• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nüfus artışı ve çalışan hanımların bu artışa katkısı ile ile ilgili öneri platformu

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri; hükümetimizin son aylarda üzerinde durduğu ancak gerçekçi önerilerde bulunmadığı nüfus artışına katkıda bulunmak adına 3.4. hatta 5. çocuk sorununa buradan önerilierinizi bekliyorum. gerçekten ayakları sağlam basan önerilerde bulunabilirsek, konuyu imzalarımızla BİMER KK olarak iletebiliriz belki. 250 bin üyeli, sanal alemin en büyük kadın portalı belki sesini duyurabilir. :34:

çalışan kadını hedef almak istiyorsa önce saatlerde ayarlama yapacak.
hem ailesine hem kendine zaman kalacak şekilde ayarlama yapılmalı.
2. en büyük problem kreşler.
ama öyle 10000 kişiye 1 kreş değil.
yaş gruplarına göre ayrılmış, küçük yaş gruplarından başlayan kreşler.
ayrıca aileler için kaliteli zaman fırsatları olmalı.
parklar çoğaltılamlı.
bence en önemlisi iş fırsatları şehir dışına kaydırılmalı.
şehirler özellikle istanbul sıkış tepiş.
evler küçük insan kendini sığdıramıyor kaldı ki 5 çocuk.
paketlesen sığmaz yani.
eğitim ve hobi seçenekleri olmalı.
çocukların okuldan sonra gidebileceği hobi merkezleri.
çocuklar boş zamandan ne yapacaklarını bilemiyor.
küçük yaş grubunu kastediyorum.
yarış atı gibi veliler her yere sürüklenmemeli.
eğitim giderleri ya azaltılmalı ya da yardımlar arttırılmalı

çalışan kadını hedef almak istiyorsa önce saatlerde ayarlama yapacak.
hem ailesine hem kendine zaman kalacak şekilde ayarlama yapılmalı.
2. en büyük problem kreşler.
ama öyle 10000 kişiye 1 kreş değil.
yaş gruplarına göre ayrılmış, küçük yaş gruplarından başlayan kreşler.
ayrıca aileler için kaliteli zaman fırsatları olmalı.
parklar çoğaltılamlı.
bence en önemlisi iş fırsatları şehir dışına kaydırılmalı.
şehirler özellikle istanbul sıkış tepiş.
evler küçük insan kendini sığdıramıyor kaldı ki 5 çocuk.
paketlesen sığmaz yani.
eğitim ve hobi seçenekleri olmalı.
çocukların okuldan sonra gidebileceği hobi merkezleri.
çocuklar boş zamandan ne yapacaklarını bilemiyor.

küçük yaş grubunu kastediyorum.
yarış atı gibi veliler her yere sürüklenmemeli.
eğitim giderleri ya azaltılmalı ya da yardımlar arttırılmalı
söylediklerinin tamamına katılmakla birlikte hobi merkezleri konusunda ciddi bir devlet politikası oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. bu konu yerel yöneticilerin keyfine bırakılacak kadar önemsiz değil bence . devlet kontrolünde bu tür oyun ağırlıklı etüt merkezleri açılmalı, özel etüt merkezleri sıkı denetimlerle denetlenmek kaydı ile teşvik edilmeli. yarış atı gbi çocuklar yetiştiryoruz. bu baskı ebeveynlerde ve çocuklarda 3.4.5. yeni bir bireyin sorumluluğunu alma fikrinde uzaklaştıryor . evin ilk çocukları içinde sorun yeni bir kardeş. çoğu anne baba ilk çocuğuna danışarak yada onun bu konu hakkındaki tavırlarını irdeleyerek dünyaya yeni bir birey getirme kararı alıyor. enerjisini doğal yollarla pozitif bir şekilde atamayan bir çocuk sağlıklı düşünemez.

mesela bu sene yaz kursları açıldı. ı. diyanet ve özel vakıfların açtığı bu kursalar diğer çeşitli aktivitelirde içinde barındırarak bir altarnatif sundu ama bence günün şartları göz önüne alınmadan, ince ince düşünülmeden açıldı çoğu kurs. malum ramazan ayındayız 3 senedir yaz dönemine geliyor bir 4 sene yine bu şekilde devam edecek. kursa giden çoğu çocuk oruç tutma yaşında yada bu konuda hevesli. sahura kalkıyor yada gece çok geç yatıyor. ama kurslar o kadar erken saate konmuş ki çoğu çocuk uyanıp gidemiyor. bu sadece bir örnek, madem yeni şeyler yapılacak birazda irdelenerek yapılsın.

Son düzenleme:
mesela bu sene yaz kursları açıldı. ı. diyanet ve özel vakıfların açtığı bu kursalar diğer çeşitli aktivitelirde içinde barındırarak bir altarnatif sundu ama bence günün şartları göz önüne alınmadan, ince ince düşünülmeden açıldı çoğu kurs. malum ramazan ayındayız 3 senedir yaz dönemine geliyor bir 4 sene yine bu şekilde devam edecek. kursa giden çoğu çocuk oruç tutma yaşında yada bu konuda hevesli. sahura kalkıyor yada gece çok geç yatıyor. ama kurslar o kadar erken saate konmuş ki çoğu çocuk uyanıp gidemiyor. bu sadece bir örnek, madem yeni şeyler yapılacak birazda irdelenerek yapılsın.

ben de bunu düşünüyordum.
çok haklısın.

ayrıca ben aile hakimleri gibi aile psikologlarının olması gerektiğini düşünüyorum.
çocuğuyla ilgilenmeyen ya da kalite anlamında tam ilgi vermeyen ailelere yardım edilmeli.

Back