Gebeliğe Hazırlık Obezite ve hamilelik ???

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Duamsin40

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
1
Selam kizlar hayirli ramazanlar,
Ben baya kiloluyum (kimse beni yargilamasin bu konuda cünki benimki gercekden bebeklikden beri olan birsey arti bide quatirim yavas calisiyormus bu yeni ortaya cikti). Hamile kalmak istiylrum aderlerim düzenli (28 ila 31 güne bir ama buna bile düzensiz dedi doktorum) subattan beride yumurtlama akintim gelmiyor bu yüzden doktorum clomen ve catlatma ignesi ve progesteron tedavisine baslamak istiyor. Ben kilo konusunu her defasinda doktorum dahi konuyu acmadan ilk ben actim. Her defasindada kilo hamile kalmaya engel degil (hormonlarin ve adetin yumurtaliklarin saglik oldugu sürece) denildi ve deniliyor ama tabiki hamilelikden itibaren kilom riskli yani seker hastaligi orraya cika bilir tansion cikabilir dogum zorlasa bilirmis. Kesinliklede haklilar. Kilolu anne adaylari varmi aranizda ve sizin yasadiklarinizi merak ettim

canim bende 3 ay oncesine kadar 107 kiloydum bebekde istiyoruz 8 aydir ve diyetle 94 dustum gerci yarin kontrol var kac oldu bilmiom ama kilolarin gitmesi laxim bende de troid ve insulin direnci sorunu var 2 aydir klomen femara ve ovitrelle kullaniyorum olmadi ins bu ay gondermis rabbim melegimi 19 u ve sonrasi bakicaz artik ama verebiliosan ver cunku belli bi zmandan sonra bebiste kilo aldiriyo yurumek hareket etmek zorlasacak ve dogum niye normal dogurmayasin ki bi aksilik olmadikca onun sagligi daha onemli

Ben değilim ama size bir arkadaşımdan bahsedeyim... Kendisi çok fazla kilolu boyu ne kadar olursa olsun Kilosu da bir o kadar fazla 100u gecik ama hamile kaldı, hamileliği çok güzel geçti doğumu da sezaryen oldu çünkü bebek iri bir bebekti. Ama hamilelik onu hiç zorlamadı gezdi tozdu .. sizin de olabilir doktorunuz ne diyorsa kulak verin ...

Sagol cnm evet doktorunu dinlyiorum tabiki yani sira yediklerinede dikkat ediyorum ama insan düspnpyo oste acaba kilomdan dolayi cocugum olmazmi diye. Doktorun direk neden en kötüsünü düsünpyorsun diyor daha tedviye baslamadik bile diyor ama iste korkuylrum

C
Cok sevindim cnm senin adinaa ne güzel rabbim sag saglim kucagina almayi nasib etsin ve tüm isteyenlere nasib etsin. Evet bende öle yapcam bebek istegimden kilomdan dolayi vazgecmek istemiyorum ikisini ayn8 anda yapmak istiyorum yani hem zayiflayama calismak istiyorun hem tedavi. Ama benim anlamadigim benim adetim düzenli yani doktora göre düzensiz ama 3 gpn felan herkezde oynaya biliyor ve benim yumirtlama akintim subata kadar hep geliodu. Subattan itibaren gelmedi niyeyse ama yani yumurtlosam neden bana clomen ve catlama ignesi yapacak. Vende sükpr seker hastaligi yok ama olmucal anlamina gelmio sonucta kilom var her an bendede seker cika bilir. Ve bana rahim filmi felan cekinilmedi. Önce hormon tedavisiyöe deneyelim 2 defa eger tutmazsa bakariz rahim filmine dedi. Bu normalmi?

canim zaten ilaclar bi nevi yimrtalri cogaltmak kalitesini artirmak vucudu gebelik icin uyarmak icin adetim duzensiz diosun ya egerki esinde de sorun yoksa niye olmuo diye dusunmek lazim demi belki bi ufakda olsa bi sorun gormustur ilacla duzelecegini dusunmustur ama o ilaclar gebelik tedavisinde kullaniliyor ben 3 aydir duzenli kullaniyorum sukur yumurtalarimda guzel ama artik seker mi engel oluyo troid mi bilmiom ama ins en kisa surede kalirim hamis isteyen herkes kavussun cunku zor beklemek isteyip negatif gormek bence devam et dua etki dr un ilgilenmis basindan savmamis

Canim , benim arkadaşım iki kere hamile kaldı o kilo ile, o da yediklerine dikkat etti işte ne kadar ettiyse :) olur olur korkma Allah büyük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…