Obsesif Komplsif olanlar...

hipnozu ben bir kac gun denedim. bana faydası olmadı. belkide insandan insana etkisi farklı oluyo. bılmıyorum.

hayatım öyle bir kaç gün denemeyle olacak iş degilki bu uzun uzun süren seanslar var aylar sürüyo

Melusine eşim için ankarada bu işin uzmanı ve bu konuda çalışan bir doktor arıyorum.

Dr.unun ismini söyleyebilirmisin lütfen..

Daha önce giitiğimiz doktor sadece ilaç verdi eşim biraz düzeldi ama ilacı bırakınca eskiye döndük. Ben terapi de yapacak işinin ehli birini bulmam gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde bu hayat ikimize içinde çekilmez durumda...

ARKADAŞLAR ANKARA DA FAYDASINI GÖRDÜĞÜNÜZ VE UZMANLIĞINA İNANDIĞINIZ BU KONUDA ÇALIŞAN DR LAR VARSA LÜTFEN İSİMLERİNİ PAYLAŞIN BENİMLE..

bendede hep hasta olma korkusu var..hala var..ilaçsız tedavi olmayı denemem gerek diye düşünüyorum..ilaçla yıllarca tedavi gördüm.kullanıtken herşey yolunda ama ya bırakınca??? hem ilacım yan etkileri hem bünyenize verdiği diğer zararlar.off off.bi sürü şey..ama artık bende kendimi ciddi boyutta hissediyorum..hipnozla bütün dr lar olumlu sonuç aabilirsiniz diyo tabiki fakat seanslar çok pahalı..hastalık kapma korkusu çok felaket bişeymiş ya..aranızda böyle olan varmı ((

Arkadaslar size sadece sunu diyebilirim. Bende OKB hastasiydim, hemde öyle böyle degil, cook siddetli bir sekilde. Insanda ne umut birakiyor nede yasama sevinci, ama atlatilmicak bir hastalik degil buna emin olun. Yillarca hastaligimin ne oldugunu bilmeden yasadim, daha dogrusu hastalik oldugunu bilmiyordum bile. Sonra tesadüfen ablamin kitaplarini karistirirken rastladim bu hastaliga ve yazilanlar benim hayatimi tarif ediyordu sanki. Bir psikologa gitmeye karar verdim, tedavi oldum. Halen daha gidiyorum psikologuma, sonucta konusmak bile insana iyi geliyor.
Diyecegim su: Benim Psikologum ilac tedavisine karsiydi, ablamda doktor oda karsiydi.
Ben ilac almadan yendim bu hastaligi ve simdi cooook mutluyum. Haaa ara sira yoklamiyormu beni hala OKB? Evet ara sira yokluyor ama inanin takmiyorum bile, birkere bu hastalikla nasil bas edeceginizi ögrendinizmi, güc sizin elinizde :)
Umarim hepiniz iyilesirsiniz a.s.

slm kızlar yazılanları okudum .bilmiyorum galiba hafif tertip bende de var :)
hani parmağınız bi yere değr ya..o değdiyse hepsini aynı sayıda değdirmem gerek mesela..sus sesi benzer seslere gıcığım..kumandayı bazen çocuklar ellerine vuruyorlar ritmik...sinirlerim ayağa kalkıyor..suratı asık birini görsem benle mi alakalı die aklımdan bi yığın düşünce geçiyor..geçen yıl babamı kaybettim..onu kaybetmeden önce 3 ker edua ederdim günde sayısız kez...annemle babam için..şimdi annem için dua ediyorum..sanki etmezsem onu da kaybedecekmişim gibi..kitap takıntım var..elimden gelse bütün kitapçıyı alıcam ama evde okmadığı m kaç raf kitap var...buna benzer şeyler..bikaç aydır prikiyatriste gidiyorum ama bunlardan bahsetmedim..sizce ne olabilir ?

ha bi de sürekli bi yerimden ciddi bi hastalığım var gibi gelio..kalp krizi geçiricem boyun fıtığı olacam gibi...ayda bikaç kez hastneye gitmye başladım son aylarda.. ((
bide evde birisi olabilir sanıyorum..üst kat boş..sanki yan evin çatısından biri atlayıp girecekmiş eve gibi..sonra elimde makas bıçakla dolaşıyrum...:sinifsinif:

tedaviyi daha ayrıntılı anlatırmısız lutfen

su hayat merhaba özel mesaj atamıyorum bi şekilde msn adresini gönderirsen ordan yazışabiliriz

azerin msn adresini özel mesaj olarak atarmısın ben özel mesaj gönderemiyorum.

canım ben de adresımı gondermışdim. gelmeedı herhalde.

burdan yazıyorum. inşallah banlanmam. cunkı bıldıyım kadarıyla izin verılmıyo.
modlardan rica ediyorum banlamasınlar:) Sözkonusu yardımlaşma ve sağlık cunki.

neyse adresım :

nur-azeri&hotmail.co

a.s..... Rabbim hepimize yardım etsin.

