Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Obez mi oluyor?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
36
İstanbul
kızlar bebeğim 1,5 aylık 5.750 gr 57 cm boyunda doktorum 4 aylık gibi dedi herkez çok yiyor diyor 2 saatte vir 80 yada 100 cc içiyor sütüm çok yağlı ayrıca bazen iki göğsümden 60 cc çıkıyor o zmn mama veriyorum mesela öğlen saatlerinde..ben sütümü sağarak veriyorum lütfen bişiler söyleyin obezmi oluyor

bence normal obez falan değil canım benim kızımda 1 aylıkken 5.100 kgdı şimdi 7 aylık iştahıda güzel ama fazla kilo almıyo şuanki kilosu 7.200 bana az geliyo ilkbaşlarda daha güzeldi kilosu ama önemli olan sağlıklı olması allah bebişine ve sana sağlıklı mutlu günler nasip etsin canım

anne sütüyle beslendiği için şuan obezlikten söz edilemez ayrıca bebeğin doğum kilosu da önemli çok çok düşük doğmadıysa normaldir. zaten ilk aylar çok alıyorlar ayda 1-1.5 kg civarı.

benim bebeğim de 3600 doğdu 1. ay: 5800 2. ay:6600 3. ay:7500 4. ay:8000 ama normal dedi dr, zaten büyüdükçe kilo alımı da yavaşlıyo.

obez filan değil canım. benim oğlan da 1,5 aylıkken 58 cm civarındaydı kilosu da 5800 civarındaydı. gerçi doğum kilomuz 4500 idi. ama doğumdan sonra 500 gr kaybetti. şimdi 5 aylık ve 8700. doktor da normal diyo çünkü ben de uzun boylu ve şişkoyum :)

Benim bebegim 3900 dogdu..şu an 5.5 aylık ve yaklaşık 10 kilo..

Sadece anne sütü alıyor..arada bi yani çok nadir sütüm yetmesse yogurt veriorum..

Anne sütü kalıcı değil ve gelecekte olabileceği obeziteye karşı bebekleri koruyomuş doktorum söylemişti.Emzirebildiğin kadar emzir..

benim kizim da iki ay once 8200gr di drum cok kilolu diyordu ama kizim iki dis cikardi 4 kilo verdi..korkma canim bebekler hemen kilo kaybederler hastalaninca hem bence kilosu da normal..

yedirdiğin miktar çok fazla arkadaşım.ne yapıyorsun sen..
evet anne sütü obez yapmaz ama bir bebeğin midesi yumruğu kadarmış.80-100 lük çok fazla..rahatsız eder o bebeği.
60 lık 2 saatte bir yedir sen ona..

canım ilk ay bebekler 30ml sonra her ayda katlanarak çıkar 30-60-90-120 gibi.zaten biberonların üzerine bakıncada görürsün.bebeğin gazı olduğu için çok emmek istiyo olabiir.yani benimkide öyleydi.açlıktan olduğunu sanmıyom.ayrıca ne kadar emerse o kadar çok gazı olur ve okadar çok ta kusması.kilosuda normal ama.bence sen şimdi okadar süt veriyosan ileriki aylarda doyuramazsın.bence bi düzene oturtmaya çalış.2-3 saatte bir 60 ı geçirme derim.hazımsızlık gazdan daha büyük sancu yapar ve çözümü çok zordur unutma..

bebek doymamışsa vermesin mi peki anlamadım ben.
cnm maşallah sütün yaramış.zaten 6. aydan sonra eşitliyorlar.benimki de cok zayıftı ama normali yakaldı çok şükür.

bebek doymamışsa vermesin mi peki anlamadım ben.
cnm maşallah sütün yaramış.zaten 6. aydan sonra eşitliyorlar.benimki de cok zayıftı ama normali yakaldı çok şükür.

bebekler doyup doymadığını anlamazlar..emme psikolojisi ile gazında etkisiyle biberona memeye yada emziğe saldırırlar.
dolayısıyla öğün saatlerini verilen cc miktarını kabul edilen miktarda vermek en mantıklısı.benim kızımada ben 4.5 ay sağdığım için sürekli ve bir çok doktorla konuştuğum için doğumumdan dolayı çok net bildiğim mevzulardandır..

