Obama'dan Trump'a: Beyaz Saray aile şirketi değil

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Obama'dan Trump'a: Beyaz Saray aile şirketi değil
Paylaş
Paylaş
Trump, 20 Ocak'ta görevi devralacak

inPaylaşın
ABD Başkanı Barack Obama, görevini devredeceği Donald Trump'ı, Beyaz Saray'ı 'aile şirketi yönetir gibi' yönetmeye çalışmaması konusunda uyardı .

ABD merkezli ABC haber kanalına konuşan Barack Obama, 8 Kasım'da başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'a ABD kurumlarına "saygı duyması" gerektiğini hatırlattı.

Kampanya yürütmek ve ülkeyi yönetmenin farklı şeyler olduğunu ifade eden Obama, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yemin ettikten sonra artık dünyanın en büyük kuruluşunun başına geçiyorsun… Küresel sermaye ve piyasalar, dünyanın dört bir yanından insanlar, Trump'ın söylediklerini son derece ciddiye alıyor."

Donald Trump 20 Ocak'ta başkanlık koltuğunu Obama'dan devralacak.

Barack Obama ayrıca, Rusya'nın Trump'ın zafer kazandığı ABD seçimlerine müdahale etmek amacıyla siber saldırılar düzenlediği iddialarına ilişkin istihbarat raporuna değindi.

Obama bu gibi siber saldırıların etkilerini daha önce "hafife aldığını" belirtti.

Obama ayrıca, Trump'la yaptığı görüşmelerde seçilmiş başkana istihbarat kurumlarına güvenmenin önemine değindiğini anlattı:

"Sadece bu süreçlerin düzgün çalıştığına inandığın zaman doğru kararlar alabildiğin zamanlar olacak."

NBC, CNN ve Washington Post gibi ABD merkezli basın kuruluşları, istihbarat servislerinin Obama'ya sunduğu bir raporda Rusya'dan ABD seçimlerine siber saldırılarla müdahale eden kişilerin kimliklerinin belirlendiğini duyurmuşlardı.

Trump ise istihbarat servislerinin iddialarını reddediyor.

Trump yayınladığı seri Tweetlerde, "Demokratların hacklenmesinin bu kadar tartışılmasının tek nedeni, seçimlerde uğradıkları büyük hezimet karşısında utanç içinde olmaları" dedi.

Şimdiye kadar bu gibi iddiaları reddeden Kremlin ise, henüz rapora ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.
http://t24.com.tr/haber/obamadan-trumpa-beyaz-saray-aile-sirketi-degil,381905

Haberden çok haber için kullanılan fotoğraf dikkatimi çekti, aslında birbirlerinden hoşnut olmadıkları yüzlerine yansımış:)

Aile şirketi vurgusu sanırım Trump'ın damadı Jared Kushner'i başdanışmanlarından biri yapması, tepki aldı, nepotizm tartışmaları başladı.

Biz Trump'a pek bel bağladık fakat Trump'ın kabinesinde ulusal güvenlik danışması olması beklenen Flynn'ın söylemleri fena.

Trump'a nasıl bel bağladık Mune abla?
Ben kaçırdım o kısmı, bağlayamamışım
Ben de bağlamak istiyorum anlatır mısın

Trump'a nasıl bel bağladık Mune abla?
Ben kaçırdım o kısmı, bağlayamamışım
Ben de bağlamak istiyorum anlatır mısın

Trump bizi cok sevdigi icun millet saniyor ki Trump bizim lehimize konusacak, dolar dusecek, istikrar pihuuuu oyle boyle olmayacak falan. Millet oyle dusunuyor o acidan bel bagladik demek istemis. Ha gercekte ne olacak dersen adam El Cezire muhabirini tek hamlede nasil kovduysa bize de oyle davranacak. Para birimimizin degeri bu aksam adamin agzindan cikacak lafa bagliykene cok umutlu degilim ama gulelim biz yinede iyi geliyor bana

Bu akşam konuşma falan mı yapacak ki?

Trump çoğunluğun Müslüman olduğu ülkelerle pek iyi ilişkiler kurmak kanaatinde değil bana kalırsa zaten
Hatta kendi milletinden (Amerikan diye bir ırk da yok hepsi Avrupadan göçme ama ) başkasına bir iyiliği dokunacağını sanmam.
Irkçılığıyla ön planda zaten.
Çok sevimsiz bir adam ya, komedi şovuna çıkarmışlar sanki adamı

O değil de benim gözüm euroda doları pek takip edemiyorum ama dolar bekleyen arkadaşlara geçmiş olsun

Obama ya üzme kendini belki Trump da make america great again argümanını senin ve ekibin yaptığı gibi ışid benzeri başka bir terörist grubun bölgede güçlenmesine göz yummak hatta bizzat eliyle inşa etmek olarak kullanırsa yüzünde güller açar bu tatsızlıkları unutursun be karam.

al birini vur ötekisine lehimize değişen pek bir şey olacağını sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…