Norveç'ten Ermenistan'ın davetine ret

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.077
Norveç'ten Ermenistan'ın davetine ret
Norveç Başbakanı Erna Solberg, 1915 olaylarının 100'üncü yıldönümü nedeniyle Ermenistan'da düzenlenecek anma törenlerine katılmayacağını açıkladı.

16 Mart 2015 Pazartesi 10:10

Norveç'in sağ partili Başbakanı Erna Solberg, davet edildiği 1915 olaylarının 100'üncü yıldönümü törenine gitmeme kararı aldı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın teklifine hayır diyen Solberg, Türkiye ile ilişkilerin daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Solberg, "Bu konuda Türkiye defalarca arşivlerin açılması ve tarafsız tarihçilerin arşivleri incelemesi teklifinde bulundu ancak Ermenistan buna hiç yanaşmadı. Bana göre de bu konu sadece tarihçilerin konusudur ve siyasi bir malzeme yapılmalıdır" dedi.

Başbakan Solberg, sadece Ermenistan'daki büyükelçinin törenlere katılabileceğini bildirdi.

Solberg'in kararı bazı Ermenistan taraftarı tarihçilerin tepkisine yol açtı.

http://www.trthaber.com/haber/dunya/norvecten-ermenistanin-davetine-ret-173358.html

(TRT HABER)

Tam helal olsun diyecektim ki yine çıkar uğruna davranılmış olduğunu gördüm..

aynen ben de ilk okuyunca sevindim ama sirf cikarlari icin bizim yanimizda malesef demek ki neymiş Türk un Türk ten başka dostu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…