O olmasaydı, Kurtuluş Savaşı yapılmasaydı...OSMANLI CUMHURİYETİ....

aci_cikolata

...bir parça çikolata :)
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2007
194
33
643
İstanbul

Bir Gani Müjde filmi
KÜNYE
Yapımcı : Şükrü Avşar
Yönetmen & Senaryo : Gani Müjde
Yardımcı Yönetmen : Tolgay Ziyal
Görüntü Yönetmeni : Uğur İçbak
Sanat Yönetmeni : Arif Kamber
Kostüm Tasarım : Erkan İldem
Oyuncular : Ata Demirer - 7. Osman, Vildan Atasever - Asude, Ruhsar Öcal - Saliha Sultan, Ali Düşenkalkar - Başmabeynci İbrahim Paşa, Sümer Tilmaç - Yadigar, Kerem Kupacı - Şöfor Dumrul, Alp Öyken - Vali William Highwill, Zekeriya Hocalar - Albay Colonel Eagle, Belma Canciğer Müjde - Nevbahar, Ziya Durukan - Arda Mehmet, Hakan Vanlı - Sadrazam Sadık Muhtar, Yusuf Atala - Mabeyin Katibi Enver, Necmi Yapıcı - Üzeyir, Ceyhun Yılmaz - Trafik Polisi, Beyti Engin - ABD Yüzbaşı, Ahmet Çevik - Selamet, Suzan Kardeş - Eftelya

KONUSU

1888 de Selanik’te başlar öykümüz.

Selanik’teki uçsuz bucaksız tarlalarda sarı saçlı, mavi gözlü küçük bir çocuk kargaları kovalamaktadır.

Sonra birden bir ağaç ve ağacın dallarında asılı kafeste bir bülbül görür…

Kafesi almak için ağaca tırmanırken bastığı ve tutunduğu dal kırılır.

Çocuk aşağıya düşer, düşer, düşer ve toprağa kafası çarpar…

Gözleri kapanır… Ekran kararır…

Topkapı Sarayı'ndan açılırız… Yıl 2008 olmuştur…

Ülkenin Sevr anlaşmasını imzaladığını, Amerikan mandasını kabul ettiğini, meşrutiyete geçilerek padişaha sembolik yetkiler verildiğini anlarız…

Her şeyi Başmabeyinci Boynueğri İbrahim paşa idare etmektedir aslında…

Meşruti hükümetin başkanı olan Sadrazam Sadık Muhtar’ın hesabı ise Avrupa Birliği'ne kapağı atıp Padişahtan kurtulmak ve başbakan olarak ülkenin gerçek yöneticisi olmaktır.

Karısı ile kavga edip sarayın koridorlarında sinirle gezindiği bir gün sarayı restore eden güzel sanatlar öğrencilerinden oluşan bir gurupla karşılaşır Padişah 7. Osman.

Gurubun içindeki Asude adlı kıza sırılsıklam aşık olmuştur.

Bu aşkla birlikte Osman beyin bütün dünyası alt üst olur… Ülke yeni bir durumla karşı karşıyadır artık…

gülmek için gidip ağlayarak çıktığım bir film...ata demirerin de dediği gibi 2 saat boyunca 2 kolunu da çok iyi kulanan bi boksörün sağlı sollu yumruklarına maruz kalmış gibi hissettim kendimi:) gidin görün tavsiye edilir..

ben de tawsiye ediyorum.
aslında ilk etapta komedi gibi algılanıyor.ben de öyle algıladım ama içinde
öyle güzel mesajlar gizli ki..
komedi,dram ..ne bileyim..izlenmeli derim..

gidilip izlenmeli diye düşünyorum, insani bir film olmuş bunlar ayrı ama en önemli kısmı ya cumhuriyet o lmasaydı ...kurgusunu düşünmeye sevk etmesi....

ben hiç beğenmedim.son derece basit bir filmdi,sanki alelade cekilmiş bir kaç günde bitmiş gibi.komik desem değil,dram desem değil.....

ben uzun zamandır sinemaya fırsat bulamıyordum bugün gittim ve bu filmi izledim. filmden ders almasının bilen alır. ya güzelim istanbulda gezdiğim o yerlerin amerikan bayrakları ile donandığını gördüğümde çok kötü oldum. basit yapılmış ama içinde güzel mesajlar olan bir filmdi.

bu filmi hiç ama hiç beğenmedim
bitek son sahnesi için alkış aldı diyebilirim
ama ben bir filmi sadece bir sahnesi için iyi bulamiyorum ne yaziki
çok sıkıcı ve gereksiz bir film
bitsede gitsek artık diye birbirimize baktık eşimlen
salon ilk başta dolu olmasına rağmen ikinci yarıdan itibaren gitikçe azaldı
ata demirerden daha farklı bişey beklerdim açıkcası

Aslında çok güzel bir film ama biraz basitleştirilmiş gibi geldi bana, konusu bakımından vatanımızın kıymetini anlamamız için ders verilebilecek bir film olabilirdi...

dün gittik bi grup arkadaşla...
ıssız adam düşünüyorduk ama henuz gelmemişti
diyecegim o dur ki;
gercekten guzel bir filmdi
güldürdü, düşündürdü, şükrettirdi, hüzünlendirdi, deriiince ahhlar cektirdi...
can dündar efendinin Mustafa'sına 1 milyon basar onu da bilin sengözlerimebaksanab

güzel filmdi eşimle ba-eraber gittik çok beğendik
mustafa filmine çok güzel diye gitmiştim
ama emin olun osmanlı cumhuriyetinde daha çok
milliyetçi duygularınız kabarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…