Nötropeni 2022 gelişmeler

Merhaba bilgilendirme yapmak istedim belki diğer annelere de faydam olur diye bizim bağışıklık sistemimiz de düşük oldugundan ivig tedavisi alicaz Bu arada Çam sakura şehir Hastanesi'ne perşembe gideceğiz
Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin. Bağışıklık la ilgili bir çok sorun yaşıyorum bu virüsle ilgili hiç bir bilgim yoktu ilk defa sizden duydum önceden alınabilecek bir tedbir var mı acaba bunun olmaması için?

Merhaba Çok teşekkür ederim .Tahlil yaptırmak lazım ara ara farkedebilmek için ama bizim nötropenimiz bundan mı kaynaklı bilmiyoruz. Bu virüs u bir çok bebek ve çocuk alıp kendi bağışıklık sistemi yeniyormuş. Örneğin biz anne sütünde çıkınca kestik ama enfeksiyon uzmanımız Hıv olan hastalarda bile anne sütünü kesmiyoruz dedi sonrasında Bile bile viruslü sütü veremedim hiç bir doktor ver devam et sorun olmaz da diyemedi .Çok kişisel bir konum oluştu .Bizim bu testlerde 300 olaması gereken bağışıklık seviyemiz en son 180 çıktı çok şükür herhangi bir enfeksiyon geçirmedik ama yine Enfeksiyon doktorumuz bu değeri 500 olup herhafta hastaneye yatırmak zorunda kaldığım hastam oluyor dedi. Daha çok çocuğun genel durumu ile değerlendiriyorlar.Kilo alıyor mu gelişimi normal mi Aktif bir enfeksiyon var mı gibi Size nacizane önerim bir çocuk immunoloji doktoruna görünmeniz olacak.Ç

Son düzenleme:
Tekrar Merhaba Nötropeni şikayeti ile Prof.Dr Zeynep Yıldız Yıldırmak Hanfendiye muayene olan kuzumuz var mı acaba ?
  • Şişli Etfal de Hematoloji Onkoloji Doktoru kendisi

Merhabalar benim oglum 6aylikken lenf nodu şiştiği için doktora gittik kilolu olduğu için hiç fatketmedik ama boynunu çevirince ağladığı zaman anladık ancak lenf nodu 3 cme kadar ulaşmıştı. 3 hafta hastanede yattık zor günlerdi Allah daha zorunu göstermesin amin. Meğerse bağışıklığı düşükmüş ve bir enfeksiyondan lenf nodu şişmiş ama o enfeksiyonu nerden almış bilemedik bir türlü. Birçok test tahlil vs yapıldı Ankaraya tahliller gönderildi şükür başka hastalık çıkmadı. Zamanla iyilesti bagisikligi 600 e cikti. Hematolojiye immunolojiye götürdük sorun yok dediler ama 3 ayda bir kontrol önerdiler. Onu öyle atlattık derken 2hafta önce ablasindan grip kaptı oğlum, ablası iyileşti oğlum hastaneye yatmadan iyileşemedi. Bağışıklığı 300e düşmüş ve kan degerleri yerlerdeydi yine. 3gun de öyle hastanede yattık düzeldi şükür ama bizm içimiz rahat etmedi bir prof bulduk oraya goturucez insallah. Rabbim benim oğluma, sizinkine ve sifa bekleyen herkese yardim etsin.
Ben de bizim yaşadığımız süreci anlatmak istedim.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun teşekkür ederim

Merhaba, bebeğim doğduktan bir ay kadar sonra uzayan sarılık testleri yapıldı ve cocuk dru neu düşüklüğü sebebi ile bizi hematolojiye yönlendirdi hematoloji dru takip istedi 2 ayda bir ayda bir on günde bir gidip kan verdik. Sonrasında bir dr önerdiler bize ona gittik. O dediki cocuğa yazık etmişsiniz sürekli kan aldırarak. Ufacık bebeğe yazık, nötropeni tanısı sadece neu düşüklüğü ile konulmaz dedi, vucutta sadece bağışık hücreleri neu değilmiş bizim diğer gittiğimiz dr lösemi şüphesinden bahsetmişti. Lösemi şüphesi olan çocukta kilo alımı olmaz, gelişim geriliği olur dedi önerilen dr. Bir yaşına kadar kan tahlili yaptırmayın bu değerler çok değişken dedi. Gitmek isteyen olursa dr ismi Tülin Tiraje Celkan. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız

