Obezite vergisi

yercekimli karanfil

Güzel günler de bizi görecek mi?
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
11.644
22.255
598
Hurriyet gazetesinin haberine gore Maliye bakani "obezite vergisinin uzerinde calisiliyor".demis.

Haber dogruysa.ne diyeyim artik.

Biz utanmazlar kizli erkekli sismanliyoruz.Eeee bi bedeli olmali herhalde diye dusundulerse artik

lokmamızıda mı sayacaklar yani

acaba özel tüketim klasmanından mı vergi kesecekler beden kitle endeksimiz yüksekse

lokmamızıda mı sayacaklar yani

acaba özel tüketim klasmanından mı vergi kesecekler beden kitle endeksimiz yüksekse

Bilemedim chess .Ama boyle bir sey olursa bizim sulale yandi valla.

Tamam obeziteyle mucadele et de vergi koymak gercekten cok komik olmaz mi?

Son düzenleme:
Obeziteye neden olan yüksek kalorili besinlere vergi geliyor. Örneğin cips, hamburger vs.
Dünya'nın bir çok ülkesinde kullanılan bir sistem.
Tv haberlerinde 3 gündür yayınlıyorlar.

Obeziteye neden olan yüksek kalorili besinlere vergi geliyor. Örneğin cips, hamburger vs.
Dünya'nın bir çok ülkesinde kullanılan bir sistem.
Tv haberlerinde 3 gündür yayınlıyorlar.

Tv izlemedigim icin kacirmis olabilirim. Gazetede obezite vergisi okuyunca sasirdim acikcasi. Yalniz bunun ne kadar cozum olacagi da muamma. Yalnizca devlete ek gelir saglayacagi kanaatindeyim.

Tv izlemedigim icin kacirmis olabilirim. Gazetede obezite vergisi okuyunca sasirdim acikcasi. Yalniz bunun ne kadar cozum olacagi da muamma. Yalnizca devlete ek gelir saglayacagi kanaatindeyim.

Sigara gibi düşünün. Sigaralara getirilen vergiler sayesinde içmeyi bırakanlar olmuştu. Kendi düşünceme göre çok değil ama küçük bir kısmını hem bıktırır hemde bir yandan gelir sağlanır. Herkes kazanır

Yeni vergi kalemleriymiş.........şimdi sağlığımîzın düşünüldüğü düşùnülüyorsa size afiyet olsun..........kilo alma ya da verme işi kalori hesabına göre yapılmaz
Kaç kişinin evine cips giriyor merak ediyorum......
Aklıma tükettiğimiz temel besinlerden biraz daha vergi koparmak geliyor

Obezite yapan besinler genelde dar gelirli vatandaşlar tarafından tercih edilir......ekmek makarna pirinç ucuz furuktoz şurubu kullanılan tatlılar

herşeyin ucuzuna kaçmak zorunda olduğumuz için beslenmenin de ucuzunu tüketiyoruz,organik dengeli beslenmek tabi ki istiyoruza ama ne mümkün fahiş fiyatlar sebebiyle,obeziteye yol açan ürünlerin vergisini yükselteceklerine organik beslenmeyi ucuzlatsınlar biraz kafa çalıştırıp,kendi adıma konuşayım bir şekilde bahane bulup fazla vergi ödemekten ,fazla fatura ödemekten bıktım artık yukarıda verdiğim örnek gibi insanların hayatını kolaylaştımanın ,güzelleştirmenin daha mantıklı yollarını bulun artık ,sevgiler..........

Dar gelirli biri 40 yılda bir çocuklarını sevindirmek için aldığı şeyleri daha da seyrek alır sadece böyle düzenlemelerle...
Yoksa yüksek gelirlinin zaten evde koşu bandı var yese de eritiyor....

Her ülkenin yemek alışkanlığı farklıdır...Biz mesela ekmek ile beslenen bir milletiz...
Çok sevdiğimizden mi acaba yoksa ucuz olduğundan mı?

Diyet listelerinde ekmek yerine et var...
Birde ayda 1 evine et alamayan hatta eve et girecek diye en çok kurban bayramını seven azımsanmayacak bir kitle de var...
Ekmek/karbonhidrat ağırlıklı beslendikleri için obezite oranları daha yüksek...

