O maddeye güvenen 78 bin öğrenci YGS'ye girmedi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
2016 ÖSYS Kılavuzu’nda “sınavsız geçiş hakkı” yer aldığı için yaklaşık 78 bin öğrenci bu haktan yararlanmak için başvurdu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girmedi
ygs_2016.Jpeg

TBMM Başkanlığı’na sunulan Milli eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda “unutulan” bir madde bu yıl üniversiteli olacağını düşünen 77 bin 814 öğrencinin bu hayalini bitirecek. Çünkü tasarıya göre meslek lisesi öğrencilerinin alanlarının devamı niteliğindeki yükseköğretim programlarına sınavsız geçişlerini düzenleyen bu hak kaldırılıyor. Oysa 2016 ÖSYS Kılavuzu’nda “sınavsız geçiş hakkı” yer aldığı için yaklaşık 78 bin öğrenci bu haktan yararlanmak için başvurdu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girmedi. Eğer tasarıya düzenlemenin bu yılın öğrencilerini kapsamadığına ilişkin bir ek madde konulmazsa bu öğrenciler için üniversiteye gitmek söz konusu değil.

2016 ÖSYS Kılavuzu’nda “sınavsız geçiş hakkı” yer aldığı için yaklaşık 78 bin öğrenci bu haktan yararlanmak için başvurdu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girmedi
Eki Görüntüle 1838095
TBMM Başkanlığı’na sunulan Milli eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda “unutulan” bir madde bu yıl üniversiteli olacağını düşünen 77 bin 814 öğrencinin bu hayalini bitirecek. Çünkü tasarıya göre meslek lisesi öğrencilerinin alanlarının devamı niteliğindeki yükseköğretim programlarına sınavsız geçişlerini düzenleyen bu hak kaldırılıyor. Oysa 2016 ÖSYS Kılavuzu’nda “sınavsız geçiş hakkı” yer aldığı için yaklaşık 78 bin öğrenci bu haktan yararlanmak için başvurdu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girmedi. Eğer tasarıya düzenlemenin bu yılın öğrencilerini kapsamadığına ilişkin bir ek madde konulmazsa bu öğrenciler için üniversiteye gitmek söz konusu değil.

Bir ülkede eğitim sisteminin içine edilmesini halkça izliyoruz .. İşte yeni Türkiye .. Başı sonu belli olmayan, üstünde düşünülmemiş, deneme tahtasına dönmüş bir eğitim sistemi ve mafolan bir nesil ve o neslin geleceği ..

Bu da bir şey mi sağlık okuduğum dönemde sağlık kodumu tarım yaptılar artık tarımcısınız dediler ilk yıl 10 kişi aldılar sonraki kpss de 7 kişi ve bitti finito :silah:böyle haberler yarama tuz basıyor söylemeden edemiyorum:110:

Nasıl ya böyle bi saçmalık mı var??? Kardeşim de sınavsız geçiş hakkını kullanacaktı. Bütün planı bunun üstüne yaptık ya inanmıyorum

78.000 kişi X 15 TL iyi para, madem yatay geçiş olmayacaktı neden çocuklardan geçiş hakkı için 15 lira topladılar? Neden baştan bilgilendirmediler? Gençler yatay geçiş hakkı var diye sınava girmedi.
Eğitimde ne zaman bir işi de doğru yapacaklar acaba? Kırmızı kar yağdığında doğru yapmaya başlarlarsa bende bebelere çikolata dağıtırım.

Back