o kiz rüyamda, aklimda, her yerde...

Dünyadaki bir ton ağır kötülük, haksızlık dünyada cezasız kalıyor. Ilahi adalet sadece flört durumlarında mı - ki dinde yeri yoktur flörtün- karma stili işleyecek. Yapmayın lütfen. Semai dinlerin hiçbiri aşkına eşit karşılık bulamamış insanların intikamcısı olmayı vaad etmez. Ama şöyle bir gerçek var ki, aldatan insanlar aldatmaya meyilli olur. Yerinizde olsam bende huzursuz olurdum.

Etrafimda bu konuyla ilgili konusabilecegim hic kimsem yok o yuzden bu forum uye olup icimi dokmek istedim. Belki bana faydaniz bile olur. Gecen senenin basinda sevgilimle tanistik ve beraber olmaya basladik. Sevgilim o zaman bir baskasi ile birlikteydi ama mutsuzdu. Bende ondan cok hoslaniyordum o da benden tabii o yuzden sevgilisinden ayrilip benimle beraber olmaya karar verdi. Bu olanlar icin cok yadirgandim bazi insanlar benden selami bile kesti ama ben evli ve cocuklu bir adami yuvasindan koparmadim ki sonucta eger erkek arkadasimda mutlu olsaydi, eski sevgilisini sevseydi boyle bir sey olmazdi benim ortaya cikmam sadece iliskilerini daha hizli sonlandirdi hepsi bu kadar. Beraber olmaya basladigimizdan beri eski iliskisi hakkinda hic konusmadik, sadece 1 defa ona pisman misin sordum bana hayir degilim ama beni seviyordu insallah cabuk atlatir demisti.

Korktugum sey aslinda su, seni bir baskasi ugruna terk eden senide baskasi icin terk eder lafina ben inaniyorum galibaa. Ama dedigim gibi ben mutlu ve dort dortluk giden bir iliskiyi bozmadim. Sevgilim onunla son zamanlarda zaten mutlu degilmis, kiz biraz cocuksuymus (22 yasindaymis) ve cok kiskancmis bunaltirmis. Sanirim sevgilimle iyi anlasmamizin en buyuk sebebi aramizdaki minimum yas farki cunku ben 27 sevgilim 28 yasinda ve cogu zaman leb demeden leblebiyi anliyoruz birbirimizde. Ama nazar mi deydi, birilerinin ahi mi tuttu bilemem, son 1 haftadir bana biraz soguk davraniyor sevgilim. Aslinda cokta soguk denmez ama boyle biraz yorgun gibi. Bu davranislarina anlam veremedim, ve icime dert etmeye basladim ki bu sabah terleyerek uyandim.. ruyamda sevgilimin eski sevgilisini gordum. Agliyordu ve dumduz onune bakiyordu hic konusmuyordu. Uyandigimda kendime gelemedim bi sure ve sonra sevgilimi aradim gunaydin deme bahanesi ile. Soguk davranislari sanki daha bi artmis, uykulu olma bahanesiyle biraz azarladi beni bu saatte aranir miymis, ki saat 11e geliyordu. Ruyayi gordugumden beri dusunuyorum neden boyle olduk, neden bu olanlarin ustune ruyamda onu gordum. Sonra birden aklima sevgilimin gecen sene kizi yeni terk ettigi zamanlardaki soyledigi sey geldi, kiz buna terk edilirken 'nasilsa hic ummadigin bir anda beni ozleyip mumla arayacaksin' demis, bende bu lafa iyi gulmustum 'bildigimiz yesilcam klasik ayrilik laflari' dedigimi hatirliyorum. Ama su an itiraf bile etmekten korkuyorum aslinda, ama cok korkuyorum dedigi cikacak diye. Kizin sosyal medyadaki hesabina baktim hala iliskisi yok ve azicik eskilere gittim, bizim beraber olmaya basladigimiz tarihten 2 gun sonra sunu yazmis 'baskalarinin malina göz diken ve onu elde edenler bir gün donsuz ortada kalmaya mahkumdur' ve tam 95 like almis.. bu yazisiyla beni kast ettigi apacik ortada. Ayrildiklari gunde sunu yazmis 'tencere kapak uyumu bu olsa gerek.. biri salak, digeri yalak. Tü tü tü masallah' ve yine 90 kusur like. Yalak kelimesinde beni kast ediyor cunku bu kelimeyi yuzume de soylemisti. Bu yazilari okuduktan sonraki tum yazdiklarini ve paylastiklarina goz attim ama baska pek bir sey yoktu. Sadece bu sabah 'herkeslere hayirli kandiller insallah butun dualariniz kabul olur. Alma mazlumun ahini cikar aheste aheste sözünü bir kez daha hatirlatmak istedim herkese, en sevdigim sözdür ve o kadar da dogru ki' yazmis. Ustume alinmam gerekiyor mu bilmem ama ben aldim sanki birilerine laf sokuyor ozellikle o ruyadan sonra butun bu olanlar, o kizin yazdigi sey(ler), sevgilimin soguk tavri, gordugum ruya... kendi kendime evham mi yapiyorum bilemem ama huzursuzum. Az once sevgilimi aradaim ama mesguldu, bir an acaba onunla mi konusuyor diye dusundum yanimo derece huzursuzum. Anlattiklarimda kendini bulanlar, veya etrafinda benzer seyleri yasamis olan arkadaslar var mi? Butun bunlar ne demek olabilir sizce?

