ilaç yanlış yazmışım canım prozac. yani şuan sadece onu kullanıyor. bu yeterli olurmuki?
bu arada internetten araştırırken İbrahim Bilgen adlı bir psikiyatriste denk geldim bu sabah proğramlarına felan çok çıkıyor internette baya bir popiler. şimdi onu araştıyorum ve eşimi ona götürmeye ikna etmeye çalışacağım ama acaba doğrumu olur bilmiyorum. doktor istanbulda e tabi ünlü olduğu içinde biraz tuzludur muhtemelen ama valla canım artık herşeyi göze aldım. hayatını bu tarz bir insanla paylaşmak o kadar zormuşki beni en iyi sanırım sen anlarsın. desteğin içinde ayrıca tekrar tekrar teşekkür ederim canım. bu arada sana özel mesaj atmak istedim ama olmadı. sebebini bilmiyorum. sen bana özeldende yazabilirsin
canım ben buraya yeni üye olduğum için toplam yazdığım mesaj 25 olması lazımmış özelden mesaj yollamak için :) tuhaf ama neyse önemli değil. desteğin için çokk çokk teşekkür ederim tatlım Allah milyonlarca kez razı olsun. fakat son bir sorum olacak sana biliyorum çok başını ağrıttım affolaAllah Allah canim ekleyeyim arkadas olarak belki gelir aslinda gelmesi lazimdi ama bilemedim simdi.Canim ben sana memleketi ozelden yazayim , simdi ankarada okuyorum ama memleket baska.Yani cok cok iyi doktora gerek yok ama bu konuda bilgili bir doktor olursa cok iyi olur.Dunyanin parasini bayilmaya gerek yok ama ozel muayenehane iyi olur canim doktorla ayrintili konusmasi acisindan.
Canim benim annemde kucuk kucuk seylerle basladi bu hastalik biz basta cok onemsemedik ama gittikce artti ve sadece bize degil ona da eziyet oldu yasam.Ben annemin bu takintilarla basedememesi yuzunden hungur hungur agladigini ölsem de gitsem böyle yasamak eziyet dedigini bilirim.Bizim bile bazen dayanamayip agladigimiz olurdu onun yuzunden sorulariyla o derece ustumuze gelirdi cunku.Diyelim yemek yapiyor yag sicramis midir diye 10 kere sorar en son bizi dinlemez gider banyo yapardi.Bu kez de banyodan cikamaz 45 dk 1 saat yikanirdi saclarini defalarca yikardi gecmedi diye.Sonra cikar ikna olmaz geri banyoya girer biraz daha yikanirdi.Hadi ev neyse disarda magazada kiyafetin cebine bir sey koymus muyumdur der bana kontrol ettirir ama ikna olmazdi tezgahtar garip garip bakardi ben utanirdim.Kasada on defa geri doner parayi verdim di mi der yine sorardi.Ayni camasiri 2-3 defa yikardi su faturasi tavan yapmisti.Neler neler anlatsam burda roman olur.Ama cok sukur gecti canim 2 yil duzenli ilac kullanimi sonucunda rahata erdik en onemlisi kendi hayat kalitesi artti cunku oyle bir yasam ona da eziyet.Prozac yeterli gelir mi gelmez mi emin degilim onu doktorla konusun derim cunku herkesin hastalik duzeyi falan farkli belki baska bir ilac daha verir onun ayarlamasini doktor yapar canim.Uzulme sen de gececek insallah biz de yasadik inan benzer seyleri ben bi ara bu kabus hic bitmeyecek saniyordum ama bitti gitti cok sukur.Arada yine kafasi takilir bir seylere ama 2 kere sorar cevap veririz sormaz bir daha eskiden 20 kere cevapladigimizi ama yine de tatmin olmadigini bilirim.Beyin yapiyor bunu iste disardan telkin hastayi rahatlatmiyor , psikiyatri hastaliklari cidden ilginc ve disardan bakan icin sacma gelen hastaliklar ama onlarin elinde degil onlar istemez bunu.Ben annem iyilestikten sonra bunu cok daha iyi anladim simdi diyorum keske daha sabirli olsaymisim onu o kadar uzmeseymisim diye ama gecti tabi Allah bir daha yasatmasin.Senin esinde de gececek insallah huzura kavusacaksiniz.
