Nükleerde ilk temel yarın atılıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)

20 milyar doların üzerinde bir yatırım öngörülen ve inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması beklenen Akkuyu Nükleer Santrali için yarın saat 12.30’da gerçekleştirilecek olan temel atma törenine Bakan Yıldız’ın yanı sıra Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom Genel Müdürü Sergey Kiriyenko, Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Fuad Akhundov ve diğer üst düzey yetkililer katılacak. Cengiz İnşaat tarafından yapılacak olan Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli atılırken, dışarıda çevrecilerin protesto gösterisi yapması bekleniyor.

ÇEVRECİLER DE AKKUYU’DA OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED raporunun iptal edilmesi için Greenpeace de dahil olmak üzere TMOBB, Barolar Birliği, Tabipler Birliği, Belediye, Nükleer Karşıtı Platform, Milletvekilleri ile pek çok sivil toplum örgütü, kurum ve kişinin açtığı davalar ise devam ediyor.

Davalar devam ederken temel atılmasının hukuksuz olduğunu öne süren çevreciler de yarın Akkuyu’da olacak. Mersin Tabip Odası Başkanı ve Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Ful Uğurhan, yarın saat 10.00’da Akkuyu’da basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

http://www.milliyet.com.tr/nukleerde-ilk-temel-yarin-atiliyor/ekonomi/detay/2043412/default.htm

Bu haberi okuduğuma üzüldüm, biraz çevreci ve insan sağlığını baz alarak düşünüp irdelenirse nükleer santral kurulmasına herkes karşı çıkar aslında.

Yenilenebilir enerjiden çok daha Pahalı, maliyetlidir Nükleer santraller, ülkemizde 3 tane kurulacakmış
O 3 santral tüm ülkenin suyunun, bitki örtüsünün radyasyona maruz kalmasına ve 80 milyon insanın hastalanmasına yeter
Allah göstermesin bir sızıntı, patlamaysa hepimizin felaketi demektir.

Avrupa nükleer santralden vazgeçiyor çünkü hem maliyetli, hem çevreye hem insana zararının farkına vardılar, yanlış bilmiyorsam Almanya Yenilenebilir enerji konusunda epey adımlar Attı, ki ülkemiz Rüzgar ve Güneş enerji potansiyeli bakımından Avrupa'da 1. Sırada ve biz ne rüzgarımızı ne güneşimizi enerjiye dönüştürmemekte Israr ediyoruz.

Enerjiniz uranyumla sağlanacak, uranyum'u biliyor musunuz? Doğru muhafaza edilmezse, uranyum atomları atık hale geldiklerinde radyasyon oranları doğru ölçülmezse olabilecekleri kestirebiliyor musunuz?
Bilgim dahilinde anlatayım, yanlışım, kusurum veya eksiğim varsa bilen birilerinden Öğrenmek isterim, uranyum atomları yeterli ısıyı üretecek enerji kalmadığında Atık sayılır, hem aşırı sıcak hemde radyasyon yaydıklarından özel bir metodla alınırlar, radyasyon seviyeleri normale dönene kadar suyun altında bekletilir, daha sonra radyasyon seviyesi normal denenler toprağa gömülür, sıvı kısmı denize dökülür, yüksek radyasyonlu denilenlerde özel bir alanda muhafaza edilir.

Normali budur, biliyorsunuz herhangi bir fabrikanında normalde yönetmeliklere de madde olarak girmiş bir Atık depolama prosedürleri vardır ammaaaa nedense o fabrikalardır ki atıklarını denize, göle, akarsuya atar gider, su kirlenir, halk hastalanır, suda yaşayan canlılar ölür.

Bu santrallerin atıkları için yeterli Özen gösterilecek mi? Bir sızıntı olursa hava koşulları da hesaplanıp kaç km alanda etki göstereceği hesaplanıp bu yönde acil eylem planları yapıldı mı?

Çevreye, bitki örtüsüne, canlılara vereceği zarar düşünüldü MÜ?

Öyle ülkenin enerjiye ihtiyacı var, hooppp yapalım santral demekle olmuyor, Artı ve eksilerine bakıldı mı?
Rüzgar ve Güneş enerjileri için neden araştırma yapılmadı?

Onaylayan olabilir, aman ne muhteşem birşey denebilir, kusura bakılmasın ben tasvip etmiyorum, Çernobil faciasında babamın Arkadaşının maruz kaldığı radyasyonu ve çektiği acıları biliyorum, ki Çernobil'in yakınında bile değildi, Karadeniz'deydi, ben Kazım Koyuncu ve Karadeniz'de daha doğmamış bebelerin kanserle imtihanını bilirim, beni geç, benim torunlarımın, onların Çocuklarının sağlığını ipotek altına almaya kimsenin hakkı yok, bir vatandaş olarak bu kadarcık konuşma ve düşüncemi dile getirme hakkım olsun müsadeleriyle...

daha bi elektrik kesintisinin sebebini net olarak açıklayamıyorlar, bulamadılar...