eski sevgilisine dönerse eğer üzülmeye hakkınız yok bence, sizde de aynısı olmuştu onu terkedip size geldi, yani sizi terkedip ona da gidebilir, geçmişte kızın duyduğu acıyı tatmanız nasıl acaba, neyse bana düşmez yargılamak, ama zaten araları soğuktu bitecek bir ilişkiydi lafları bana göre bahane, belki aralarındaki sorunları hallediceklerdi biraz zamana bırakıp, bence siz bu durumu kullanmışsınız

Sevgilin madem mutsuzdu mutsuzken ayrılsaymış :) neden önce yeni birini bulup kendini garantiye alıp ayrılıyor :) o dedikleriniz bHane çocuk yeni birini bulmuş o kıza güle güle demiş tabi bu da karakter meselesi simdi sevgilisini yeni biri için bırakan ileri de karısını da çok rahat aldatır. O kizin ne yapmasını bekliyordunuz sevgilisini çok sevmese bile sırf gururu kırılır insanin bir de sevmiş yarı yolda kalmis. Başlarken keşke empati yapsaymissiniz.
Aaa çok kızdım size ne demek mutsuzların ayrılsa idi,olurmu yedek yapmadan ayrılınırmı,aa olmaz yedeklicez,sonra yedekdeki ıyı gıderse diğerınede tekme basılacak

Bu senin vicdan azabın işte çünkü ne kadar su bu diye bahaneler uydursan da sevgilisi olan biri ile çıkmaya baslamissin ve ikiniz de o kızın ahinı almissiniz. Şimdi vicdanın konuşuyor sen susturamiyorsun.

ayrıca 90 ve 95 like nedir ya neyin göstergesi yani? 100 like olunca ne olacak ay like tu muvik muvik mi diycez diyesim geldi şaka gibi ya :KK53:

Konu sahibi senin bize soracagin akil alacagin birsey yok saniyorum
Cunku hep hakli oldugunu savunmussun yaptigin seyi gayet de begenmissin aferin sana o yuzden benim sana soyleyecek bir lafim yok canim

100 like olunca ne olacak ay like tu muvik muvik mi diycez diyesim geldi şaka gibi ya
:KK70::KK70::KK70::KK70:
Ya kadesa bayılıyorum senin şu sözlerine :KK53:

Konu sahibi 'Eden bulur'muş.
Etmişsin bulmuşsun.
Kız çok seviyorsa ve senin yüzünden bittiyse elbetteki ahı tutmuştur.
Ben inanırım kalp kırıklığında ilahi adaletin tıkır tıkır işlediğine..

Ve ayrıca kendini de kandırma erkek arkadaşım mutsuzmuş vs vs diye..

Burada bir arkadas vardı nickini vermeyeyim benzer seyler yasamisti.o terk edilen kız dı. Buradan öyle ahlar öyle beddualar yagdirmisti ki ben bile korkmustum. Kızın canı çok yanmisti.

Bir insanın sevdiği kişiyi kaybedince ya da sevdiği kişi tarafından aldatalinca üzülmesi için ille evli olması gerekmiyor değil mi?

Burada bir arkadas vardı nickini vermeyeyim benzer seyler yasamisti.o terk edilen kız dı. Buradan öyle ahlar öyle beddualar yagdirmisti ki ben bile korkmustum. Kızın canı çok yanmisti.

Bir insanın sevdiği kişiyi kaybedince ya da sevdiği kişi tarafından aldatalinca üzülmesi için ille evli olması gerekmiyor değil mi?
Aynen ya kesinlikle katılıyorum.
Kk'de böyle bir düşünce var.
Sevgiliysen,flört ediyorsan "amaann canım sende" oluyor.
Ama evli olunca türlü türlü nasihatler, teselliler geliyor.
Ciddiye alınmak için imza mı gerekli diye soruyor insan kendine. :KK12:

İlahi adalet diyelim etme ele gelir yola 22 yasindaki o cocuksu citir kİza geri donmek isteyebilir ama kizdada akil varsa once affeder barisir siz ayrildiktan sonra o da sevgiline tekmeyi basar ve intikam alinmis olur

