- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.255
- 598
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
-
lokmamızıda mı sayacaklar yani
acaba özel tüketim klasmanından mı vergi kesecekler beden kitle endeksimiz yüksekse
Obeziteye neden olan yüksek kalorili besinlere vergi geliyor. Örneğin cips, hamburger vs.
Dünya'nın bir çok ülkesinde kullanılan bir sistem.
Tv haberlerinde 3 gündür yayınlıyorlar.
Tv izlemedigim icin kacirmis olabilirim. Gazetede obezite vergisi okuyunca sasirdim acikcasi. Yalniz bunun ne kadar cozum olacagi da muamma. Yalnizca devlete ek gelir saglayacagi kanaatindeyim.
madem sağlığımızı düşünüyorlar, çiftçiye destek versinler, gdouyu ülkeye sokmasınlar, mısır şurubu kullanımı sınırlasınlar, doğal tohumların çoğaltılmasına destek versinler vs vs vs liste uzar gider, olamayacak şeyler mi
Tam tersi doğal tohumu satamazsın.......yasak olmasa da dolaylı yoldan zorlamalar var.......ille hibrid tohum........ille vitaminsiz domateslermadem sağlığımızı düşünüyorlar, çiftçiye destek versinler, gdouyu ülkeye sokmasınlar, mısır şurubu kullanımı sınırlasınlar, doğal tohumların çoğaltılmasına destek versinler vs vs vs liste uzar gider, olamayacak şeyler mi
Olur mu ama lütfen biraz mantıklı düşünmek lazım...
Hükumetimiz dünyada %2 olarak uygulanan mısır şurubu kotasını %15 e çıkarmışken kullanımı sınırlamaya kalkması çelişki olur...
En iyisi cipslere zam
bizim first lady lerden de aynı duyarlılığı bekleriz, konuşmalarına izin veren olursa tabii,bu arada kotanın neden çıkarıldığını anladım
Obamanın Eşi Halkını Uyarmıştı
ABD Başkanı Barack Obamanın eşi Michelle Obamanın, İçerisinde mısır şurubu ihtiva eden ürünleri tüketmeyeceği ve çocuklarına vermeyeceği yönündeki açıklamasını hatırlatan Gök, Türkiyede NBŞ lobisi çok iyi çalışıyor. ABDnin NBŞ fiyatları bizden yüzde 40 daha ucuz. Neden ABye satmıyorlar veya niye bizden almıyorlar? Früktoz, şeker muadili olduğu için ve de insan sağlığı üzerindeki etkisi nedeniyle karşı çıkıyorum. Sendika olarak kotanın düşürülmesi için her yıl dava açıyoruz, mahkeme bizi haklı buluyor ama Bakanlar Kurulu kararı uygulamıyor dedi.
Avrupa ve ABD, NBŞ bazlı şeker tüketilmemesi için halkı bilinçlendiriyor diyen Gök, Türkiyede NBŞ ile üretilen gıda maddeleri üzerindeki etiketlerde uyarı bulunmuyor. Hangi gıdada ne kadar NBŞ kullanıldığı belirtilmiyor. Sigara sağlığa zararlıdır gibi etiket bulunmalı. Etiket üzerinde bir insanın günde en fazla tüketeceği miktarın belirtilip uyarının da bulunması gerekiyor. Tedbir alınmayınca Çocuklarınızı NBŞden uzak tutun kampanyası başlattık diye konuştu.
EN BÜYÜK ÜRETİCİ CARGILL-ÜLKER
Türkiyede NBŞ üreten sadece 5 şirket var!
TÜRKİYEde NBŞ üreten 5 tesis var. Bunlardan Cargillın kapasitesi 400 bin ton, Adanada bulunan Amylumun kapasitesi 250 bin ton, Ülker- Cargill ortaklığındaki Pendik Nişastanın kapasitesi 110 bin ton, Tat firmasının kapasitesi 70 bin ton ve Sunarın kapasitesi 55 bin ton mısır. Bu 5 tesisten biri olan Pendik Nişasta Sanayi, Ülker Grubuna ait. Ülker Grubu, Pendik Nişasta Sanayi tesisinde Cargill ile ortak olarak mısır şurubu üretiyor. beslenmebülteni
tam metin:Beslenmebulteni.com – Nişasta bazlı şeker hastalık ve ölüm saçıyor
Bağımsız galiba diyen surat ifadesine bayıldım..........demek ki aradan bir tane kaçmışSendika mısır şurubu kullanımı %1 e düşsün diyor
Mahkeme haklı buluyor (İlginç bağımsız galiba)
Bakanlar kurulu kararı uygulamıyor....
Bu filmi defalarca izlemekten ben sıkıldım milletimin de 1 kez izleyip sıkılmasını sabırsızlıkla bekliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?