NTV ve "Basketbolun Tanrıları"

kayit

Fert sebep, cemiyet netice.
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
476
435
108
Eşim öğle molasında yemeğe geldi, birşeyler yerken de NTV'den spor haberlerine bakıyor. Türkiye-Finlandiya basketbol maçı varmış. Türkiye önce çok kötü başlamış, skorda uçurumlar varmış, sonra o kadar iyi oynamaya başlamış ki, aradaki sayı farkı kapanmış, üstelik kazanan taraf olmuş ve "...Bu durum karşısında Basketbolun Tanrıları....."

...cümlenin gerisini eşimle :KK57::KK64:o_O modlarında birbirimize baktığımız ve "Basketbolun Tanrıları mı? O ne demekmiş öyle..." şeklinde konuşuyor olduğumuz için duyamadık. Şimdi NTV spor sayfasından baktım, bu ifadenin olduğu cümle haricinde bütün metin mevcut.

Daha neler duyacağız bakalım... :110:

ne var ki bunda sadece bi tabir.. büyütülcek bişi yok.. :KK14:
kaynaksız haber açmakta yasak ayrıca

Bilmiyordum, haber olarak da paylaşmadım aslında, forumlara baktım uygun bir başlık bulamadım. "Hiçbir başlığa uymayan konular"a da uygun bulmadım nedense :)

El hasıl, üzerinde fikir beyan edilsin diye açtım konuyu zaten, zülf-ü yâre dokunmadan nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama bana kalırsa dini konularda bu kadar hassasiyet olan bir toplumda yanlış bir tabir oldu. Hatta algı mı oluşturulmaya çalışılıyor? dedim. Ben uygun bulmadım, inancım gereği rahatsızlık duydum. Size de normal gelmiştir, saygı duyarım, teşekkürler.

Bilmiyordum, haber olarak da paylaşmadım aslında, forumlara baktım uygun bir başlık bulamadım. "Hiçbir başlığa uymayan konular"a da uygun bulmadım nedense :)

El hasıl, üzerinde fikir beyan edilsin diye açtım konuyu zaten, zülf-ü yâre dokunmadan nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama bana kalırsa dini konularda bu kadar hassasiyet olan bir toplumda yanlış bir tabir oldu. Hatta algı mı oluşturulmaya çalışılıyor? dedim. Ben uygun bulmadım, inancım gereği rahatsızlık duydum. Size de normal gelmiştir, saygı duyarım, teşekkürler.

kesinlikle yavaş yavaş yerleştirmeye başlıyorlar doğal hale getirmeye çalışıyorlar.

canım iyi yere temas etmişsin ama burda din deyince dokunanlar çoğunlukta. umarım yetişebilirsin.

kesinlikle yavaş yavaş yerleştirmeye başlıyorlar doğal hale getirmeye çalışıyorlar.

canım iyi yere temas etmişsin ama burda din deyince dokunanlar çoğunlukta. umarım yetişebilirsin.

Valla medeni bir şekilde konuşacak herkesle söyleyeceği varsa konuşurum, gerisiyle uğraşmam, sağolasın yorumun için... :KK19:

Amaaan her şeyden de ne kadar alınıyorsunuz
Ne dinmiş ne inançmış
Sana göre yanlışsa izleme madem
Her şeyden de huzursuz oluyorsunuz ha
Madem inancın o kadar sağlam başkasının ne dediği seni ne diye huzursuz ediyor

1.si bu bir haber değil,ikincisi nasıl şans melekleri,talih kuşu gibi betimlemeler varsa x'in tanrıları bana yardım etti derken bir dine saygısızlık yapıldığını düşünmüyorum.Sadece büyük bir güç kastedilmiş.

Şu verdiğiniz tepkilerin onda birini kadın cinayetler, çocuk tecavüzleri için verseniz keşke...
Cidden çok alıngansınız sanki her şey sizin dininize saygısızlık etmek için var, sanki tüm dünya birleşmiş bunun için...

ben anlamadım ki, Allah yerine Tanrı denmesine mi bozuldunuz,
yoksa Tanri kelimesinin basketbol gibi bir olayla kullanılmasına mı :KK64:

ben anlamadım ki, Allah yerine Tanrı denmesine mi bozuldunuz,
yoksa Tanri kelimesinin basketbol gibi bir olayla kullanılmasına mı :KK64:

Nasıl bir fani için Allah diyor Allah'ı insan sıfatına indirebiliyor diyor yani.. Allah'ı küçültmek için algı oluşturuluyor diyor cınım.

