• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nüfus cüzdanını kaybetmenin cezası kaldırıldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Vatandaşlardan oturduğu evin adresini geç bildirmesi sebebiyle kesilen ceza 50 liraya düşürülürken, nüfus cüzdanını kaybetmenin cezası olan 70 lira da kaldırıldı.
Sitene Ekle
nufus-cuzdanini-kaybetmenin-cezasi-kaldirildi-6563207.Jpeg

Vatandaşların nüfuz cüzdanını kaybetme ve adres bildirme konusunda yaşadıkları sıkıntılar sona erdi. Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 27 Ocak 2016 tarihli ve 29606 sayılı Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Nüfus cüzdanını kaybetme cezası kaldırıldı. Söz Konusu kanunun 14. maddesinde yapılan düzenlemeler ile birlikte nüfus müdürlüklerindeki cezalara da düzenleme getirildi.

ADRESİNİ GEÇ BİLDİRME CEZASI 50 LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ

Afyonkarahisar Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Münevver Aydoğmuş, bu konuda ciddi sıkıntı yaşadıklarını, vatandaşın sık sık bu cezalarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Aydoğmuş, adres değişikliğini bildirme yükümlülüğünü süresi içerisinde yerine getirmeyenlere 50 lira, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara bin lira idari para cezası verilmesinin mülki idare amirlerine verildiğini belirtti.

NÜFUS CÜZDANI KAYBETME CEZASI KALDIRILDI

Aydoğmuş, doğum olayını süresi içerisinde bildirmeyenlerle, nüfus ve aile cüzdanını kaybedenlere, nüfus cüzdanını geçerlilik süresi içerisinde değiştirmeyenlere de idari para cezası uygulanmayacağını dile getirdi.

Münevver Aydoğmuş, kimlik değişiminin sadece 8 lira kart bedeli verilerek yapılabileceğini anlattı.
http://www.milliyet.com.tr/nufus-cuzdanini-kaybetmenin-cezasi/ekonomi/detay/2186389/default.htm

Nufus cuzdanini kaybetme cezasi mi konulmustu ki?:KK57: Cesit cesit cezalariniz olmus gormeyeli anlasilan, kimbilir daha neler vardir..

"evin adresini gec bildirme cezasi"...:KK70:Cezanin ismine dikiz..:-)
Cok ilgincmis.. acaba daha ne gibi cezaciklariniz oldu merak ettim simdi bak.. Hazine doldu mu bari?

Nufus cuzdanini kaybetme cezasi mi konulmustu ki?:KK57: Cesit cesit cezalariniz olmus gormeyeli anlasilan, kimbilir daha neler vardir..

"evin adresini gec bildirme cezasi"...:KK70:Cezanin ismine dikiz..:-)
Cok ilgincmis.. acaba daha ne gibi cezaciklariniz oldu merak ettim simdi bak.. Hazine doldu mu bari?
Evlenince sanırım 20 gün içinde bildirmek gerekiyormuş. Insanlar bi eve alışaydı önce. :KK12:

ay tamda gunlerdir nufus cuzdani ariyorum.
Memlekete donucem nufus kagidimi bulamiyorum bir turlu...
Bu haber isime yarar insallah :D

Kaybetme cezası olan 89 lira kaldırıldı ama ,

Yerine yeni çıkacak kimlik için 50 lira ''değerli kağıt bedeli'' geldi diye biliyorum .

Her ülkede olan bir uygulama. Kaldırılması iyi mi kötü mü bilemem. Bence biraz bi cezası olmalı ya. Adres bildiriminin gecikmesi de aynı şekilde...

4 kere kaybettikten sinra ödedigim paralara mı yanayım kaldrıldğna mı sevineyim

Back