• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güneş Gözlükleri numaralı güneş gözlüğü nasıl oluyor?

pandora89

(: :)
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
197
0
116
İstanbul
mrb arkadaşlar...ben birşey soracam sizlere bu numaralı gözlük olayı nasıl oluyor yaa :S ben normalde gözlüklüyüm..güneş gözlüğü takmayıda çok seviorum ama takıncada görmüorum uzağı 2,5 gözlerimin ikiside...dr ya yazdırıp mı alıyoruz yoksa normal gözlükçü hemen yaparmı... birde fiyatları ne kadar bi bilginiz varmı ? çok pahalı birşeyde alamam malum öğrenciyim :( :sinifsinif:

Şu mesaj ve konunun devamı yardımcı olacaktır,aklına takılan olursa paylaşırız tabi (:

Numaralı güneş gözlüklerinin sıkıntısı özellikle kavisli modellerde oluşan görüntü deformasyonudur.
ıyi bir şekilde hazırlanmış olanıyla oldukça rahat edebilirsiniz.
@sophronie nin yaşamış olduğu talihsizliktir.Öncelikle camın rengini istediğiniz gibi seçebilirsiniz %10yakınlıkla aynı olur. Numara çok yüksekse inceltilmiş cam seçebilirsiniz ya da kemik gözlükleri tercih edelim.
Bir kaç ipucu daha;
Numaralı gözlük kullandığımız için zaten kemik modeller daha rahat olacaktır bizde,gerek hafiflik gerek plaket olmaması..
Bunun yanısıra kavisi ne kadar az olursa hem maddi hem de görüntü rahatlığı daha iyi olur.

benim gözlerim oldukça ileri numara, biri 7,5 diğeri 8,5
güneş gözlüğüm numaralı ve sadece siyah cama yapabiliyorlar numara, yani renk geçişili modeller maalesef olmuyor. şu an ki güneş gözlüm wayfarer, haliyle rahat bir şekilde 3 günde elime geçti.

mrb arkadaşlar...ben birşey soracam sizlere bu numaralı gözlük olayı nasıl oluyor yaa :S ben normalde gözlüklüyüm..güneş gözlüğü takmayıda çok seviorum ama takıncada görmüorum uzağı 2,5 gözlerimin ikiside...dr ya yazdırıp mı alıyoruz yoksa normal gözlükçü hemen yaparmı... birde fiyatları ne kadar bi bilginiz varmı ? çok pahalı birşeyde alamam malum öğrenciyim :( :sinifsinif:
Merhaba, ben İstanbul'da gözlükçüyüm.Sorularına cevap vermek istedim.Güneş gözlüğüne numaralı cam takılabiliyor.Gözlüğünüzden numaralar ölçülebilir ya da daha önceden aldığınız reçete de numaralı cam yapılması için kullanılabilir.Gözlükte bazı sınırlamalar oluyor bunlar; yekpare dediğimiz modellere numaralı cam yapılma imkanı yok,çerçevesiz modellerde sağlıklı ve sağlam cam olabilmesi için özel camlar seçilmeli bu da standartlara göre daha pahalıdır.Bombeli model tercih ederseniz camlar yine aynı şekilde baz işlemi için özel üretim yapılır ve normal cama göre daha pahalı olur.Bu durumda nasıl ir gözlük seçmem gerekicek diye soracaksınız? Numaralarınızın kenar kalınlığı fazla olacağından kemik gözlük tercih etmelisiniz ve bombesi olmayan model olursa kullanımı rahat ve cebinize uygun olmuş olur.Gözlüğün kendi rakamına artı cam için yaklaşık 50'den başlayan rakamlar ödersiniz.Ama özel üretimler olduğunda bu rakam 150 ye de çıkabilir daha fazlasına da...Cama eklenecek koruma özellikleride yine fiyata eklenir.Bunlar nelerdir?;polarize özelliği antirefle özelliği policarbonat özelliği,,

benm yakınımdan kullanan var gözlükçü arkadaş zaten bilgi vermiş konu hakkında
ben de dip not olarak şunu söliyim öğrenciyim demişsin her şeyden önce gözlük numaran durduysa öyle alman senin yararına olur çünkü her numara ilerleyişinde cam değiştirmesi sana para olarak geri döner kaydirigubbakcemile3

Back
X