İkisi de değil, "Basketbolun Tanrıları" yani hem "tanrılar" hem de "basketbolun" yani belli konuların belli tanrısı olması ve -lar eki birleşince "Çoktanrıcılık" fikri olmuş oluyor. Yani tevhid inancına ters.
12 dev adam veya filenin sultanlarında dediğime benzer bir durum yok, ama "basketbolun tanrıları" denince çoktanrıcılık fikrine göre söylenmiş bir söz oluyor...
İkisi de değil, "Basketbolun Tanrıları" yani hem "tanrılar" hem de "basketbolun" yani belli konuların belli tanrısı olması ve -lar eki birleşince "Çoktanrıcılık" fikri olmuş oluyor. Yani tevhid inancına ters.
Açıkçası cümlenin gerisini duyamadım ve bulamadım dediğim gibi, kimi kasdettiğini bilmiyorum o yüzden. Yukarıda belirttiğim gibi Tevhid inancına karşı Çoktanrıcılık inancı benim üzerinde durduğum mesele...
12 dev adam veya filenin sultanlarında dediğime benzer bir durum yok, ama "basketbolun tanrıları" denince çoktanrıcılık fikrine göre söylenmiş bir söz oluyor...
İlla dert mi konuşulmalı ki bu forumda? Fikir alışverişinde bulunamaz mıyız herhangi bir konuda? Amin amin, hepimize... :)
Birincisi bize dar karınlı demişsiniz ama yukarıdaki üyenin de dediği gibi Filenin Sultanları benzeri masumlukta bir benzetmeye alınarak ne kadar dar görüşlü olduğunuzu siz kendiniz gösteriyorsunuz bu bir. İkincisi de kimse size yobaz demedi ha evet ben yobazım diyorsanız bir şey diyemem tabii. Merak etmeyin biz her saniye site başında bekleyip " biri gelse de imanıyla dalga geçsek de eğlensek oh oh " diye beklemiyoruz. Ama ben size görüşümü söyliyim mi ? Allah 'ın bizim korumamıza ihtiyacı yok hele ki böyle anlamsız hassasiyetlerle...
Müslüm Gürses'te arabeskin tanrısıyım derdi amamüziğin tanrısı, dansın tanrısı, futbolun tanrısı vs bunun gibi bi çok terim var..
Bende hep Şebnem Ferah tanrıça derim meselabunun çok tanrılı dinle uzaktan yakından ilgisi yok..
Bana göre saygısız geldi mesajınız, kastınız o değilse bir şey diyemem.
Dertlendiğimi nereden çıkardınız? Bu forumda dert olmadan konuşulmaz diye bir kural vardı da ben mi görmedim? Galiba BDV okuya okuya her konuyu dert zannediyor insanlar burada... Sadece fikrinizi merak etmiş olamaz mıyım? Siz de sadece fikrinizi söyleyemez misiniz? "Alınganlık yapmışsınız, kötü bir niyet olduğunu zannetmiyorum" deseniz olmaz mı?
Mesajınızda dert yanmışsınız gibi gelmişti bana ondan öyle söyledim.İlla dert mi konuşulmalı ki bu forumda? Fikir alışverişinde bulunamaz mıyız herhangi bir konuda? Amin amin, hepimize... :)
yani çoktanrıcılık inançları varsa bunun sakıncası nedir?
ntv biz tektanrıcıyız, tevhid inancındayız dememiş ki
Ne kadar talihsiz bir yorum. Kim dedi müslümanların zulmü var. Ayıp vallahi ya.Allah Allah, var ya bu kadın milletinden korkulur arkadaş. Kimsenin kimseyi anlamak gibi bir derdi yok. Ben de zaten NTV'nin önünde bombalı eylem planı hazırlıyorum...
Merak etmeyin arkadaşlar "açtığım konuyla arkadaşlara rahatsızlık verdim, kaldırır mısınız?" diye admine mesaj yazdım. Konu kalkar inşaallah. Laikliği, diğer dinleri, ateistleri, ülkeyi müslümanın zulmünden kurtardınız, alkışlıyorum.
Ay daha da yazmıyorum, fenalık geldi...
Ya ben anlamıyorum ben Müslümanım diye başka biri tanrı tanrılar vs diyemez mi? Bunun sakıncası ne ne? Çoğunlukla müslümanların yaşadığı bi ülkede bunu söylemek buna inanmak neden garip?
Adam belki müslüman değil sanane arkadaşım. Senin dinine müdahalesi mi var?
Yurtdışında hristiyanlar böyle bir konuda uyarı yapsa ayağa kalkarlar orası ayrı..
vay ifade edemiyoruz kendimizi diye
nihat hatipoğlunun ateistlere şeytan demesi de kimseyi bozmamıştı..
Ne kadar talihsiz bir yorum. Kim dedi müslümanların zulmü var. Ayıp vallahi ya.
Gerçi bunu mevzu yapıp konu açmıssaniz karşıt görüşe tahammulunuz olmadığı da ortadadır.
Yurtdışında hristiyanlar böyle bir konuda uyarı yapsa ayağa kalkarlar orası ayrı..
vay ifade edemiyoruz kendimizi diye
nihat hatipoğlunun ateistlere şeytan demesi de kimseyi bozmamıştı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?