Davranış Bozuklukları O Hali Beni O Kadar üzdü Ki!

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

iyivakit

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2006
159
2
621
49
İstanbul
mrb.benim 2.5 yaşında bir kızım var.dün çok üzüldüm anlatamam.butun pazar benim dediklerimi yapmamk ta diretti.banane yapmıyacam gelmeyecem güzellikle diyorum beni üzüyosun diyorum yok.çok kızdım onada sana çok kızgınım beni üzüyosun dedim.dışarı çıktık geldik yine huysuzluk yapıyo babasıda bak dövecem şimdi ne oluyoo kızım dedi.kapıdan içeri girdik ağlar üstünü çıkarmaz .babam gelmesin üzdüm ben sizi.diye söyleniyo yanına gidiyorum yerlere atıyoo kendini.bu arada hiç bizden dayak yememiştir helede babası fiske bide vurmadı.sanırım babasının o lafı çok zoruna gitti.uykum var diyoo ama hala ağlıyoo üsünü değiştirmem izin vermiyo nerdeyse uyuycak ama sonra babası geldi dahada ağlamay başladı ve sonunda kendini kusturdu.sonra sakinleşti barıştı kendince şeyler yaparak uyuduk.
ama ben ne yapacağımı şaşırdım yaramazlık yapınca ne yapacam nasıl yaklaşacam bilemez oldum. yardım edin tecrübeliler.o hali beni o kadar üzdü ki anlatamam.

hayatım benimde 2.5 yaşında bir kızım var ve senin anlattığın sorunu biz çok sık yaşıyoruz seni çok iyi anlıyorum bazen bir tutuyo inatçılığı ne yapsan fayda etmiyo ama bu aralar eskisi kadar değil, ben huysuzlandığında fazla üstüne gitmedim bir süre sonra unutmaya başladı bence sende dene

bence hiç umursama kendi haline bırak büyük bir ihtimal dikkat çekmek istiyor
(tecrübe konuşuyor)

iyivakit e cevap!
bu sorunlar o yaşta çocuğu olan bütün aileler yaşıyor.ama aslında çocuklarımızda problem yok bizim problemimiz var...Ne mi;iletişim biz kendimizi nasıl ifade ediceğimizi bilmiyoruz!dinlemeyide bilmiyoruz....bu da iletişimde kopuklukları yaratıyo sizin olayınızı ele alıcak olursak kızınıza devamlı beni üzüyosun kızdırıyosun demişsiniz.çocuğunuzun sizin neye kızdığınızın farkında değil?kendimizi nasıl ifade etmeliyiz formül: yapılan davranış,benim üzerimdeki etkisi,duygularım
yani:sen ağladığın zaman,canının yandığını düşünüp endişeleniyorum.
yada:sen ağladığında sana bişey olduğunu düşünüp üzülüyorum.
yada:sen yemeğini yemediğinde vücudunun zayıf düşüp hastalanacağını düşünüp korkuyorum........
örnekler çoğaltılabilir formül belli kaç yaşında OLURSA OLSUN BİZ DUYGU VE DÜŞÜNCELEMİZİ isteklerimizi anlaşılbilir şekilde karşıdakinin davraşına yönelik
belirtebilirsek başarılı ilişkilere imza atmış oluruz.karşımızdaki kişiye davranışından dolayı kızdığımızda arsız ,yaramaz,pasaklı ,düşüncesiz vs.dediğimizde biz o davranışı değil kişiliğini eleştirmiş,yargılamış,aşağılamış oluyoruz.halbuki formülü kullandığımızda hangi davranışın bizi rahatsız ettiğini ,nasıl etkilendiğimizi ve duygularımızı en doğru şekilde ifade etmiş oluruz.tabi bunu uygulayarak pratiğe çevirebilirsiniz.umarım bi nebzede olsa aydınlatabilmişimdir.....
sevgilerimle....:çiçek:

ece teşekkür ederim.aslında ben coğu zaman ona bunu söylüyorum yani beni neden üzdüğünü yada beni kızdıran şeyin ne olduğunu ama bazende unutuyor olabilirim direk üzüyosun demiş olabilirim haklısın.Düngece yarısı uyandı yatmıyacam uyumayacam diyor bide terlemis atleti falan su içinde.üstünü değiştirelim hasta olma dedim istemiyorum hasta olacam diyo.çok sakin bir şekilde kızım bak sen bana kızma diyosun ama beni hiç dinlemiyosun üstünü değiştirelim hasta olursun diyorum yok diyorsun hava karanlık uyuyalım yoksa dinlenemeyiz büyüyemeyiz diyorum dinlemiyosun şimdi ben sana kızmayayımmı.durdu durdu tamam anneceim seni üzmiyecem dedi.çok sevindim .
yardımların için sağol.

cnm bu yaşlar çocugun dikkat ve ilgi çekme bi okadarda inatcılık devresidir...olabildigince sabırlı olmalı,bu aşırı hareketlerını görmemezlıkten gelmelısın..onun istedıgı dedıgını yaptırmak,ve seni çileden çıkarmak,,görecek olursan heryaptıgını amacına kısa yoldan ulaşır,,asla kurallarından vazgecme,,şunu kaldır ,,dedın ve kaldırmıyorsa sakın sende kaldırma orada kalsın..kendı bişi istedıgınde sende yapma,,ve dekı:sende benı dinlememiştin ,bende şimdi seni duymuyorum;asla kusma,aglama harteketlerını önemseme,bunları ilgi çekmwek ,dedıgını yaptırmak için yapıyor bunu unutma,,bol şans...

sağol şila .haklısın biliyorum ama dayanamıyorum bazen.oda bunu biliyo aslında .İnşallah aşacaz bu devreyide..

benimkide akşam eve gidiyorum resmen bize eziyet çektirio bakıcısıyla gayet iyi ama bize gelince sanırım özlediğinden.wakit seninki iyi ne istediğini ne yapacağını söylüo benimki daha başlamadı konuşmaya :)

bende şu an çokk üzgünüm .oğlum 2,5 yaşında ve yarım gün kreşe gidiyor.bugün yıl sonu gösterileri vardı.oğlum güya efe olacaktı ama kıyafetini giymemek ve hatta gösteri merkezine gitmemek için resmen ayak diredi.arkadaşlarının hepsi çok güzel işler çıkardılar oğlumsa sandalyelerin arasında oynamayı tercih etti. ve bu çocuk öğretmenlerinin söylediklerine göre söylenen her şiiri ezberliyor gösterileni hemen anlıyor. fakat 10 tane şiir okuyan çocuktan bir tanesi bile benim oğlum değildi.bilmiyorum bütün bunların sebepleri nelerdir çok üzgünüm çoookkkkkkkkkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…