Ha anladim canim dogrudur o zaman muhtemelen siteye sapiklik vs icin uye olanlarin onune gecmek icindir o uygulama.Ben onemi oldugunu sanmiyorum hastaligin suresinin yani onemli olan beyinde bozulan sinyal iletimini duzenlemek , 11 yil sonra da verilse ilac gorevini yapar.Bunu doktorunuzla konusursunuz o zaten sorar ayrintili , bilgi alirsiniz.Simdi yapmaniz gereken iyi bir doktor bulup gitmek canim sen esini ikna et boyle yasam ikimize de zor , sana da zor de cunku hastaya da o sekilde bir yasam eziyet bence normal yasamak onlarin da hakki.1 yilin sonunda bile duzelmeyi gozle gorulur degismeyi fark edersin esinde zaten yari yariya iyilesir hastalik.Sana dusen sabretmek daha evleneli cok olmamis zaten tedavi suresince 2 yil sabret baktin hicbir duzelme yok (ki ben duzelecegine inaniyorum) o zaman yapmak istediklerini yaparsin ama geriye dönüp baktiginda ben elimden geleni yaptim diyebilesin en azindan.canım ben buraya yeni üye olduğum için toplam yazdığım mesaj 25 olması lazımmış özelden mesaj yollamak için :) tuhaf ama neyse önemli değil. desteğin için çokk çokk teşekkür ederim tatlım Allah milyonlarca kez razı olsun. fakat son bir sorum olacak sana biliyorum çok başını ağrıttım affola
siz annenizin rahatsızlığını sanırım çabuk farkettiniz ve direk tedaviye başladı dimi yanılmıyorum?. benim eşimin 11 yıl önce konulmuş teşhisi ama inşallah geç kalmış olamayız. bana dua et canım. çok saol
Bu hastaligin tedavisinde en yanlis sey hemen sonuc beklemek.En az 2 yil araliksiz kullanmak gerekiyor ilaclari.Yine kotulesirse ara vermeden kullanin derim cunku kisiye de eziyet oluyor bu sekilde bir yasam.
Yuzde yuz tedavisi yok belki ama benim annem cok ileri bir vakayken yuzde doksan oraninda iyilesti.Bunu da ilaclarini duzenli kullanmasina borclu diyebilirim , hala da kullaniyor.Rahatsizlik verici durumda degilse kullanmayabilirsiniz tabi.Çok uzun bi sure ona dayanamam zaten kesin tedavisi yok sadece semptomlar azaltilabiliyo artarsa şikayetler giderim de şuan rahatsız olmuyrm. İnşallah OKB hastası olan diğer arkadaşların da belirtileri azalır rahata kavusurlar
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ha anladim canim dogrudur o zaman muhtemelen siteye sapiklik vs icin uye olanlarin onune gecmek icindir o uygulama.Ben onemi oldugunu sanmiyorum hastaligin suresinin yani onemli olan beyinde bozulan sinyal iletimini duzenlemek , 11 yil sonra da verilse ilac gorevini yapar.Bunu doktorunuzla konusursunuz o zaten sorar ayrintili , bilgi alirsiniz.Simdi yapmaniz gereken iyi bir doktor bulup gitmek canim sen esini ikna et boyle yasam ikimize de zor , sana da zor de cunku hastaya da o sekilde bir yasam eziyet bence normal yasamak onlarin da hakki.1 yilin sonunda bile duzelmeyi gozle gorulur degismeyi fark edersin esinde zaten yari yariya iyilesir hastalik.Sana dusen sabretmek daha evleneli cok olmamis zaten tedavi suresince 2 yil sabret baktin hicbir duzelme yok (ki ben duzelecegine inaniyorum) o zaman yapmak istediklerini yaparsin ama geriye dönüp baktiginda ben elimden geleni yaptim diyebilesin en azindan.
bu arada ne demek seve seve cevaplarim , sen sor aklina geldikce.
çok saol canım benim önümü aydınlattın. deva oldun bana. şimdi önümüzde bir tatil planımız var Allah nasip ederse haftaya çıkıyoruz. tatil dönüşü canla başla başlayacağım inşallah ikna çabalarına ve tabiki iyi bir doktor araştırması yapmaya. eşim ankaralı ankaradan araştıracağım muhtemelen. gelişmelerden senide haberdar ederim canım. görüşmek dileğiyle :)
Bence arkadaşınız haklı onun kişisel alanındakii bir eşyayı, ayarlarını değiştirmeye sizin hakkınız yok. Burada arkadaşınızda değil takıntı aslında sizin onun kendi alanını koruma çabasına takıntınız oluşmuş... Psikolojide kişisel alan diye bir boşluk vardır ve bazı insanlar bunu çok kolay aşar hemen aşırı samimi kendi eşyasıymış gibi davranma hallerine girerler asıl hatalı olan budur yani başkasının özel alanını işgal. Zorunluluk varsa ve aynı eşyaları kullanmak gerekiyorsa o ayrı...Örnek ben de sinir olurdum benim yazı karakterimi değiştirip bıraksaydınız...:)Kendi masasında temizlik düzen araması da normal, bende bu şekilde daha rahat çalışıyorumherşey düzgün olunca örneğin...