tabikide doyduğunu bilirler canım
benim kızımda iştahlı 100cc yiyor 2-3saatte bir
ben 60 veriyordum daha fazlasını isteyip huzurluk yapıyordu

hatta drumuz 60cc ver hepsini bitiremez biraz bırakır merak etme demişti
ama kızım 60ı içip ağlamaya devam ediyordu
3dra sordum "benim bebeğimde bir problemmi var, doyduğunun farkına varamıyor galiba ne kadar versem o kadar yiyecek gibi 60cc veriyorum hala ağlamaya devam ediyorum " dedim,
tabikide bilirler dedi bazı bebekler iştahlı olur dedi
sen istediği kadar ver illaki doyduğunda bırakır dedi

hatta sonra 2dra daha sordum
korkmuştum kızımda bir problem var diye

ayrıca okuduğum birçok makale ve çocuk gelişim kitaplarında bebeğin doyduğunda memeyi kendi kendine bırakacağı yazıyordu

bide şu var artık 100cc hazırlıyorum biberonun dibinde çok az kalıyor ve kendi bırakıyor
demekki doyduklarını biliyorlar

Son düzenleme:
ayrıca benim kızımın gazı ,sancısı yada rahatsız olduğu bir durum varsa
öyle memeye felan saldırmıyor

tam tersi derdini giderene kadar ememiyor bile
2-3çekip ağlıypr

her bebeği kıyaslamamk lazım
sizin bebeğinizin doğruları bir başka bebek için doğru olmuyor

benim bebeğim de 4000 kg doğdu ilk ay 5450ydi.şimdi iki aylık ve 7500 kg.sadece emziriyorum..anne sütünden birşey olmaz ki mama yerse obez olur.

canım eğer sadece anne sütü veriyorsan normal diyebilirim.benim bebeğimde seninki gibiydi ve halada öle devam ediyor.ben sütümü sağmıyordum kendi emdiği kadar veriyordum.zaten dıyunca kendi bırakıyordu.o yüzden kaç cc içtiğini bilemiyorum.eğer sadece anne sütü veriyorsan devam et ve korkma.ilk aylar çok kilo alıyolar ama sonrasında kilo alımı baya düşüyor.

kilosu gayet güzel canım maşallah.benim oğlum bir buçuk aylıkken 5700 gramdı fakat boyu 53 cmdi.seni kız maşallah boylu onu da hesaba kat.ayrıca anne sütü alan bebekte obezite riski yok diye biliyorum

canım kilosuna diyecek bişeyim yok ama içtiği süt miktarı gerçekten fazla umarım ileride sorun yaşamazsın...dr..zaten yönlendiriyor şu kadar saatte şu kadar vereceksin diye gelişimine göre...

benim bebegim ilk 3 ay 1.5 kilo almisti sadec annesutu vedigime ragmen.Benimki de normalden fazla icerdi,dr sormustum,senin bebgin belki 2 ayliktir ama kilosu 4 aylik bebegine kadar olduguna gore bir 4 aylik bebek gibi sut miktari da icmek isteyecektir.bez falan olmuyordur bebegin.Emeklemeye basladigina kadar nerdeise tum bebekler tombis oluyor.ama bi emeklemeye baslasin,hele aya kalksin yurusun nerdeyse hic kilo almiyorlar.Emeklemeye kadar ne kadar fazla kilo alirsa o kadar iyidir,Benim beebgim 8 aylik olunca 10200 gr di 12 aylik ise 10640gr yani 8.5 aylikken emeklemeye basladi,10.5 aylikken yurudu ve ondan sona derdeyse kilo almadi.Hic merak etme canim bebegin gelisimi cok iyi.

bende matematik hesabı yapayım
yuvarlak 6 kg bir bebebeğe kilo başına 150 cc den günlük ihtiyacı 900 cc kadar.
sen 2 saatte bir 80-100 arası veriyorsun yuvarlak 90 cc olsun günde 10 kere versen 900 eder( gecede 2 saatte bir vermediğini düşündüm)
bide anne sütü obezliğe neden olmaz aksine obez olmaya karşı koruyucu özelliği vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…