O imam ve müezzin sürüldü

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
448
34
Dolmabahçe Camisi'nin müezzini, imamı ve Beyoğlu müftüsü görevlerinden alınarak başka yerlere verildi.

Hürriyet gazetesinden Yalçın Bayer, bu haberi köşesinde duyurdu. Bayer şunları yazdı: Eylemler sırasında en çok tartışılan isim olan Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım’ın, Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyüne sürüldüğü öğrenildi. Gezi olayları sırasında camide içki içildiği iddia edilmiş, cami müezzini Fuat Yıldırım ise tüm baskılara rağmen içki içilmediğini söylemişti. Fuat Yıldırım bu davranışının bedelini sürgünle ödedi. İstanbul müftüsünün, “Sen çok yıprandın, seni başka yere tayin edelim” söylemlerine karşı; “Ben hiçbir şekilde yıpranmadım” cevabını vermesinin ardından müfettiş görevlendirildiği ve ‘teftişin selameti’ için müezzin Fuat Yıldırım’ın 6 ay süreyle Kayabaşı köyünde müezzin olarak görevlendirildiği söyleniyor. Dolmabahçe Camisi imamı Halil Necipoğlu’nun tayini ise Zeytinburnu’na yapıldı. Beyoğlu müftüsü Recai Albayrak ise Karadeniz Ereğli’ye tayin edildi.

Diyanetten açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bezmialem Camii imam hatibinin Zeytinburnu'na tayini 3 ay önce başka sebeplerle gerçekleştirilmiştir.
Beyoğlu Müftüsünün Karadeniz Ereğli'ye gerçekleşen tayini mevzuat gereği rutin bir rotasyondan ibarettir. Müezzinin nakli ise bir görevden alma değil teftiş sürecinin selameti bakımından geçici bir görevlendirmedir. Cami cematinin huzursuzluğu sebebiyle başlatılan teftiş süreci ise henüz tamamlanmamıştır" denildi.

Cumhuriyet Portal

heee eminim rutin bir rotasyondur canım, başka ne olabilir

şaşırmadım !

peki şaşıran var mı?

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlara bir örnek daha..

Hey yavrum hey,istedikleri gibi ifade verseydi bir madalya da o alırdı,dürüstlüğünün kurbanı oldu adamcağız

bu ülkede din adamlarının bile dürüst olmaya hakkı yok, çok yazık...
ama eminim asla pişman olmayacaktır, inançlarının gereğini yapan yani yalandan, kul hakkına girmekten kaçınan bir din adamının iç huzuru dünyanın öbür ucuna da sürülse hiç bir şeye değişilmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…