Normal yolla dis gebelik gecirenler tup bebegi onerir misiniz?

benkibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
4.925
44
116
43
Ankara
Arkadaslar, ben temmuzda dis gebelik gecirdim ve ABD de yasiyorum. buradaki doktorlarin ihmali sonucu sol tupum alindi. ic kanama vs baslamamisti. o hafta her gun doktordaydim. ama malesef sancilandigimda cok gec olmustu. hemen genel anestezi ve bebegi aldilar.

bebegimi kaybetmenin yanisira tupumu kaybetmenin sokunu yasadim.

4 aydir ugrasiyorum ama olmadi. E sagdan yumurtlayacam da o da tutacak.

ayrica lutfen dis gebelikte bhgc yukselmez diye dusunmeyin. benimkisi 2-3 kat artti. 6000 lere cikti bir kac gun icinde.

biz bu yaz TR ye donuyoruz. ve bekleyip beklememe veya asilama tup bebege baslama konusunda kararsizim. regllerim duzgun. yumurtlamam duzgun. biraz yumurta tembelligi olsa da 20-21. gunler yumurtluyorum. 32 gunde bir de regl oluyorum. bu arada 27 bitti 28 yasimin icindeyim.

bri kere hamile kalabildigim icin doktor esinin spermlerine de bakmaya gerek yok dedi. esim gene yazin baktiracak tabiki.

ne onerirsiniz? en azindan yaza kadar deneyecem. ama beni cok yipratti. biliyorum senelerdir deneyenler var. ben ilk seferinde 7. ayda tutmustu. bakalim bu sefer ne zaman tutacak?

Allah hayirli hamileleikler nasip etsin. onerilerinizi bekiyorum.

Medarator arkadaslar lutfen konuyu kilitlemeyin. her konunun kendine ozgu bir yani var baska dis gebeliklerin altina akleyince kimse gormuyor.

sevgili kibele öncelikle geçmiş olsun.
ben de ilk gebeliğimde dış gebelik yaşadım.iç kanama geçirdim ve sağ tüpüm alındı.hem de tüp bebek denemesiydi.yani tüp bebekte de, aşılamada da dış gebelik riski var bunu bilmelisin.Ama bu durum beni yıldırmadı.4. tüp bebek denememde hamile kaldım.
tüp bebek ve aşılama dışardan görüldüğü gibi kolay şeyler değil.maddi zorluğundan çok bir bayan için manevi anlamda çok yıpratıcı.benim normal yolla gebe kalmam mümkün değildi.o yüzden düştüm bu yollara.
yani kısacası tekrar dış gebelik yaşamamak için tüp bebek, aşılama düşünüyorsan vazgeç bence.normal yoldan gebe kalmaya çalış.çünkü üç yöntemde de bu olasılıktan kaçamazsın.dış gebelik erken farkedildiğinde bu kadar tehlikeli olmuyor.dezavantajımız geç farkedilmiş olması.gebe olduğunu öğrenir öğrenmez hemen dr kontrolüne gir.şu an 20 haftalık gebeyim ve inan bana tekrar riski göze almaya değer....

canim cok tesekkurler, tahmin edebiliyorum ne kadar zor oldugunu bu surecin. normal yolla hamile kalmak icin elimden geleni yapacam ama tabi Tr ye gidince ilk isim sag kanal acik mi diye HSG cektirmek. sonra sagdan yumurtluyor muyum diye yumurta takibi yaptirmak bir kac ay. eger bunlar normalse bir problem yoksa normal yolla deneyebildigim kadar denerim. Allah'im insallah yazi bekletmez ve bebegimi elime verir. Rabbim hic kimseyi kucagi bos birakmasin. cok zor. ilk dis gebeligimde tam bir soktu benim icin. bebek hadi gene olur ama tup gitti elden. hayirlisi artik. Rabbim ne mucizeler veriyor insallah bunu da bizden esirgemez.

selam kibele ben iki yil once dis gebelik gecirdim bebek sag tub teydi tubum duruyor ama yinede hamile kalamadim bende bu sene dustum tr nin yollarina tup bebek icin sonuc yine husran bu kezde sol tubumdeydi bebek yine dis gebelik ben bole olacagini hic beklemiyordum ya tutar ya tutmaz demistim dis gebelik beni cok yikti keske burada yaptirsaydim diyorrum ama nasip kismet tabi tup bebegi diye sonradan pisman oldum en azindan ikinci ucuncu denemem olurdu tr de ucretli olunca 2. yada 3. diye bi hakkin olmuyor cok gecmis olsun ALLAH yardimcin olsun kucagini doldursun canim

canim cok tesekkurler, tahmin edebiliyorum ne kadar zor oldugunu bu surecin. normal yolla hamile kalmak icin elimden geleni yapacam ama tabi Tr ye gidince ilk isim sag kanal acik mi diye HSG cektirmek. sonra sagdan yumurtluyor muyum diye yumurta takibi yaptirmak bir kac ay. eger bunlar normalse bir problem yoksa normal yolla deneyebildigim kadar denerim. Allah'im insallah yazi bekletmez ve bebegimi elime verir. Rabbim hic kimseyi kucagi bos birakmasin. cok zor. ilk dis gebeligimde tam bir soktu benim icin. bebek hadi gene olur ama tup gitti elden. hayirlisi artik. Rabbim ne mucizeler veriyor insallah bunu da bizden esirgemez.

inşallah hiçbirşeye gerek kalmaz da doğal yolla hamiş olursun canım. a.s.

