NTV ve "Basketbolun Tanrıları"

sözü söyleyen kişinin sizin kadar ayrıntılı düşünmüş olabilecegini sanmıyorum. hatta sanırım sitede çok az arkadaş sizin kadar ayrıntılı düşünmüş ki anlayamamışız tam olarak neyden rahatsız oldugunuzu.
çok gerilere düştüğümüz bir maç sonrasında basketçileri övmek için söylenmiş biz söz, çok takılmamak gerektigini düşünüyorum, bir amaç barındırmıyordur bence

Maradona da eliyle gol atınca 'O benim elim değildi,Tanrının eliydi.' demişti.Bunlar hep şirk,çünkü Maradona orada bence ben tanrıyım,tapın bana demek istemişti,espri yapıp golün imkansızlığını vurgulamamıştı kesinlikle..

yani çoktanrıcılık inançları varsa bunun sakıncası nedir?
ntv biz tektanrıcıyız, tevhid inancındayız dememiş ki

Ona bakarsanız aynı maçın sonunda spiker o kadar delirdi ki 'Burası fin hamamı değil,türk hamamı!!' dedi.Bundan nasıl bir mesaj çıkaralım?

Filenin sultanları ile ilgili yorumumu yaptım yukarıda. Ben Allah'ı korumuyorum, tabi ki ihtiyacı yok. Hangi cümlem Allah'ı korumaya çalışır gibi geldi bilmiyorum.

Teşekkürler fikriniz için...

Eyvah algı yönetimi başladı
Normalleştirmeye çalışıyolar.
Bu cumleleri sizlerden duyacakmıydık biz yahu.Bi irkildim hani.

Alınganlık yapmışsınız, kötü bir niyet olduğunu zannetmiyorum. Dedim oldu mu?
Dertlenmeseniz fikrimizi merak etmek için konu açmazdınız. Hem merak etmeyin ben BDV'den başka bölümlerde de takılıyorum.
Evet ne demiştim en üstte istediğiniz şekilde belirttim yorumumu tartışmayı uzatmadan kaçmak isterim.

İlla dert mi konuşulmalı ki bu forumda? Fikir alışverişinde bulunamaz mıyız herhangi bir konuda? Amin amin, hepimize... :)
Mesajınızda dert yanmışsınız gibi gelmişti bana ondan öyle söyledim.
Konuya gelince,"Basketbolun Tanrıları" tabirini kullanan kişiler sizin inancınıza veya herhangi bir tek tanrı inancına sahip olmayabilir.Bunu da özgürce dile getirebilir bunda bir sıkıntı yok bence.

yani çoktanrıcılık inançları varsa bunun sakıncası nedir?
ntv biz tektanrıcıyız, tevhid inancındayız dememiş ki

İşte güzel bir yorum. İnancını bilsem tuhafıma gitmezdi ki? İstediği inançtan olabilir. MPL mi ne bir kanal var, İskender Evrenasoğlu, adam ben peygamberim diyor, desin mesela, bana ne...

Madem NTV'nin tevhid inancına uymak zorunda olmadığını biliyorsunuz neden bu kadar garipseyip 'daha neler duyacağız.' diyorsunuz anlamadım.TRT spor da aynı ifadeyi kullanabilir.Çünkü biz çoğunluğu müslümanlardan da oluşsa,hristiyanların,yahudilerin,ateistlerin de bulunduğu bir ülkeyiz.En önemlisi laik bir ülkeyiz.Aynı ifade Suudi Arabistan'da kullanılsa büyük bir sorun olurdu ama Türkiye'de garipsenmemesi doğal değil mi?
Ayrıca geçen aylarda Nihat Hatipoğlu da ateistlere şeytan dedi.Dini bilgisi bu kadar yüksek olan biri bile şirk hatasına düşüyor demek ki.

Ne kadar abes bir konu ya. Tanrılar dedi de ne oldu.? Allah( hasa ) yok mu dedi ? Ya da size Tanrilara ibadet edin mi dedi? Bu ülkede Tanrilara inanan da olabilir size ne bize ne kime ne?

