‘O Gün‘ geldi!

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
12 Eylül'ün hemen öncesinde, "Bir Gün gelecek!" diye bildiriler yazdığımızı, dağıttığımızı hatırlıyorum.
Garip günlerdi.
Solda ya da sağda olmamız fark etmiyordu.
Hepimizin bu ülke için derdi vardı, sızısı vardı.
Hem de yeri geldiğinde canını verecek kadar...
Hayallerimiz, hedeflerimiz, beklediğimiz güzel günler vardı.
Benim için "O Gün" artık bugündür.
İçinde "Temelli" senatörleri olan, çift meclisli, milletin usulen yer bulabildiği günlerini bile gördüğüm köhne bir yönetim anlayışını yeni ufuklara taşıyacak bir dönemin o ilk gününü dün Ankara'da yaşadık.
Kendi yürüyüşüyle Türkiye'yi kutlu bir yola sokan Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday oldu.
Umudum, heyecanım iyice arttı.
Türkiye artık yeni ufuklara açılıyor.
Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında hiç kimse, bu coğrafyanın "Ortak Gelecek" perspektifine lider olamazdı.
Bize düşen, onun milletinin yanındaki bu kutlu yürüyüşüne omuzdaş olmaktır.
Sandık başına gitmemize 40 günden az zaman kaldı.
Ekranlarda ağdalı üsluplarla ahkam kesen bazılarını boşverin.
Sokağa bakın, millete kulak verin.
Millet farkında.
Türkiye'nin yeni ufuklara kanatlanacağı bu yeni döneme sonuna kadar inanıyor.
Yeni Türkiye için son dönüm noktası 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleridir.
Milletimizin böylesi kritik kavşaklarda adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle ortaya koyduğu refleksin ne olacağını kestirebiliyorum.
İnsanımızın arif olduğuna inanıyorum.
İnanıyorum ki, ikinci tura kalmadan sandık bize sonucu sunmuş olacak.
Elbette beklentim, Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasıdır.
Öyle farklı komplo senaryolarına kulak asmayın.
10 Ağustos 2014 günü Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 12. ama halkın seçtiği 1. cumhurbaşkanı ve dolayısıyla da "Devlet Başkanı" olacaktır.
Hayırlı olsun ve Allah utandırmasın diyerek ekleyeyim:
Yolun açık olsun "Başkanım".

http://www.aksam.com.tr/yazarlar/cengiz-ozdemir/o-gun-geldi/haber-321143

Evet, herkes hayatinin bir döneminde, ülkenin icinde bulundugu acinasi hal icin " bir gün gelecek" demistir.
Bende bu sözü söylemistim.
Kokusmus sistemin banada söylettigi bir sözdü " birgün gelecek"

Simdi ise Allah (C.C )in izni ile insallah o gün geldi.
Cok sabredildi, cok beklenildi ama insallah geldi.
Tarihte de hep öyle olmamismidir.

Simdi bize düsen dua dua yalvarmaktir su mübarek günlerde..

" Allah im sen bize yardim et, bizi katindan bir rahmetle destekle, Basbakanin kalbindeki dogruluk, adalet ve hakk icin halka hizmet askini arttir. Gögsünü genislet, dilini cöz. Ya Rabb, sen bizi artik bu kokusmus düzenden kurtar, sen nurunla aydinlat..."amin..

Ortak gelecek?

"Sokağa bakın, millete kulak verin.
Millet farkında.
Türkiye'nin yeni ufuklara kanatlanacağı bu yeni döneme sonuna kadar inanıyor."

Millet? Ha sahi biz milletten sayılmazdık ya haklı tabii!

Ortak gelecek öyle mi? Ayrıştıran, bölen, benim % 50 im diyerek bu ülkenin yarısını hiçe sayan bir insanın ortak geleceği temsil etmesi.

Dokunulmazlık zırhı içinde kendini korumaya alan ne Başbakanlıktan vazgeçen ne de Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçen koltuk sevdalısı ve makamını kaybettiğinde kişiliklerini de kaybedecek olan, o koruma kalkanını çıkaramadan dürüstüm, temizim nidaları atan insan gibi bir lider düşünülemezdi evet hayaldi gerçek oldu. Kılıfına uydurulan, kişiselleştirilen kurallarla aday olan olan bir insanın adaylığının meşruluğu var mıdır?

Bir çocuğun arkasından, ölen gençliğinin baharında bu ülkenin evlatları üzerinden gıybet yapan, gözüyle görmediği şeyler hakkında iftiralar atabilen, üzerindeki şaibelerin yalan olduğunu ispat edemeyen, o çocukların anne babalarından beddua alan bir insanın CB olması vicdanları sızlatmaz öyle mi. Buyursun o koltuğa da otursun oranın da tadını alsın, orada da ayrıştırmaya kendini sevmeyenlere kin kusmaya, dokunulmaz olmaya devam etsin ama öbür dünyada dokunulmazlık yok öbür dünyada amel defteri açıldığı zaman hak helaline gelindiği zaman dilleri bağlanacak sadece o amel defteri o sebebi oldukları konuşacak orada. Tarihin tekerrür ettiğini bu dünyada da göreceğimizden kuşkum yok gerçi er ya da geç şimdi kurulsun tahtına bugünlerin keyfini çıkarsın. Ama dereyi görmeden paçaları da sıvamasın.

Son düzenleme:
Ah birde anlayaydiniz yaziyi iyiydiya:)))

Bu ülke icin ortak gelecek degil " bu cografya icin ortak gelecek" ten bahsetmis..

Ayrica birileri sevmiyor diye ortak gelecegin mimari olmayacak degil...

Birileri basbakan olmasinida hic istemedi ama 12 yildir orada:))

Birde, herkes herkesi istemek zorunda degil canumm, SIKMAYIN canunuzu:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…