Kontakt Lens Numaralı Lens

Metanira

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
331
48
Arkadaşlar numaralı lens kullanan arkadaşlara birkaç sorum olucak, yardımcı olursanız çok sevinirim. En yakın arkadaşımın haftasonu düğünü var, kendisi yıllardır gözlük kullanıyor fakat düğün günü gözlük takmak istemiyor. Gözlük takmadığı zaman da insanların yüzlerini filan göremediğini söylüyor. En güzel gününde bence bu bir işkence olucak onun için. Bu yüzden lens alsam olur mu acaba diye beni aradı az önce. Yarın birlikte doktora gitmeyi planlıyoruz. Tereddütleri var lens alırsa gözü hemen alışır mı, uyum gösterir mi diye, kanlanma vesaire bir sorun yaşar mıyım diye... Bir de fiyatlar ne civarda oluyor, bilgi verirseniz çok sevinicem gerçekten çok önemli....

anladığım kadarıyla miyop kendisi, yüzleri seçemiyorsa... johnson and johnson oasis marka lens alın, alışmama sorunu olmaz. gözlüksüz net görüyorum diye ağzı açık kalır hatta ilk anda :) 1 kutusu 3 aylık, 60 lira. buna alışamayan kimseyi duymadım, görmedim. internetten sipariş verirseniz ertesi günü geliyor. en uygun fiyatı internette bulursunuz. bu söylediğim lens 2 hafta hiç çıkarmadan gözde kalabiliyor. bi tek suyun altında gözü açmamak lazım kayıp düşmesin diye. tabii başka markaları da kullanabilirsiniz ama ben bunda eminim.
lensi almak için de sadece gözlük numarasını bilmesi yeterli.

cevap için çok teşekkür ederim, ileticem arkadaşıma ... Bakalım neye karar vericek... Gözlüksüz zor olur, mecburen alıcak artık lens

Ben ilk takmaya başladığımda 14-15 yaşlarındaydım ama ilk andan itibaren alışma sorunu olmadı.
Gözlükten çok daha rahat kanlanma vs durumu olmamıştı bende.

5 yıldır numaralı lens kullanan bir arkadaşımla da konuştum, o da ilk kullanımdan itibaren herhangi bir uyum, alışma zorluğu yaşamadığını ve kesinlikle düşünmeden almamızı tavsiye etti. Hayatının en önemli gününde gözlüksüz durup en ince ayrıntısına kadar hatırlaması gereken güzellikleri bulanıklıktan ibaret olmasındansa alması taraftarıyım ben de. Üstelik sizler de bir sorun yaşamadığınızı belirtiyorsunuz, ilgi gösterip cevap yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim...

ben yaklasik bir yil gözlük kullandim 5 yil kadarda lens kullaniyorum lens hem daha rahat hem daha güzel görünüyor özellikle dügünde:21:

bende aldım ama şeffaf lensle arasında çok fark var gözlerim acayip kanlanıyo sonra illaki bir gözümde lensin varlığını hissediyrm, göz bebeğimden kaydığınıda çok hissediyrm ama bakalım inatla dewam edeceğim

bende aldım ama şeffaf lensle arasında çok fark var gözlerim acayip kanlanıyo sonra illaki bir gözümde lensin varlığını hissediyrm, göz bebeğimden kaydığınıda çok hissediyrm ama bakalım inatla dewam edeceğim

Forumlarda bunu araştırırken bu dediğinize birçok kez rastladım. Renkli lens çok farkediyormuş şeffafa göre. Renkli, görmede bulanıklığına sebep oluyor diye bir çok kişi yazmış. Bir de göz çapına uyumlu olmayan lensler batma ve kayma yapıyor diye belirtilmiş çoğu kez. Göz önünde bulundurmakta fayda var. Biz zaten alırsak şeffaf olur

Lens gbzlükten çok daha rahat bir şey, ama çok nadiren kullanamayabilen insanlar oluyor. Çok son dakikaya kalmasın, sırf miyopsa hemen temin edebilir sanırım, ama işin içine astigmat falan girecekse, belki temini biraz vakit alabilir. Benim bildiğim lenste gözün çapı da önemli, sırf gözlük no.su ile internetten ısmarlanabildiğini ilk defa burada duydum.

İlk zamanlar takıp çıkarma sorunu yaşayabilir, hiç stres yapmasın. Arkadaşınızın makyajı yapılırken lensli mi olacak lensiz mi ona göre karar verin. Bence lens gözündeyken makyajı yapılsın ama tabi gözüne farın tozu, göz kaleminin yağı falan kaçmasın.

Ben 2 yıldır seffaf lens kullanıyorum arkadasım ve cooook memnunum ilk bende tereddüt yasamıştım ama kullanınca rahatlığını anlıyorsun haftada bir suya koyuyorumonun dısında hep gözümde ve kimse anlamıyor :) renkli lensde kullandım ama memnun kalmadım kayıyor ve kanlandiriyor.lensler internette cok uygun kesinlikle alsın düğünde gözlük iyi olmaz.

günlük lens alırsa problem yaşayabilir belki. çünkü her akşam çıkarılıp, her sabah yeniden takılan lensler biraz kalın oluyor, kendini hissettirebiliyor. akşam gözler kurumaya başladığında batma yapıyor vs... benim önerdiğim lens aylık değişimli, su oranı da çok yüksek ve yapısı çok ince. kuruluk yaşama ihtimaliniz çok düşük. alır almaz kullanmaya başlasın, tamamen kendi gözü gibi hissedicek zaten.

