- 5 Aralık 2015
- 5.790
- 11.603
- 248
- 37
Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü’ne yardımcı doçent kadrosu için açılan sınavda alınacak kişinin adını 53 gün önce noterden tasdik ettiren Eğitim-Sen Antalya Şubesi’nin iddiası doğru çıktı.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ), 26 Ekim’de yayımlanan öğretim üyesi alımına ilişkin ilanda, Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Türk-İslam Düşüncesi Tarihi Anabilim Dalı’na 1 yardımcı doçent alınacağını duyurdu. Başvuracak adaylarda “Felsefe Bölümü mezunu olmak”, “Türk İslam Düşüncesi alanında doktora yapmış olmak” şartları aranırken, adayların 15 gün içerisinde rektörlüğe şahsen müracaatları istendi.
Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, müracaat süresi dolmadan 5 Kasım günü Antalya 10’uncu Noterliği’ne giderek, Felsefe Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğrucan’ın, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olan eşi Ayşegül Doğrucan’ın kadroya alınacağını beyan etti. Öztürk’ün beyanı noter tarafından da tasdik edildi.
28 ARALIK’TA GÖREVE BAŞLADI
Doktorasını 2015 Mayıs ayında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri’nden, ‘Nihat Keklik’te Mantık ve Felsefe’ başlıklı teziyle alan Ayşegül Doğrucan, 19 Kasım’da İngilizce sınavına girdi. Üç kişilik jüri tarafından yapılan sınavdan geçen Doğrucan, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca özgeçmişi ve bilimsel çalışmaları üzerinde yine bir heyet tarafından incelemeden geçti. Ardından yönetim kurulu kararıyla atama işleminin yapılıp yapılmamasına karar vermek üzere rektörlüğe ulaştı. Ayşegül Doğrucan, atama işlemlerinin tamamlanmasının ardından 28 Aralık’ta fakültede göreve başladı.
‘BİLİMSELLİĞİN ORTADAN KALTIĞININ EN SOMUT KANITI’
Eğitim-Sen Şube Başkanı Kadir Öztürk, noterden de tasdik edilen bu atamanın, üniversitelerde bilimselliğin ortadan kalktığının en somut örneği olduğunu söyledi. Üniversitelerde akademik yeterlilik, liyakat gibi kriterlerin yerini, artık siyasi iktidara ya da üniversitedeki iktidar noktalarına yakın durma, eş, dost, akraba olma gibi ölçütlere bıraktığını söyleyen Öztürk şöyle dedi:
“Hatta artık bilimsel kriterlerin tarafgir şekilde eğilip büküldüğü, esnetildiği bir dönemi üniversitelerde yaşıyoruz. İddiamız da noter kanalıyla doğrulanmıştır. Bu durum ODTÜ’de başka şekilde, AÜ’de farklı bir şekilde. Ama hepsi aynı sonuca hizmet eder halde yaşanmaktadır.”
Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yakıt ise bu gelişmelerden haberinin olmadığını söyledi.
Kaynak: Doğan Haber Ajansı
http://www.akademikpersonel.org/ana...ogretim-uyesi-atama-kehaneti-dogru-cikti.html