Ülkenin başına ördükleri çoraplar yetmedi,bir de nükleer belasını çıkardılar başımıza

Reklamlarda öyle bir imaj veriliyor ki bişeyden haberi olmayan halk aynı deniz olmayan miting yapılan şehirde marmaray açılıyor dendiğide cılgınlar gibi akışlayıp ollleeeeyyyyyy diye sevinecek yine.Yazık lan.

hayırlı uğurlu olsun

Yetmez ama EVET diyenlere!!!
Ülkemin başına bisürü çorap ördüğü için , eğitim sisteminin içine .ıçtığı için , kutu kutu paraalrı hortumladıkları için , insanları dini kullanarak sömürdükleri için , yıllarca cemaatle kucak kucağa otururup çıkarları uymayınca resmen iç savaşa sürüklediği için , Atatürke küfür eden , AYETLERLE dalga geçenleri m.vekili bakan olarak başıma seçtiği için , güzelim ülkeme 3 ADET SAATLİ BOMBA YERLEŞTİRDİĞİ için , apoyu resmen tanıdığı için , PKKyı adam yerine koyduğu için , savcımı oyununa alet ettiği için , körü körüne bağlı araştırmadan dinlemeden , gördüğünede nasıl oluyorsa ses çıkarmayan bir halk çıkardığı için teşekkürler..

Bu santrallerin zararlarını çoluk çocuğunuzdan (ALLAH KORUSUN) görmeye başlayıncamı sesinizi çıkaracaksınız ya yeterrr uyanın artık..

bile bile ölüme,sakatlıklara,çevre kirliliğine evet diyorlar lanet olsun ya.çocuklarımızı zehirleyecekler,çevreyi zehirleyecekler.

Denetim mekanizmalarının yetersiz olduğu ülkemizde, santral kurmayı düşünmenin bile insanları canlı canlı toprağa gömmekten bir farkı yok. Bir de reklamını yapıyorlar, alay eder gibi.

Neymiş ucuz enerji elde edecekmişiz, yıllardır vergiden, enflasyondan, zamlardan beli bükülen vatandaşlarımızı ucuz enerjiyle rahatlatacakmışız. Duy da inanma !!

Ulkenin a.sina koyan adama vermisler ihaleyi. 80 milyonun toptan a.sina koysun diye heralde...

Bu buyuk suc cinayet gunah. Ve bunda akp secmeni de dahil akp chp mhp bdp hepsinin sucu var. Zaten ulkenin bu halde olmasinda muhalefetin de genel olarak payi buyuk muhalefet adam gibi olsaydi meydan boyle bos kalmazdi...

Yaziklar olsun ne diyim...

Son düzenleme:

Uyanmazlar neymis basortusu serbest olmus neymis dinlerini inanclarini rahatca yasayabiliyorlarmIs. kendi hak ve ozgurlukleri yuceltilirken baskasininkilerin yok sayilmasi hangi muslumanliga sigiyor ben anlamiyorum. 21. Yyda kim diyecek ki artik basortusu takmayin dininizi yasamayin. Bu suca ortak olan herkes bu isten cebini dolduruyor doldurmasa boyle olmaz komsum...

Cocuklardan neyden ciktigi zaman da Allahtan yardim dileyecekler. Allah kullarina akil vermis kullanin diye... sen sonunu dusunme sonra Allah yardim etsin. Hakikaten Allah yardim etsin bunlara dicek bisey yok.

Yhu basörtüsü serbest olsun. herkesın tercıhıne saygımız sonsuz. baska ne yaptı bu adamlar zarar vermekten baska. ya cok sey agzıma gelıyor banlanmak degılde tutuklanmaktan korkuyorum. bacak kadar kızım var sıze emanet ay Allah korusun.
ah bı yurtdısına kapak atabılseydık baska hıc bır dusuncem yok yemın ederım ulkemle ılgılı.

ironik

ben o şahıs olduğunu bilmiyordum, bilmiyorken bile firmanın adı güven vermedi niyeyse, o nasıl firma ismi ya

nükleer santral olmayan ülke yok gibi nerdeyse

divinity dogru dıyorsun arkadasım eksıgımız olmamalı onlardan.. yalnızca bu konuda eksıgımız vardı oda geldı tamamlandı. Bu kadar yüzölçümüne sahip ülkesine 3 tane koyanda biz olmayıyız yalnızca sanırım..

Daha önce nükleer santrali bulunmuş fakat şu an bu santralleri devre dışı olan ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

mesele Nükleer Santral değil aslında biziz.. Bir ülkenin neredeyse tamamında elektrik kesilsin ama nedeni hala belli olmasın.. Şu yukarıdaki ülkelerin kaç tanesinde böyle bir olay "normal" karşılanır ki? bir başka konuda bizim ülkede hiç kimse "sorumlu" değil.. yarın bu tesiste bir sorun çıksa herkes birbirine atacak suçu, bir süre sonra ortada suçlu kalmayacak olan da bize olacak.. ben Nükleer Santralden ziyade, onu bizimkilerin yapıp- idare etmesine karşıyım..

5
Akkuyu Nükleer Santralı’nın su altı yapılarının temel atma törenine katılanlar Mersinli bir grup tarafından alıkondu.
Deniz altı yapıların temel atma töreninin gerçekleştirildiği yerin yaklaşık 1 kilometre altındaki alanda törene katılanların mahsur olduğu bildirildi.

TEMELE ONLARI ATSALAR KEŞKEE...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…