Merhaba konu açalı baya olmuş ama bebeğim 5 aylık nötropeni tanısı kondu sizde durum nedir düzelme oldu mu merak ettim cevaplarsanız sevinirim

Merhaba. Oğlum 16 aylık. 9.ay rutin testlerinde nötrofil düşük çıktı. Sonrasında sıkı takibe alındı. 1500-8000 arası olması gereken NEU bir kere 100’e kadar düştü, genelde 300-400-500 civarlarında seyrediyor. İmmünoloji doktoru değerlendirdi, immün nötropeni değilmiş hematologa geri gönderdi. Genetik test verdik, 1 ay sonra sonuçlar çıkmış olur. Benim sorum şu.. Lösemi ihtimali zaten elendi 12.ay civarında. Tek korkum kontejinal nötropeni çıkması. Lakin benim oğlum hiç hastalanmadı. 1 kere rüzgarda çok yürüdüğümüz için birkaç gün burnu akmıştı ve ilaçsız iyileşti. Yani nötrofili 100’e kadar düşen bir çocuğun böyle sağlıklı olması, konjenital nötropeni ihtimalini de ortadan kaldırır mı acaba? Genetik sonuçlandığında Prof.Dr Bülent Zülfikar veya Tülin Tiraje Celkan’a gideceğim

Lösemi ihtimalini doktor mu söylüyor neye göre değerlendirme yapıyor nötrofil hatalı tırnak kesiminden yapılan çocukluk aşılarindan bile düşebiliyormuş bizde şuan sıkı takipteyiz şuan 700lerde 1 ay sonra tekrar kontrole çağırdı doktorumuz ama benimde korkum aynı genetik testlerimiz daha yapılmadı çok korkuyorum testler nasıl yapılıyor ilikten sıvı alınıyormuş çok acıyor mu 5 aylık bebeğim nasıl dayanır o acıya

Merhaba herkese geçmiş olsun. Bizede nötropeni teşhisi kondu şu an immünoloji takibindeyiz. Merak ettiğim nötropeni teşhisi konulan bebeklerin anne babalarına da kan tahlili yapıldı mı? Ben kızımla aynı gün kan verdim benimde neu değerim düşük çıktı ve e nabızdan baktığımda bugüne kadar hiç düşmemiş bu bir anlam ifade eder mi

Benim bebeğim de nötrofil iga igg bütün değerler düşük şu an 3 aylık henüz teşhis konmadı bize Hematoloji ve immünoloji takipliyiz anlamıyorum neden böyle oldu size neye göre teşhis kondu ve bebeğiniz kaç aylık acaba

Merhaba geçmiş olsun bizim tesadüfen görüldü igg iga normal. 30 günlükken farkedildi bi hafta hastanede yattık tedbir amaçlı. Şu an sadece immünoloji takibindeyiz ve bebeğim 3,5 aylık. sizde nasıl farkedildi bu durum

Merhaba bu nötropeni benim bebeğimde de var 3 aylıkken fark edildi şu anda hastanede yatıyoruz değeri 210 kadar düştü antibiyotik tedavisi alıyor 5 gündür 300 e anca yükseldi alerji testi felan oldu bu süreçte sizi nasil bir yol aldı bizi sizin çocuklarda hala çıkıyor mu düşüklük ne bekliyor bilgi verebilirmisiniz kemik iliği nakli frlan oldu mu bebekleriniz

Merhaba iga değeriniz kac ve teşhis aldınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…