- Konu Sahibi sevilenolmak
-
Nihayet ben de doğum hikayemi paylaşıyorum...
40+2'deyiz...
sabah 8'de hastaneydik
8.30 da suni sancı vermeye başladılar.
9.30'a kadar hiç bir şey hissetmeden geçti..
sonra başladı yavaştan sancılar..
sürekli içimden Allahümme ya rakip diyip durdum. Annem başımda kuran okuyor.. eşim endişeyle oturup dua ediyor..
sancılar gelip giderken suyum geldi birden. hamileliğim süresince suyum gelirse hissetmem diye kokrmuştum ne safmışım. resmen bir galon su boşaldı noluoruz böle dedım...
saat 12 olduğunda artık ben dayanamıycam epidural istiyorum dedim.
şansıma anestezi uzmanı yemek saatindeymiş :) gelmesi yarım saati buldu.
ama bebeğin kafası iri olduğu için epidural yapmadılar. ıkınmam zorlaşırmış.,o an şok olmuştum.. ama
ağrıyı azaltan bir iğne yapıldı.
açıklığım 5 cm olmuştu.
açıklığım 7 cm olana kadar bu iğneye devam edildi.
sonra ıkınmam zorlaşmasın diye onu da kestiler yani toplamda 1 saatte 5 cm den 7 cm e ulaşmıştım. iğneyi de kestiler.
bu sırada açıklığım kontrol edildi sürekli, arada ayağa kalktım yatağa tutunup aşağı eğildim ki bebek aşağı insin. ıkınmayı o şekilde yaptım bu da işi kolaylaştırdı. 1 kere kustum...
saat 2'de doğum masasına alındım. açıklığım ve silinmem tamdı.
14.38'de oğlum dünyaya geldi.
hastanedeki ebeler , doktorlar süper jet doğum adını verdiler :) bu kadar hızlı bir suni sancılı doğum onları çok şaşırtmış..
hamileliğim boyunca midem hiç bulanmamış, hiç kusmamıştım. hiçbir zorluk yaşamadan 9 ayı tamamlamıştım çok şükür oğlum doğumda da beni üzmedi. Allah herkese benimki gibi bir doğum nasip etsin...
Zor değil mi sabahtan öğlene kadar o bile bana uzun geliyor sürekli sancı mı çektin aralıklı mı nasıl enerjın gucun yettı o kadar saat ? 34.haftamdayım napıcam dıye dusunup duruyorum pekı sonrasında nasıldın? Alttan kesı oldu mu o sonradan zor oldu mu? Cevaplarsan cok sevınırım.. Ben gıdıp de pıt dıye dogurmak ıstıyorum ama galıba bu ancak fılmlerde oluyor:))))
Allah analı babalı büyütsün acaba bende o günleri görebilirmiyim daha 7. haftanın içindeyim 33 hafta koskoca 33 hafta var
mesajını yeni gördüm kusura bakma...
benim suni sancıyı 2 tam gun ve gece çeken arkadaşlarım var... benimki cidden çok hızlı olmuş diyorum ya herkes şaşırdı.. ama olay şu ki, ben zaten o gun doğuruyormuşum suni sancı verilmese de :)
yani malesef pat diye doğurmak sadece filmlerde var:) ama inan o her an her saniyee ömrün boyunca aklında olacak ve unutulması zor..
enerji kullanımı çok çok önemli.. çünkü bi noktada dr sana ıkın diyo it diyo ama senin gücün yetmiyo ben hamileyken eğitime gitmişrim nefes kullanmak vs için.. ama bazen elinde olmuyor.. ben sık sık kalkıp dolaşmanı öneriyorum.. zaten eben iyiyse seni yönlendirir... ama sen onları yönlendir.. kalk dolaş yatağa tutun eğil aşağı kadar.. bebeğin aşağı inişi çok kolay oluyor...
alttan kesi oldu çünkü benim sıpanın kafası kocaman :) sonrası hızla iyileşiyor ama emzirirken uzun saatler kalkmadığın oluyor yumuşak bir minder almanı öneririm..
başka sorun olursa cvlplarım.. Allah yardımcın olsunn bir avazda kurtul inşalah...
Allah analı babalı büyütsün acaba bende o günleri görebilirmiyim daha 7. haftanın içindeyim 33 hafta koskoca 33 hafta var
Öncelikle maşallahlar olsun Allahım analı babalı sağlıklı büyümesini nasip etsin inşş.
:) şimdi de ben 7. haftamdayımm sen coktan 20li haftalara girmişsin bile.
MAŞALLAH
Rabbim sana da bana da diğer tüm annelere de evladını kucağına sağlıklı bir şekilde alabilmenin mutluluğunu yaşatsın inşallah.
evet baktımda şimdi ne güzel yaa mutlu oldum birden :) merak etme canım senin içinde zaman hızla geçecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?