Ay kimmiş acaba, merak ettim. Dedikoducu teyze sorusu gibi oldu ama:KK14:

konu sahibi hani sormuşsun ya, başından geçen oldu mu diye.
bir benzeri benim başımdan geçti, eski sözlümle (yazının geri kalanında ona S diyeceğiz) tanıştığımda kız arkadaşı varmış (bak cümleyi mişli geçmiş zamanda kurdum, bunu aklında tut, sonra lazım olacak) biz beraber olmaya başladık, bir-iki hafta sonra ben durumu öğrendim ve ayrıldım (şimdi aklında tuttuğun kısıma geri dönüyoruz.)
çünkü her şeyden önce ortada doğru olmayan bir şey var.
bana aşık olduğunda (onun ifadesi bu) yapması gereken, ondan ayrılmadan bana gelmek değil, önce onunla ilişkisini bitirip benimle birlikte olmaktı.
ve ben esas kız olduğumu sandığım hikayede ikinci kadın oluverdim, onun yüzünden.
erkek, ekmek değildir, aş değildir, su değildir, paylaşılmaz.
biriyle ilişkiyi bitirip, ikincisine apar topar başlamak ayıptır.
S o kızla 5 yıllık bir ilişki yaşamıştı, kız bizim hikayemizden bağımsız olarak lanet ve katnem kadının tekiydi ama bu aldatılmayı hak ettiği anlamına gelmiyor.
S de o yalanı söyledi
onunla mutsuzdum.
ben de o zaman mutsuz olduğunu anladığın an ayrılmalıydın ve daha da önemlisi beni böyle bir şeye bulaştırmamalıydın dedim.
merak ediyorsan söyleyeyim, ben de ona aşıktım.
ama kalbim kırılmıştı.
her şeyden önce bana yalan söylemişti.
ben sonradan anlamıştım, o kadın gerçekten kötü kalpliydi, bizi ayırmak için sürüyle şey yaptı ama bu bahaneyi ona S vermişti.
çünkü o artık, o andan itibaren aldatılmış bir kadındı.
5 yıllık ilişkisi, sadece 2 saat görüşülmüş başka bir kadın için bitmişti.
bu ne kadar ağır bir şey düşünebiliyor musun?
ben düşünmüştüm.
o kadını hala sevmem ama hak verdiğim konular hep oldu.
benim ondan haberim yoktu, olsaydı başlamazdım.
sen bir tercih yapmışsın ve başlamışsın.
seni kınayacak ya da eleştirecek değilim. senin hayatın ama şüphelerin kolay kolay gitmeyecek, benimkiler uzun süre kalmıştı. S beni ikna etmek için çok çaba harcadı, samimi ve derin uğraş verdiği çabalar.
ama eğer o kız şimdi senin sevgilinleyse kızmaya hakkın yok.
senin hakkın olan şey, başkasının da hakkıdır.
ama hayır, öyle ah falan tutmaz merak etme, dünya üzerinde milyonlarca insan bir sürü sorunla baş ediyor, katiller, hırsızlar, tecavüzcüler uzun yıllar yaşıyor, eski sevgiliyi "çalan" kızlara sıra gelene kadar ohoooo.
ama şunu söyleyeyim, arkadaşım olmanı istemezdim, sen de bana hiç güven vermedin.
Edittiri : ama sevgilin bence o kızla değil, başkasıyla birlikte.
ne de olsa benimle mutsuzdu deme olgunluğunu göstermeni bekliyoruz forumcanak

Şuan sizle sevgiliniz sorun yaşasa ve bu sırada başka bir kızla tanışıp ona koşsa.sizin icin de diğer kız zaten evhamlının tekiydi dese sevgilinizin sizi aldatması doğru olur muydu?
Hissettikleriniz tamamen şimdiye kadar vicdan azabınızı bastırdığınız için.

Kusura bakma ama baskasinin mutsuzlugunun uzerine mutluluk kurulmaz. Zaten aralari kotuydu diyerek vicdanini rahatlatmaya calisma. Sevgilisi varken adama ilgi gostermissin besbelli kafasi karismis buna hakkin yoktu. Ayni sey basina gelirse de sasirma.

Şu mutsuzdu lafına gerçekten inanıyor musunuz yoksa etrafa karşı inanmış gibi mi yapıyorsunuz? En merak ettiğim şey budur 2. kadın psikolojisinde.

Beni de aldatip gitti adam hic ahim neyim tutmadi gayet mutlu mesut bi de evlendi ustune. Yani herkes icin gecerli degil :KK43:

nedense hep eski sevgililer hep mutsuz hep sıkar hep kıskanç ve de zaten ayılacaktırlar..
bu yarın senden ayrıldıktan sonrada öyle der emin ol...

Eğer sevgilini ilişkisi varken ayarttıp yeni bir ilişkiye başladıysan, vicdan azabı da duymayacaksın. Yaptığın şeyin onaylanacak bir yanı yok kimse de sana aferin demez. Vicdan azabı duyacaksan da böyle yanlış şeylere bulaşmayacaksın. Şimdi yok kızın ahlarımı tutuyor yok sevgilim beni boynuzluyor mu diye paniklemenin alemi yok.
Velhasıl iki düşün bir konuş beş düşün bir yap.

X