Son düzenleme:
ya korka korka yazdımbilmiyorumkismile
inşallah silinerek banlanmam. eskıden banlıyodularda :):1rolleyes:

ya bendede inanılmaz takıntı ve saplantılı haller var.. nedense bi hastalık geçirdiğim zaman oluyo bu bende ona dikkat ettim.. bi ara barsak enfektesi geçirmiştim halbuki çok basit bi rahatsızlıktı 3 günde iyileştim.. ardından bu yaşadıklarımın bana Allah tarafından ceza verildiğini düşünüyodum namaza başladım hatta kapandım bile..
sonra normale döndüm namaza devam ettim ama kapalılık işini götüremedim..
şimdi geçen yaz yine bi besin zehirlenmesi yaşadım.. onun ardından artık her yediğim şeyin beni hasta edeceğinden korkuyorum..
bütün bunları gene unutmak isterken geçen ay mide bulantıları ve iştahsızlığım başladı.. gaz şişkinlik bilmemnne derken bi sürü tahlil ve tetkiklerden geçtim.. hepside acılı ve zahmetliydi..
artık her yattığımda kendimi hastanede düşünüyorum.. böyle rüyalar görüyorum.. biri hasta olsa yanından köşe bucak kaçıyorum.. kesin banada geçicek diye endişeleniyorum.. ileiki hayatımdada başıma hep hastalık gelicek korkusuyla yaşıyorum.. eşimide bunlattım artık çevremide.. dr şart biliyorum.. sürekli hastalık hastasısın demelerinden bıktım.. çok zor bişeymiş bu..
Allah sabır versin hepimize..

merhaba melusine. ben didem. bu konu ile ilgili mesajları okurken ankarada bir psikolog önerebiliceğini okudum ve özelden sana ulaşmak istedim ama özelden mesaj atamadım.bendeokb olduğumu düşünüyorum hatta başka bi konu açmıştım okb ile ilgili. bahsettiğin doktor ile ilgili diyar007 msn adresinden bana ulaşabilir misin?

7-8 senedir bu dertle uğraşıyorum, bir arkadaş ilk sayfada öyle anlatmışki ben yazsam bu kadar olurdu..

kumanda, cep telefonu, masa, bilgisayar klavyesi, kapı kolları, tutamaç olarak ne varsa, çamaşırsuyuyla yada iyi bir dezenfektanla silinmediği sürece tutmam, birşeyle yada kazağımın kolunu elime kadar uzatır onunla tutarım.. eğer dışarıdaysam mecbur tutmak zorunda kalıyorum, o zaman o elimle bir daha saçıma, yüzüme giysilerime dokunmam, mutlaka yıkrım, öyle 8-10 kere değil 1 kere yıkasam oluyor ama lavabodan elime geri su sıçrarsa tekrar baştan yıkarım..sositososito

Tuvalete temizliğinden eminsem yani birtek ben kullanıyorsam otururum.. yoksa asla.. umumi biryerde tuvalete gireceksem büyük bir işkence yaşarım, kapıyı ayağımla iterim mendille kapatırım, sifonu mendille çekerim.. asla oradaki musluk, tas tuvalet kağıdı vs. dokunmam, sonra gene çıkınca ellerimi tekrar yıkarım..:bbo:
çocukken tuvaletten sonra ellerimdeki kötü kokunun gitmediğini farkettim, bir iki defa gidip tekrar yıkadım.. o zamandan beri sadece tuvalet kağıdı kullanıyorum..

biryere gidip gelince hemen banyo yapıyorum.. Eskiden dışarıda giydiğim kıyafetleri koyduğum bir koltuk vardı.. 1 kere giyilmiş temiz şeyi yıkamaya atamadığım için orada bekletiyordum.. sonra dışarı çıkarken nasılsa dışarılar pis diye gene giyebiliyordum tabi eve gelince gene banyo yapıyordum.. Ney temiz ney pisdi hatırlamaya çalısıyordum, düşünmekten başım ağrıyordu..nereleri temizlemiştim eyvah temizlemediğim bir yerden geçerken oraya değersem deliriyordum..

