• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NT ile ikili test arasında ne fark var

nurayidilsu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
16
0
16
İstanbul
kızlar doktorum benden ikilitest + NT die test istedi bunların fiyatlarını sordum 350 lira bana biraz fazla gibi geldi bu ikinci gebeliğim ilkinde yanlızca ikili testti bunu anlayamadım bilgisi olan varmı nettende araştırdım anlayamadım bana sanki aynı testmiş gibime geldi.. bilgisi olan varsa paylaşım yaparsa sevinirim 12. haftamdayım biran evvel yaptırmalıyım ama kafam karıştı..

canım ikisi farklı ama birbirini tamamlayan şeyler.şöyle ki ikili test dediğimiz şey kanda belirli ölçümlerden oluşur.nt yse bebeğinin ense kalınlığının ölçümüdür bu da ultrasonla yapılır.ikisi de ayrı ayrı çok önemli olup birlikte değerlendirildiğindeyse çok daha iyi sonuçlar vermektedir.

bazı doktorlar ikili test der sadece ama nt de ölçer.belki de ilk gebeliğinde de yapılmıştı nt ölçümü:44:ilk gebeliğinde nerde yaptırmıştın?kan vermiş miydin ve aynı seansta ultrasona girmiş miydin?

fiyatın nt den dolayı artması saçma geldi bana o bildiğin ultrason.

her neyse
sonuç olarak ikisini de yaptırman çeşitli hastalıkların olasıklıkları hesaplamak için gerekiyor.nt özellikle down sendromu konusunda oldukça yönlendirici
maddi durumun elveriyorsa orada yaptır ama istersen bunu devlet ya da üniversite hastanesinde de yaptırabilirsin

aynen dediğin gibi ikili test de kan artı ultrasonda bebeğe bakmışlardı sanırım burda ayırması benım kafamı karıştırdı birde ayrı ücretlendirilmesi. evet aynen dediğin gibi ense kalınlığını ölçüyormuş ben onu ikili test die biliyordum ayrı yetten test sanmışdım ama değilmiş bu gün arayıp öğrendim çok teşekkür ederim eksik olma bilgilendirmen içinde..

Back