Özgürlük diye burada cigiranlar bi şeyleri yerleştirmeye çalışıyorlar gibi abuk şeyler söylemeye başlamış . Ne kadar komik ve ikiyüzluce

Tanrı tapılan şeydir ayrıca dinimize uygun bir tabir değildir. Büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede bence de hoş olmamış. Dolayısıyla ne var yani deyip geçilmeyek bir konu. İnsanları zaten böyle yavaş yavaş sinsi sinsi işleye işleye bu hallere getirdiler.

Allah Allah, var ya bu kadın milletinden korkulur arkadaş. Kimsenin kimseyi anlamak gibi bir derdi yok. Ben de zaten NTV'nin önünde bombalı eylem planı hazırlıyorum...

Merak etmeyin arkadaşlar "açtığım konuyla arkadaşlara rahatsızlık verdim, kaldırır mısınız?" diye admine mesaj yazdım. Konu kalkar inşaallah. Laikliği, diğer dinleri, ateistleri, ülkeyi müslümanın zulmünden kurtardınız, alkışlıyorum.

Ay daha da yazmıyorum, fenalık geldi...

Bana göre de hoş olmayan bir ifade, zira nüfusun büyük çoğunluğu müslüman bu ülkede. İnançlı müslümanlar da zaten tanrı ifadesinden hoşlanmaz, Allah'tır taptığımız. Hee büyütülecek birşey mi, değil. Çünkü büyütülecek şeyler o kadar çokkiii, ona sıra gelir mi bilmiyorum :)

Ne kadar talihsiz bir yorum. Kim dedi müslümanların zulmü var. Ayıp vallahi ya.

Gerçi bunu mevzu yapıp konu açmıssaniz karşıt görüşe tahammulunuz olmadığı da ortadadır.

Ya ben anlamıyorum ben Müslümanım diye başka biri tanrı tanrılar vs diyemez mi? Bunun sakıncası ne ne? Çoğunlukla müslümanların yaşadığı bi ülkede bunu söylemek buna inanmak neden garip?
Adam belki müslüman değil sanane arkadaşım. Senin dinine müdahalesi mi var?

Yurtdışında hristiyanlar böyle bir konuda uyarı yapsa ayağa kalkarlar orası ayrı..
vay ifade edemiyoruz kendimizi diye
nihat hatipoğlunun ateistlere şeytan demesi de kimseyi bozmamıştı..

Yurtdışında hristiyanlar böyle bir konuda uyarı yapsa ayağa kalkarlar orası ayrı..

Niye bozsun ki ? Onlar istediğini söyleyebilir onların özgürlüğü bizim sınurları geçince bitmiyor ki..

Ne kadar talihsiz bir yorum. Kim dedi müslümanların zulmü var. Ayıp vallahi ya.
Gerçi bunu mevzu yapıp konu açmıssaniz karşıt görüşe tahammulunuz olmadığı da ortadadır.

"Bakalım bu konu hakkında insanlar ne der?" diyerek -aptallık edip- konu açan ben karşıt görüşlere tahammülsüz oluyorum, siz de tahammülü olan kısım mı oluyorsunuz? Hani benim görüşüme tahammül? Ben konuyu "herkes beni destekler" düşüncesiyle açacak birisi olsam bunun için KK'yı tercih etmezdim onlarca İslami forum var, oralara yazardım. Dikkat ederseniz karşıt görüşlü ama üslubunca yazanlara teşekkür bile ettim. Ama konu yine mahalle baskısıyla tartışılamadan bitti.

Nihat Hatipoğlunu takip etmiyorum justholdmetight, şeytan meselesini ilk kez senden duydum... Ayrıca yeri geldiğinde ateist forumlara üye olup oradakilerle görüş alışverişi yapan biriyim. Daha da ne diyeyim bilmiyorum artık...

Ay yazmayacaktım ben yahu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…