Gebeliğe Hazırlık Normal yollarda kac ayda gebelik oluşur?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yani azıcık bulaşmayla ilk ay hamile kalanda var. Hiç korunmadan (sağlık sorunu yokken) senelerce kalamayanda. Bunun bir süresi yok. Ama 1 yıl boyunca korunmasız gebe kalmamışsanız. Tedavi için doktora gitmekte fayda var.

Ben 1,5 yıl hapla korundum. Bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. Ama bu nasip işi. Bi süresi yok.

1 sene diyor doktorlar. Ondam sonrası tedavi gerekir. Banada bir doktor herşey 4/4lük olsa bile 1ayda gebelik şansı %25 demişti. Bana gelecek olursam ilk gebeliğim tedaviyle oldu 3.5 yıl sonra. 2. Bebek denediğim 2.ayda oldu ,bende şaşırmıştım.

35 yaşına kadar 1 sene korunmasız ilişkiyle, 35 yaşından sonra 6 ay korunmasız ilişkiye rağmen gebelik olmazsa doktora gitmek gerekiyor.
Ortalama 12 ay çok normal. Stres en büyük etken. Yürüyüş yapın, temiz hava alın, düzenli beslenin, sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklar varsa bırakın mesela.
Şöyle birşey de okumuştum. Her ay hiç bir sorun olmasa bile gebelik elde etme şansı %20 gibi bir oran. İlk bir sene içinde gebelik elde etme oranı da %90 küsürdü sanırım.
Sadece gebeliğin kendisi bile mucize aslında🤩

Back