Nasıl bir fani için Allah diyor Allah'ı insan sıfatına indirebiliyor diyor yani.. Allah'ı küçültmek için algı oluşturuluyor diyor cınım.

milli takım oyuncuları demek yerine 12 dev adam dendi, voleybolcular için filenin sultanları dendi, bunda da onlar gibi bişey denilmeye çalışılmış sanırım. he gereksiz mi olmuş evet, ama açıkçası ben izleseydim bu kadar şaşırmazdım. biraz algıda seçicilik gibi geldi bana o_O

Var ya polemiğe girmeden bi yazışamıyorsunuz mübarek... Sanki boykot başlattım burada... Hakikaten her konuda denildiği kadar varmış, ne karnı dar insanlarsınız yahu... Sana göre de benim dediğim yanlışsa onu söyle geç. "Ahanda yobaz! İki laf söyleyeyim de kurtlarımı dökeyim" mantığını bi bırakın Allah aşkına...

Amaaan her şeyden de ne kadar alınıyorsunuz
Ne dinmiş ne inançmış
Sana göre yanlışsa izleme madem
Her şeyden de huzursuz oluyorsunuz ha
Madem inancın o kadar sağlam başkasının ne dediği seni ne diye huzursuz ediyor

İzlediğim bir şeyi izlemeden önce ne izleyeceğimi bilebileceğim bir gücüm olsaydı keşke, sizi yormamış olurdum... Buna göre size göre de benim konum yanlışsa okumasaydınız madem?

1.si bu bir haber değil,ikincisi nasıl şans melekleri,talih kuşu gibi betimlemeler varsa x'in tanrıları bana yardım etti derken bir dine saygısızlık yapıldığını düşünmüyorum.Sadece büyük bir güç kastedilmiş.

1. sini açtığım konu bölümüne demişseniz o konuda bi arkadaş uyardı ben de cevap verdim.
2. si: Şans melekleri, talih kuşu vb. ifadeler de dinen yanlış ifadelerdir. Ben "dinime saygısızlık yapıldı" demedim. Bunu bir saygısızlık olarak da görmüyorum sanırım, emin değilim, sadece inandığım Allah inancına ters bir ifade geldi. Belki de evet, algı oluşturulmak isteniyor, irdelemek istedim.
3.sü Fikrinizi söylediğiniz için ve üslubunuz için teşekkür ederim.

Osuruktan nem kapmak bu olsa gerek.

Sevgili gazozgofret, bana göre o kadar iğrenç bir cümle yazmışsın ki inan bir müddet düşündüm de kelime dağarcığımda buna verecek bir cevap bulamadım. Çünkü bende yok öyle kelimeler. Varsa sağlam bir delilin, adam gibi bir görüşün, insanca bir cümlen, keşke onu yazsaydın. Belki görüşümü söylerdim. Ayrıca o söz senin sarfettiğin gibi değil, "buluttan nem kapmak" şeklinde canım, bu kadar açık seviye bildirisi her yerde doğru olmayabilir, dikkat et.

Şu verdiğiniz tepkilerin onda birini kadın cinayetler, çocuk tecavüzleri için verseniz keşke...
Cidden çok alıngansınız sanki her şey sizin dininize saygısızlık etmek için var, sanki tüm dünya birleşmiş bunun için...

Benim bütün bu konulara tepkisiz kaldığımı nereden biliyorsunuz?
Alınganlık değil de, hassasiyet diyelim biz buna. Ama bu başkasının hakkına gaspederek hassasiyet değil. Burada bu konuda hassasiyeti olmayanlar kadar olanlar da var. Belki de başka örnekleri de olmuştur da onlar paylaşılacaktır başka üyelerle? Sonuçta her görüşten insan var burada. Yine de fikrinizi sunduğunuz için teşekkürler...

Var ya polemiğe girmeden bi yazışamıyorsunuz mübarek... Sanki boykot başlattım burada... Hakikaten her konuda denildiği kadar varmış, ne karnı dar insanlarsınız yahu... Sana göre de benim dediğim yanlışsa onu söyle geç. "Ahanda yobaz! İki laf söyleyeyim de kurtlarımı dökeyim" mantığını bi bırakın Allah aşkına...

İzlediğim bir şeyi izlemeden önce ne izleyeceğimi bilebileceğim bir gücüm olsaydı keşke, sizi yormamış olurdum... Buna göre size göre de benim konum yanlışsa okumasaydınız madem?

1. sini açtığım konu bölümüne demişseniz o konuda bi arkadaş uyardı ben de cevap verdim.
2. si: Şans melekleri, talih kuşu vb. ifadeler de dinen yanlış ifadelerdir. Ben "dinime saygısızlık yapıldı" demedim. Bunu bir saygısızlık olarak da görmüyorum sanırım, emin değilim, sadece inandığım Allah inancına ters bir ifade geldi. Belki de evet, algı oluşturulmak isteniyor, irdelemek istedim.
3.sü Fikrinizi söylediğiniz için ve üslubunuz için teşekkür ederim.