Daha eskiden hastane hastane dolaşıyordum.bir tahlile, filme, doktora inanmayıp en az iki doktora hastaneye gidiyordum sonuçları karşılaştırıyordum gene emin olamıyordum sonuçları ansiklopediden baka baka kendim yorumluyordum...

Felç olacağıma inanıyordum, sabaha kadar nabzımı sayıp, ellerimin uyuşup uyuşmadığını kontrol ediyordum.. sabaha kadar uyku yok tabi..

Allah muhafaza birde gerçekten hastalandımmı son dualarımı etmeye başlıyordum demekki kadetim böyleymiş deyip ölümü bekliyordum..:a015:

Simetri manyaklığıda var tabi, kaldırımlarda taşların çizgilerin ortasına basamıyordum.. çizgiye denk geldimi huzursuz oluyordum.. Daha bir sürü bunun gibi şeyler..

Birgün patlayacak heralde dedirtecek kadar başım ağrıyordu..gezmediğim beyin cerrahı kalmadı.. uyuşuyorum ben kötüyümü anlatamadım birtürlü..nörolojiye gönderiyorlar.. ama ben bir kere fizisel bir hastalığım olduğuna inandırmışımya kendimi o hastalığı araştırıp duruyorum..

Birgün tvde bir müzik hoşuma gitti herkesde içerde oturuyor, başladım dans etmeye baş ağrım durur gibi oldu.. 1 dakika sonra geçti..o ana kadar beynimde tümör olduğuna inanıyordum.. ama ağrı geçince yok galiba demeye başladım..:uhm:

Televizyonu kapatınca kumandayı ellediğim için ellerimi yıkardım hep, bir gün televizyonu kapattım ve ellerimi yıkamadan yattım.. Sbaha ölmediğimi farkettim.. Bu olaydan sonra biraz daha takıntılarım azaldı..
Şimdi daha iyiym ama asla tamamen geçmiyor.. Hala bu saydıklarımdan bir kaçı devam ediyor ve strese girdikçe artıyor..

Elbetteki deneyimlerimden biliyorumki bu hastalık insanı etkileyen bir olay sonucu olusuyor.. Ölüm, tartışma, haksızlığa uğrama vs vs.

önemli olan üstüne gitmek derlerya öyle yapmak, ve beyinde seratonin denilen madde eksikliğinde oluyormuş tabi bunu hemen o maddeyi içeren ilaçları gidin alın eczaneden diye söylemiyorum.. zaten reçetesiz alamazsınız.. Doktora görünmelisiniz mutlaka.. doktorunuzun verdiği ilacı düzenli kullanın kendimi iyi hissediyorum diye bırakmayın ilaçlar bir zaman sonra etki gösteriyor.. ağrı kesici gibi 30 dakikada değil..

Ben doktora gitmedim ama en az 5 senemi yedi..

hayatınızda ne kadar düzen oturtursanız o kadar düzeliyor bu hastalık.. birde mutlaka meşguliyet gerekiyor.. boşluk insanı iyice kendine sardırıyor.. Şizofreni hastaları dahil bir çok hastalık geçmişte bir işle meşgul olması sağlanarak ve müzikle tedavi edilmiştir.. şimdi müzik tedavisi varmı hastanelerde bilmiyorum ama tvde ve internette bilgi veren doktorların, sosyal ortama girilmesinin ve hayat şartlarının iyileştirilmesinin en kötü psikolojik hastaları bile iyileşmesine yardımcı olduğunu söylediklerini duydum.. Ki sosyal ortamlarda bulunmak çalışmak ve müzik dinlemek beni iyileştiren üç şey oldu..

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle herkese çok geçmiş olsun.

dr.oğuz tan'ın takıntılar isimli kitabını önerebilirim.

okudum güle güle o kitabı.. ama dahada kötü yapabiliyor bu takıntıları öğrenmek, yani mesela kişide olmayan takıntılarda oluşabiliyor bazen bkz ben.

bazende iyi geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…