makyaj konusunda da lensi önce takmak lazım. sonradan takarken makyaj malzemesi lense daha kolay bulaşabilir. ayrıca gözün sulanabilir ilk takarken, makyaj bozulabilir... yalnız makyajı sildikten sonra kalıntıları üstüne yapışıp gözde kalmasın diye lensi gözden çıkarıp temizleyebilirsiniz.

ben günlük lens kullanıyorum iyi bir marka olduktan sonra şikayet edeceğini sanmam

ayrıca haftalığa karşıyım yani 1 hafta boyunca gözünde bir cisim duracak bence bu daha zararlı

bende 5 yıl kullandım lens.eger gözü kabul ederse hemen alışır ve dünyaya yeniden gelmiş gibi olur.ilk taktıgımda öyle hissetmitim.dünya daha bir parlak gelmişti gözüme şimdi hatırlıyorum da :KK9: gözü alışmazsa kanlanma ve batma yapar buda kişiden kişiye değişiyor.bugun salı hemen doktora giderse hem hafta sonuna kadar takıp çıkartma konusunda alışkanlık kazanır hemde gözünün kabul edip etmediğini ölçmüş olur.ilk zamanlar takıp çıkartmak tam bir işkence oluyor snra 1 dakikanı bile almıyor. ben günlük kullanılanları almasını tavsiye ederim.daha hijyenik olur.şimdiden mutluluklar:KK16:

ben günlük lens kullanıyorum iyi bir marka olduktan sonra şikayet edeceğini sanmam

ayrıca haftalığa karşıyım yani 1 hafta boyunca gözünde bir cisim duracak bence bu daha zararlı

Arkadaş düğüne çok yakın kullanmaya başlayacağından, daha ince olan aylık lenslerden alması daha doğru olabilir. Ama bence de uzun vadede lensin gece gündüz gözde kalması doğru değil. Oğlum aylık kullanıyor, ama çok istisnai durumlar dışında geceleri lensini çıkartıyor. Benim astigmatım çok, çok ileri olduğu için artık sert lens takıyorum, ama günlük yumuşak lensler hala benim 40 sene önce kullandıklarım kadar kalınsa, ilk kullanan biri için bir adaptasyon süreci gerekebilir. Yani yeni kullanmaya başlayan biri tüm düğün süresince takarsa rahat edemeyebilir diye düşünüyorum.

Bir de şimdi aklıma geldi, bu lensler ters dönerse rahatsızlık veriyordu, hala öyle mi kullanan arkadaşlar söylesin. Eğer hala öyle ise yeni kullanacak birinin aklında olmasında yarar var.

Son düzenleme:
Ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. Kutular 3 aylık. Her çiftini bir ay kullanıyorsun. Ben Johnson & Johnson kullanıyorum oldukça rahat. 60-70 TL civarında. Ama eğer kullanacaksa düğünden en geç 1 gün önce kullanmaya başlasın. Çünkü ilk kez kullanacağı için adaptasyon problemi yaşamasın. :) Bunların günlük olanları da var sabah takıp akşam atıyorsun çöpe. Onların solüsyon ihtiyacı da olmuyor. Ama aylık daha iyi diye biliyorum. :)

Bir de şimdi aklıma geldi, bu lensler ters dönerse rahatsızlık veriyordu, hala öyle mi kullanan arkadaşlar söylesin. Eğer hala öyle ise yeni kullanacak birinin aklında olmasında yarar var.

hala öyle. ama kutu üstlerinde bile yazısı bunun bilgisi. benim kullandığımda 123 baskısı var mesela, takmadan önce düz durup durmadığını kontrol etmek gerekiyor.

ben 1 senedr seffaf lens kullanıyorum cıkarırken flan sureklı ters duz oluyor gozume taktıgmda bı kayma rahatsızlık hıssetmıyorum seffafların tersı duzu yok dıye bılıyorum deneyımlerım de onu gosterıyor :kk77: smdı renklı aldım seffaf lenslerıme gore bıraz yumusak ve narınler gozume oturana kadr baya cektırıyor bana yanı seffafın rahatlıgı yok renklılerde. ama seffafa alısması cok kolay olur bı sıkntı olmazz :KK52:

Lens gbzlükten çok daha rahat bir şey, ama çok nadiren kullanamayabilen insanlar oluyor. Çok son dakikaya kalmasın, sırf miyopsa hemen temin edebilir sanırım, ama işin içine astigmat falan girecekse, belki temini biraz vakit alabilir. Benim bildiğim lenste gözün çapı da önemli, sırf gözlük no.su ile internetten ısmarlanabildiğini ilk defa burada duydum.

İlk zamanlar takıp çıkarma sorunu yaşayabilir, hiç stres yapmasın. Arkadaşınızın makyajı yapılırken lensli mi olacak lensiz mi ona göre karar verin. Bence lens gözündeyken makyajı yapılsın ama tabi gözüne farın tozu, göz kaleminin yağı falan kaçmasın.

Evet sadece miyop, astigmat filan yok. Astigmat olunca sorun oluyor sanırım lens. Sizin de dediğiniz gibi araştırmalarımdan anladığım kadarıyla göz çapı önemli lens uyumluluğunda. Benim merak ettiğim lens alınacağı zaman göz çapı ölçümü filan yapılıp ona göre mi alınıyor lens, yoksa doktorun tavsiye ettiği lensi rastgele mi alınıyor? Makyaj konusuna gelince, bazı kişiler makyaj yapıldığında görmede bulanıklık filan yaptığını belirtmiş, umarım böyle bir sorun olmaz

ben 4 senedir lens kullanıyorum hem miyop hem astigmat.çok rahat makyaj yapıyorum tek sorunum artık renkli takmak istiyorum bi fikri olan ??

X