selam kibele ben iki yil once dis gebelik gecirdim bebek sag tub teydi tubum duruyor ama yinede hamile kalamadim bende bu sene dustum tr nin yollarina tup bebek icin sonuc yine husran bu kezde sol tubumdeydi bebek yine dis gebelik ben bole olacagini hic beklemiyordum ya tutar ya tutmaz demistim dis gebelik beni cok yikti keske burada yaptirsaydim diyorrum ama nasip kismet tabi tup bebegi diye sonradan pisman oldum en azindan ikinci ucuncu denemem olurdu tr de ucretli olunca 2. yada 3. diye bi hakkin olmuyor cok gecmis olsun ALLAH yardimcin olsun kucagini doldursun canim

canim ben de ABD deyim. Boston'da. ve ben de buradaki doktorlarin ihmali sonucu kaybettim tupumu. O kadar bilgisizler ki. o kadar cok hamile kalan arkadasim oldu burada. bir tanesi de sorunsuz hamilelik gecirmesin. TR de hic olmazsa parani bastirip kral gibi muayeneni oluyorsun. Burada sigortan olsa bile hamile iken sadece 2 ultrasonu karsiliyor bebek. 19. haftadan sonra bebeklerini goremedi bile insanlar. biri normal dogum diye gitti. megerse kordona dolanmis bebegin boynu. hemen sezeryana gecis yaptilar acilen. doktorun eli ayagina dolandi. agri kesici dozunu artirmadiklari icin kiz testere acisini hissetti. can acisiyla bagirdi hemen genel anestezi yaptilar. anlatsam roman olur neler neler geldi basimiza. 6 saat acilde sira gelmesini mi beklemedim.
dis gebelik nediyle rahmim catliyorken iki saat hastanede doktor beyin tesrif etmesini bekledik. aci icinde kivraniyorum. arasin ulasamazsin. TR de cep telefonu bile vardir doktorun. gece yarisi bile ararsin.

yani canim Tr tip konusunda inan cok cok daha ilerde ve ucuz. ayrica hastanelerin cogu 3. denemeye para almiyor. iyi arastirdin mi? burada bir tup bebek 10.000 dolar.

not: ben o hafta her gun doktoru gordugum halde, lekelenme kramp giib belirtiler oldugu halde doktorun gerekli testleri yapmamasi sonucu bebek kocaman oldu ve tupum alindi. bunu yapan doktor da buranin en iyi doktoru guya.

selam canim kibele bende virginia yadayim benim dr lar dan yana bi sorunum olmadi o konuda hatta benim sorunlu arkadaslarim vardi onlar bile sorunlarini cozup hamile kaldilar burada benden once benden sonra evlenen hepsi simdi bebekli burasi o kadar da kotu bi yer degil yani bi benim derdime derman olamadi o ayri mesele senin ve arkadaslarinin basina gelenlere cok uzuldum tr de bile bu kadar olmaz herhalde inanamadim biliyomusun cok gecmis olsun rabbim insallah bu acilari bebekle unutturur insallah sana tr dr lari hakkinda katiliyorum bende zaten beni turk dr larina emanet edin diye gittim tr ye gercekten harika bizim dr larimiz ama kismet olmayinca onlar da ne yapsin ki simdi benim tup alinmadi normal degil IVF le hamile kaldim gene tubun icindeydi bebek bi yerde okumustum bi bayanin iki tubu de alinmis galiba tup bebekle hamile kalmis yine dis gebelik gecirmis kul kaderini yasar iste ne yapsak bos sebeblere yapiisyoruz oda husran her sey ALLAH tan geliyor buda bi sinav insaalllaahhh sonu guzel biter rabbim her kezin kucagina verir insallah amin

kızlar bende iki defa dışgebelik geçirdim. ikincisinde sol tüpümü aldılar. artık bebek düşünüyoruz.sağ tüpümde problem yok denildi. sizce tek tüple normal yoldan hamile kalırmıyım. yaşayanlar varsa lütfen cevap yazsınlar.

kızlar bende iki defa dışgebelik geçirdim. ikincisinde sol tüpümü aldılar. artık bebek düşünüyoruz.sağ tüpümde problem yok denildi. sizce tek tüple normal yoldan hamile kalırmıyım. yaşayanlar varsa lütfen cevap yazsınlar.

canim bende almanyadayim. 3 aralikta ikinci kez dig gebelikten ameliyat oldum. ikisi de sag tüpteydi. birinci ameliyatta tüpü kesmelerine gerek kalmamisti. kanaldan iterek rahime ulastirdilar, uzaklastirdilar. ikincisinde ise tüpe yapistigi icin itemediler, keserek aldilar. ama tüpüm duruyor.
ama doktorlar bana artik kinderwunsch a gitmemi (yani cocuk istek kismi, tüp bebek filan) önerdiler. benim iki tüpümde oldugu halde bunu önerdiler. bence sende risk alma ve iyi bir doktor bulup onunla tedaylica konus. Allah öncelikle dogal yollarla hamile kalmayi nasip etsin, ama bazen alternatif yollari da düsünmek gerekiyor.
acikcasi ben artik tekrar ayni olaylari yasamyi hic istemiyorum. Allah yasatmasin kimseye.

hayırlı olsun kibele.bak beklemen isabetli bir karar olmuş.Allah kucağına almayı nasip etsin.
ben bebeğimi kaybettim 1 ay önce.kısmet olmadı kucağıma almak.bizler için dua et canım.tekrar tebrik ederim...

hayırlı olsun kibele.bak beklemen isabetli bir karar olmuş.Allah kucağına almayı nasip etsin.
ben bebeğimi kaybettim 1 ay önce.kısmet olmadı kucağıma almak.bizler için dua et canım.tekrar tebrik ederim...

canim gecmis olsun. insallah en kisa zamnda tekrar hamile kalirsin ve daha onemlisi bebegini saglicakla kucagina alirsin.

Back