Sevgili gazozgofret, bana göre o kadar iğrenç bir cümle yazmışsın ki inan bir müddet düşündüm de kelime dağarcığımda buna verecek bir cevap bulamadım. Çünkü bende yok öyle kelimeler. Varsa sağlam bir delilin, adam gibi bir görüşün, insanca bir cümlen, keşke onu yazsaydın. Belki görüşümü söylerdim. Ayrıca o söz senin sarfettiğin gibi değil, "buluttan nem kapmak" şeklinde canım, bu kadar açık seviye bildirisi her yerde doğru olmayabilir, dikkat et.

Benim bütün bu konulara tepkisiz kaldığımı nereden biliyorsunuz?
Alınganlık değil de, hassasiyet diyelim biz buna. Ama bu başkasının hakkına gaspederek hassasiyet değil. Burada bu konuda hassasiyeti olmayanlar kadar olanlar da var. Belki de başka örnekleri de olmuştur da onlar paylaşılacaktır başka üyelerle? Sonuçta her görüşten insan var burada. Yine de fikrinizi sunduğunuz için teşekkürler...

Şahsen ben hiç saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum anadoluda çokça kullanılan bir deyim. Alıngan olmak anlamına gelir. İğrenç olan bir şey yok. Osuruk küfür değil hakaret değil. Neyse siz konunuzda belirttiğiniz meseleye dertlenmeye devam edin.

ben anlamadım ki, Allah yerine Tanrı denmesine mi bozuldunuz,yoksa Tanri kelimesinin basketbol gibi bir olayla kullanılmasına mı :KK64:

İkisi de değil, "Basketbolun Tanrıları" yani hem "tanrılar" hem de "basketbolun" yani belli konuların belli tanrısı olması ve -lar eki birleşince "Çoktanrıcılık" fikri olmuş oluyor. Yani tevhid inancına ters.

Açıkçası cümlenin gerisini duyamadım ve bulamadım dediğim gibi, kimi kasdettiğini bilmiyorum o yüzden. Yukarıda belirttiğim gibi Tevhid inancına karşı Çoktanrıcılık inancı benim üzerinde durduğum mesele...

milli takım oyuncuları demek yerine 12 dev adam dendi, voleybolcular için filenin sultanları dendi, bunda da onlar gibi bişey denilmeye çalışılmış sanırım. he gereksiz mi olmuş evet, ama açıkçası ben izleseydim bu kadar şaşırmazdım. biraz algıda seçicilik gibi geldi bana o_O

12 dev adam veya filenin sultanlarında dediğime benzer bir durum yok, ama "basketbolun tanrıları" denince çoktanrıcılık fikrine göre söylenmiş bir söz oluyor...

Kafayı takacak başka birşey bulamadınız heralde,Allah başka dert vermesin...:KK14:

İlla dert mi konuşulmalı ki bu forumda? Fikir alışverişinde bulunamaz mıyız herhangi bir konuda? Amin amin, hepimize... :)

Birincisi bize dar karınlı demişsiniz ama yukarıdaki üyenin de dediği gibi Filenin Sultanları benzeri masumlukta bir benzetmeye alınarak ne kadar dar görüşlü olduğunuzu siz kendiniz gösteriyorsunuz bu bir. İkincisi de kimse size yobaz demedi ha evet ben yobazım diyorsanız bir şey diyemem tabii. Merak etmeyin biz her saniye site başında bekleyip " biri gelse de imanıyla dalga geçsek de eğlensek oh oh " diye beklemiyoruz. Ama ben size görüşümü söyliyim mi ? Allah 'ın bizim korumamıza ihtiyacı yok hele ki böyle anlamsız hassasiyetlerle...

Müslüm Gürses'te arabeskin tanrısıyım derdi ama :KK14: müziğin tanrısı, dansın tanrısı, futbolun tanrısı vs bunun gibi bi çok terim var..
Bende hep Şebnem Ferah tanrıça derim mesela :KK14: bunun çok tanrılı dinle uzaktan yakından ilgisi yok..

Şahsen ben hiç saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum anadoluda çokça kullanılan bir deyim. Alıngan olmak anlamına gelir. İğrenç olan bir şey yok. Osuruk küfür değil hakaret değil. Neyse siz konunuzda belirttiğiniz meseleye dertlenmeye devam edin.

Bana göre saygısız geldi mesajınız, kastınız o değilse bir şey diyemem.
Dertlendiğimi nereden çıkardınız? Bu forumda dert olmadan konuşulmaz diye bir kural vardı da ben mi görmedim? Galiba BDV okuya okuya her konuyu dert zannediyor insanlar burada... Sadece fikrinizi merak etmiş olamaz mıyım? Siz de sadece fikrinizi söyleyemez misiniz? "Alınganlık yapmışsınız, kötü bir niyet olduğunu zannetmiyorum" deseniz olmaz mı?

Back