Cipse, hamburgere, pizzaya vergiyi arttırmak eminim onları zayıflatacaktır....

madem sağlığımızı düşünüyorlar, çiftçiye destek versinler, gdouyu ülkeye sokmasınlar, mısır şurubu kullanımı sınırlasınlar, doğal tohumların çoğaltılmasına destek versinler vs vs vs liste uzar gider, olamayacak şeyler mi

Olur mu ama lütfen biraz mantıklı düşünmek lazım...
Hükumetimiz dünyada %2 olarak uygulanan mısır şurubu kotasını %15 e çıkarmışken kullanımı sınırlamaya kalkması çelişki olur...
En iyisi cipslere zam

Tam tersi doğal tohumu satamazsın.......yasak olmasa da dolaylı yoldan zorlamalar var.......ille hibrid tohum........ille vitaminsiz domatesler

bizim first lady lerden de aynı duyarlılığı bekleriz, konuşmalarına izin veren olursa tabii, bu arada kotanın neden çıkarıldığını anladım

Obama’nın Eşi Halkını Uyarmıştı

ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın, ‘İçerisinde mısır şurubu ihtiva eden ürünleri tüketmeyeceği ve çocuklarına vermeyeceği’ yönündeki açıklamasını hatırlatan Gök, “Türkiye’de NBŞ lobisi çok iyi çalışıyor. ABD’nin NBŞ fiyatları bizden yüzde 40 daha ucuz. Neden AB’ye satmıyorlar veya niye bizden almıyorlar? Früktoz, şeker muadili olduğu için ve de insan sağlığı üzerindeki etkisi nedeniyle karşı çıkıyorum. Sendika olarak kotanın düşürülmesi için her yıl dava açıyoruz, mahkeme bizi haklı buluyor ama Bakanlar Kurulu kararı uygulamıyor” dedi.

“Avrupa ve ABD, NBŞ bazlı şeker tüketilmemesi için halkı bilinçlendiriyor” diyen Gök, Türkiye’de NBŞ ile üretilen gıda maddeleri üzerindeki etiketlerde uyarı bulunmuyor. Hangi gıdada ne kadar NBŞ kullanıldığı belirtilmiyor. ‘Sigara sağlığa zararlıdır’ gibi etiket bulunmalı. Etiket üzerinde bir insanın günde en fazla tüketeceği miktarın belirtilip uyarının da bulunması gerekiyor. Tedbir alınmayınca ‘Çocuklarınızı NBŞ’den uzak tutun’ kampanyası başlattık” diye konuştu.

EN BÜYÜK ÜRETİCİ CARGILL-ÜLKER

Türkiye’de NBŞ üreten sadece 5 şirket var!

TÜRKİYE’de NBŞ üreten 5 tesis var. Bunlardan Cargill’ın kapasitesi 400 bin ton, Adana’da bulunan Amylum’un kapasitesi 250 bin ton, Ülker- Cargill ortaklığındaki Pendik Nişasta’nın kapasitesi 110 bin ton, Tat firmasının kapasitesi 70 bin ton ve Sunar’ın kapasitesi 55 bin ton mısır. Bu 5 tesisten biri olan Pendik Nişasta Sanayi, Ülker Grubu’na ait. Ülker Grubu, Pendik Nişasta Sanayi tesisinde Cargill ile ortak olarak mısır şurubu üretiyor.
beslenmebülteni
tam metin:http://beslenmebulteni.com/beslenme/nisasta-bazli-seker-hastalik-ve-olum-saciyor/

Son düzenleme:

Sendika mısır şurubu kullanımı %1 e düşsün diyor
Mahkeme haklı buluyor (İlginç bağımsız galiba)
Bakanlar kurulu kararı uygulamıyor....

Bu filmi defalarca izlemekten ben sıkıldım milletimin de 1 kez izleyip sıkılmasını sabırsızlıkla bekliyorum..

ben veganım et yok, süt yok, yumurta yok, peynir yok en önemlisi hayvanları sömürme durumu yok, bulgur makarna pirinç fasulye mercimek nohut vs tüketiyorum gelin hep beraber vegan olalım hem tüketmiyoruz eylemi de olur hem de obeziteye kemik erimesine kansere elveda

Bağımsız galiba diyen surat ifadesine bayıldım..........demek ki aradan bir tane kaçmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…