Nuri bilge ceylan ve üç maymun oscar yolunda

suayaz

Guru
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
114
1
296
Ankara
Nuri Bilge Ceylan’ın bol ödüllü filmi ‘Üç Maymun’ Oscar’a bir adım daha yaklaştı.

81. Akademi Ödüllerinde dokuz film Yabancı Film kategorisinde bir sonraki oylamaya kaldı. Bu kategoride 65 film yarışıyordu.

Ülkelerin alfabetik sırasına göre filmler şöyle:

Almanya “The Baader Meinhof Complex” Yönetmen: Uli Edel,
Avusturya “Revanche” Yönetmen: Gotz Spielmann,
Fransa “The Class” Yönetmen: Laurent Cantet,
İsrail “Waltz with Bashir” Yönetmen: Ari Folman,
İsveç “Everlasting Moments” Yönetmen: Jan Troell,
Japonya “Departures” Yönetmen: Yojiro Takita,
Kanada “The Necessities of Life” Yönetmen: Benoit Pilon,
Meksika “Tear This Heart Out” Yönetmen: Roberto Sneider,
Türkiye “3 Monkeys” Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan.

Bu final listesi, New York ve Los Angeles’ta özel olarak seçilmiş olan komiteler tarafından 2008’in beş adayına indirilecek.

81. Akademi Ödülleri adayları 22 Ocak 2009 Perşembe günü saat 5:30’da (Pasifik zaman dilimine göre) Akademi’nin Samuel Goldwyn Tiyatrosu’nda açıklanacak.

2008’in üstün film başarıları için Akademi Ödülleri 22 Şubat 2009 Pazar günü Hollywood & Highland Center’da bulunan Kodak Sinemasında ABC Televizyonundan canlı yayınla takdim edilecek. Oscar töreni 200’den fazla ülkede canlı yayımlanacak.

(ALINTIDIR.)
Başarılar Üç Maymun.:lepi:

Ya izlediğim en acaip filmdi,böyle tuhaf filmleri oscar adayı gösteriyorlar ya inanamıyorum,genelde nuri bilge ceylan filmleri hep sessiz sakin olur,bu da aynen öyleydi,kısacası ben hiç beğenmedim bu filmi...Nişanlımı zar zor ikna etmiştim bu filme gitmek için,çünkü Türk filmlerini daha çok tercih ederiz..şu an hala başıma kakar niye götürdün beni bu filme diye bari oscar alsa da çenesi dursa:dilcikar::hooray:

Son düzenleme:
ayy çok güldüm cidden. desene oscar gelirse yırttın :roflol:
evet tatlım haklı olabilirsin. Amerikan sinemasına öyle alıştık ki bu tarz filmler sıkıcı gelebiliyor. avrupa sineması özellikle durağan ve sıkıcı gelir. zevk meselesi tabii.
benim zaten topiği açarkenki amacım filme övgü vs. değildi. oscar adaylığını (umarım) almasının heyecanıydı. neden bizim de bir ödülümüz olmasın. bak hintlilerin sinemaları bile yıllardır başlı başına bir sektör oldu. darısı bizimkilerin başına. bir pazarlama kapısı açar, bu da para getirir para da daha iyi projeler vs vs. laftan lafa atlıyorum ama george clooney bile bir bollywood filminde oynamak isterim demiş. he he. .sevgiler. a.s.

Bu film Oscar alırsa bende kainat güzeli seçilirim:dilcikar:

Hayatımda izlediğim en berbat filmdi.

suayaz çok güzel açıklamış. hakikaten amerikan sinemasının dikte ettiği türlere alışan insanlar nuri bilge ceylan filmlerini beğenmezler ve boş bulurlar. normalde "sanat filmi" diye tabir edilen, durağan işleyen filmleri çok sevmem. ama nuri bilge ceylanı bu kefeye koymuyorum. duyguları sömürmeden insanların gözünün içine sormadan anlarmak istediğini çok güzel anlatmış ve çok başarılı bir film olmuş kanımca.
oscar yolunda başarılar diliyorum 3 maymuna a.s.

nuri bilge ceylan ve "üç maymun" bence aday adaylığından oscar adayları arasına da girebilir ama tabii ödülü alamaz.
ama şahsi kanaatimce oscar aday adayı olmuş olan "gönül yarası" daha bir hak ediyordu çok üzülmüştüm aday olamamasına
:çok üzgünüm:

ve sonuçlar açıklandı üç maymun oscar adayı 5 film arasına giremedi. ama tabi ilk 9 da bir başarıdır.