Olmadı,beceremedim ilaç kullanmayı.içtiğim gün ölüyorum sandım midem içimden fırlayacakmış gibi bulandı,elim ayağım boşaldı aptallaştım kağıt gibi ruhsuz hissiz oldum pazartesi miydi salı mıydı aldığımda ilacı,hala da toparlanamadım.konu bile açtım bdv kısmına... Hergün hayatı kendime zehir etmekten saçma sapan aynı şeyleri düşünmekten çok sıkıldım ama ilaç tedavisi de istemiyorum çok mutsuzum
benim kardeşimde okb hastası o da senin gibi ilk önceleri ilaç tedavisini istemedi rahatsızlığı daha da ilerledi. Ne kadar zor olduğunu biliyorum ama iyi bir dr ve ilaç tedavisiyle daha iyi olacaksın. Bu şekilde aşama kaydedemezsin. Kardeşime puzzle ve lego aldık onları yaparken düşüncelerden uzaklaştığını söylüyor Aklında bulunsun Allah yardımcın olsun
Olmadı,beceremedim ilaç kullanmayı.içtiğim gün ölüyorum sandım midem içimden fırlayacakmış gibi bulandı,elim ayağım boşaldı aptallaştım kağıt gibi ruhsuz hissiz oldum pazartesi miydi salı mıydı aldığımda ilacı,hala da toparlanamadım.konu bile açtım bdv kısmına... Hergün hayatı kendime zehir etmekten saçma sapan aynı şeyleri düşünmekten çok sıkıldım ama ilaç tedavisi de istemiyorum çok mutsuzum
Bu tarz ilaçlarla alakalı olarak bir doktor şöyle demişti; nasıl ki dibi tutmuş bir tencereyi temizlemek için kazımak gerekirse, bozulan düşünce yapısını, psikolojiyi de onarmak için kazımamız lazım. Ve bunu yaparken illa ki sıkıntılar olacaktır, acı çekilecektir. Bir şeylere katlanmak zorunda kalacaksınızdır. Ama biraz sabredince bunun mükafatını alacaksınız. Tencereler de kazıdıktan sonra ışıldamaya başlıyor, öyle temizleniyor.
Yani sen erken davranmışsın bırakmakta galiba. Tek başına ya da terapi desteği ile yenemiyorsan ilaç iyi gelebilir. Biraz daha güçlü olmaya çalışmalısın.
:) herkesin bir derdi var, öyle veya böyle... Ben uzun bir süredir ara ara tedavi görürüm. En çok sevdiğim de şu Prozakt :) onu kullandığımda mutlu olduğumu görmek beni çıldırtsa da bir müddet kendimi toplayana kadar kullanıyorum, sonra doktoruma uğrayıp takıntılarımla ilgili konuştukça rahatlıyorum ve bir müddet sonra doktorumdan artık ilaç kullanmak istemediğim için azaltarak bıraktırmasını istiyorum. İlk doktora gittiğimde orta ikinci sınıftaydım ve kendim tek başıma gitmiştim , şimdi 47 yaşındayım . Ölüm korkum çok fazlaydı .... tabi buna bağlı olarak her an öleceğim diye her yeri temiz bırakmak, ara ara vasiyetimi tekrar yazıp görülebilir bir yere bırakmak , sanki her an taşınacakmışım gibi yaşamaktaydım. Şimdi aslında ölmek istiyorum ama korktuğum için intihar edemiyorum, sürekli kullanmak zorunda olduğum astım ilaçlarını kullanmayarak ölüme yaklaşmak istiyorum......
Eğer kendinizi rahatsız hissediyorsanız bence konuşabileceğiniz bir doktoru tercih edin. İlaçlardan daha iyi gelecektir....
Kızlar bendeki okb başka türlü.. Yani takıntılarım var ama beynimin içinde davranışlarıma yansımıyor. Mesela bir şey aklımdan geçer gibi oluyor -kötü bir şey- bunu yüz kez evirip çeviriyorum nasıl böyle bir şey düşündüm diye ve bu şeyi dile de uygulamaya da dökmesem de günah işlediğimi düşünüp aylarca- hatta bazıları var ki senelerdir aklımda- o şeyi düşünüyorum.. Saçma gelebilir belki ama çok lanet bir şey ve ben bunu 6 senedir yaşıyorum yaklaşık. Aileme anlatmaya ve tedaviye başlamaya çekiniyorum. Ne yapsam bilmiyorum. Stres anlarında çok daha fazla yaşıyorum bu durumu. Kafayı yiyecek gibi oluyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi