Kontakt Lens Numaralı Lens Kullanıyorum...Göz Makyajı Yapmanın Sakıncası Var mı?

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
bugün itibariyle numaralı lens kullanıyorum..gözlüklerimi bıraktım bir kenara artık....yalnız....bir şey takıldı aklıma...lensi taktıktan sonra göz makyajının lense bir zararı olur mu?...örneğin farın tozları ya da göz kaleminin rengi (buna benzer...) lensin üzerine gelerek batma oluşturur mu?...

böyle bir durum yoksa istediğimiz gibi göz makyajı yapabiliyor muyuz?...cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar....:KK71:

netten bi arastrın istersenz. bana göz dr um tavsiyelerde bulunmstu ama hatrlamyorum ne dedi. göz makyajı yapmadğm için dinlemedim..:KK53::KK53::KK53: ben şahsen bişey süremiyorum alerji var zaten lensi zor takıyorum:KK53::KK53:

bugün itibariyle numaralı lens kullanıyorum..gözlüklerimi bıraktım bir kenara artık....yalnız....bir şey takıldı aklıma...lensi taktıktan sonra göz makyajının lense bir zararı olur mu?...örneğin farın tozları ya da göz kaleminin rengi (buna benzer...) lensin üzerine gelerek batma oluşturur mu?...

böyle bir durum yoksa istediğimiz gibi göz makyajı yapabiliyor muyuz?...cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar....:KK71:

Cnm bende numaralı lens kullanıyorum.Makyajda herhangi bi sorun olmuyor.Sadece kalem çekerken biraz özenli olmak lazım..Far kullanırken tozun kaçmaması lazım tabiiki.Ha bu arada gözünde makyaj varken lensi takıp çıkarma..:KK34:

merhabalar. öncelikle lens kullanırken makyaj yapmanın herhangi bir sakıncası yoktur. bu konuda müsterih olunuz. dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var tabii. örneğin lensleri taktıktan sonra makyaj yapılmalı ve lensler akşam çıkarıldıktan sonra avuç içerisine bırakıp biraz solüsyon dökerek hafif parmak ucu hareketleriyle filiksiyon yaparak ovalamalı üzerinde makyaj kalıntısı ve depozitleri bu yöntemle temizlemelisiniz. lens üzerine yapışan bu makyaj artığı ve birikintiler uzun süre sonra iltihabik reaksiyonlara alerji ve Blefarite yolaçabilir.
images

images

images

BLEFARİT NEDİR? :
images

Göz kapaklarında, özellikle de, kenar kısımlarında oluşan iltihaplanmadır. Çoğu kez stafilo kok adıyla tanımlanan mikroorganizmaların saldırısı sonucunda gelişir. Göz kapaklan şişer ve kalınlaşır, kenar kısımlarında küçük kabarcıklar ve kabuklanma oluşur. Kirpikler dökülmeye başlar. Kirpiklerle birlikte pullanmış deri artıktan da dökülür. Sabahlan büyük çapta çapak oluşur ve kişi gözlerini açmakta büyük güçlük çeker. Öyle ki, göz kapaklan tutkalla yapıştırılmış gibidir. Blefarit son derece yaygın bir göz rahatsızlığıdır. Çoğu kez kişinin hastalığa eğilimli bir yapı sergilediği ve sık sık tekrarladığı gözlenir. Bu yönüyle, ciddiye alınması ve iyi tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Özellikle başkalarına bulaşma riski de içerdiğinden, tedavisinde duyarlı davranmak gerekir.

Tedavisi
Antibiyotik içerikli damla ve pomatlarla çapaklanmaya neden olan mikroorganizma vücuttan atılır. Özellikle sabahlan ortaya çıkan sıkıntılı ağrıyı dindirmek için de sıcak su ve karbonat kompresleri uygulamak faydalı olur. Bu kompreslerle çapak temizlenir ve gözün mikroptan arındırılması sağlanır.

özellikle kullandığınız solüsyonunda bu konuda size kolaylaştırıcı unsur oluşturduğunu unutmayınız. korUyucu madde içermeyen solüsyonlar kullanın. özellikle lens kullanan bayanlarda sık görülen blefarit sorunu makyajdanda kaynaklanmaktadır ve bunun önüne eczanelerde bulunan teka sağlık tarafından temin edilen BLEFAROSHAMPOO adlı ürünü kullanarak korunabilirsiniz. bu ürün akşamları arada kullanılır uygulaması ise kiprik diplerine filiksiyon şeklindedir. bir nevi göz şampuanı diyebiliriz. kiprik diplerinde biriken kalıntılar ve makyaj artıklarını toz vs depozitleri çözeltir ve yok ederek dezenfeksiyon sağlar.

Son düzenleme:
X