Çok merak ediyorum filmi, tüm gazeteler bu filmden bahsediyor..

Bu yüzden yorum yapamıycam...

iklimleri seyrettim birde uzağı...anlamak için belli bir yaşanmışlık tecrübesi gerekiyor...derinliği olan filmler yapar nbc..ben 25 yaşındayım anlayamadım pek..ama özellikle uzak cannes den ikincilikle döndü..40 yaşın üstündekiler hayatımın filmi derler onun için..

NB Ceylan'ı çok tebrik ediyorum tekrar. Atilla Dorsay bu işlerde sabırlı olmak lazım. yavaş yavaş olur herşey. tıpkı Eurovision gibi. Bu 9 film arasına girmek bile sinemamızın tanınması, bilinmesi için bir adımdır tarzı bir konuşma yaptı. katılmaktayım. yıllar içinde adaylıkda oskar da gelecektir eminim. hoş çok mu önemli oscar derseniz. bence evet . sinemamızın tanınması, bilinmesi, dışarıya açılması için bir adımsa eğer oscar ödülüne evet. büyük bir pazar var orada. neden bizde pay sahibi olmayalım. çok daha iyi projelere imza atmasın bizim yönetmenlerimiz?

evet ben de seyrettim atilla dorsay'ın yaptığı konuşmayı. cannes ödülünü alması da büyük başarıydı bence. çok daha iyi projelere de imza atar yönetmenlerimiz ve atıyorlar da ama biraz zaman gerekiyor işte.

Filmi dün izledim oscarlık film edasıyla koltuğuma yerleştim bekliyorum bekliyorum tık yok çok ağırdan işlemiş konu... ha şimdi canlanacak olaylar diyorum yok.. öyle menül menül izledim heyecan kavga gürültü cinnet anı bekledim yok..
özet: pek beğenmedim..

bir bağımsız sinema bağımlısı olarak 'nuri bilge ceylan'ı seviyorum. kamerasını attığı yeri güzelleştiriyor. baktığı pencere çok öznel. süslü yada saçmasapan cümlelerden sıyırıp, aradaki sessizliklere kendi cümlelerinizi koymayı muhteşemlerştiriyor.
ama yazık ki nasıl idil biret, barış pirhasan, vedat türkali, fatih akın, fazıl say gibi isimler anlaşılmıyor yada birşey mi yapıyor edaları onları takılıyorsa, gelecek yuzyılın tarihe kalan isimleri olacaktır bu sanatçılar.
hülya avşarın ne kadar iyi bir mahaalle kadını olduğunu,ibrahim tatlısesin müziğini ve mehasun kırmızıgülün yönetmeliği beğenen bir toplumun böyle bir filmi sindireiliceğini de düşünmüyorum zaten.

ülkemizde çekilen öylesine güzel filmler varki..
bu film güzeldi..
ama daha güzelleri var ve var olmaya da devam edecek..

bu adamın izleyebildiğim tek filmi oda sinemada izlediğimden paraya yazık olmasın diye çıkıp gitmedim herhalde delikafadulden diğerlerini tvde izlemeye çalıştım ama beceremedim daraldım bunaldım patladım dayanamayıp değiştim delikafadulden tarzlarımız uyuşmadı diyim çok begenenlerde var tabi

Değişik bir tarz...Beğenmedim diyemem ama beğendim de diyemem....
Bu tip soğuk bir film bekliyordum zaten adından da anlaşılacağı üzere....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…