- Konu Sahibi sevilenolmak
Nihayet ben de doğum hikayemi paylaşıyorum...
40+2'deyiz...
sabah 8'de hastaneydik
8.30 da suni sancı vermeye başladılar.
9.30'a kadar hiç bir şey hissetmeden geçti..
sonra başladı yavaştan sancılar..
sürekli içimden Allahümme ya rakip diyip durdum. Annem başımda kuran okuyor.. eşim endişeyle oturup dua ediyor..
sancılar gelip giderken suyum geldi birden. hamileliğim süresince suyum gelirse hissetmem diye kokrmuştum ne safmışım. resmen bir galon su boşaldı noluoruz böle dedım...
saat 12 olduğunda artık ben dayanamıycam epidural istiyorum dedim.
şansıma anestezi uzmanı yemek saatindeymiş :) gelmesi yarım saati buldu.
ama bebeğin kafası iri olduğu için epidural yapmadılar. ıkınmam zorlaşırmış.,o an şok olmuştum.. ama
ağrıyı azaltan bir iğne yapıldı.
açıklığım 5 cm olmuştu.
açıklığım 7 cm olana kadar bu iğneye devam edildi.
sonra ıkınmam zorlaşmasın diye onu da kestiler yani toplamda 1 saatte 5 cm den 7 cm e ulaşmıştım. iğneyi de kestiler.
bu sırada açıklığım kontrol edildi sürekli, arada ayağa kalktım yatağa tutunup aşağı eğildim ki bebek aşağı insin. ıkınmayı o şekilde yaptım bu da işi kolaylaştırdı. 1 kere kustum...
saat 2'de doğum masasına alındım. açıklığım ve silinmem tamdı.
14.38'de oğlum dünyaya geldi.
hastanedeki ebeler , doktorlar süper jet doğum adını verdiler :) bu kadar hızlı bir suni sancılı doğum onları çok şaşırtmış..
hamileliğim boyunca midem hiç bulanmamış, hiç kusmamıştım. hiçbir zorluk yaşamadan 9 ayı tamamlamıştım çok şükür oğlum doğumda da beni üzmedi. Allah herkese benimki gibi bir doğum nasip etsin...
40+2'deyiz...
sabah 8'de hastaneydik
8.30 da suni sancı vermeye başladılar.
9.30'a kadar hiç bir şey hissetmeden geçti..
sonra başladı yavaştan sancılar..
sürekli içimden Allahümme ya rakip diyip durdum. Annem başımda kuran okuyor.. eşim endişeyle oturup dua ediyor..
sancılar gelip giderken suyum geldi birden. hamileliğim süresince suyum gelirse hissetmem diye kokrmuştum ne safmışım. resmen bir galon su boşaldı noluoruz böle dedım...
saat 12 olduğunda artık ben dayanamıycam epidural istiyorum dedim.
şansıma anestezi uzmanı yemek saatindeymiş :) gelmesi yarım saati buldu.
ama bebeğin kafası iri olduğu için epidural yapmadılar. ıkınmam zorlaşırmış.,o an şok olmuştum.. ama
ağrıyı azaltan bir iğne yapıldı.
açıklığım 5 cm olmuştu.
açıklığım 7 cm olana kadar bu iğneye devam edildi.
sonra ıkınmam zorlaşmasın diye onu da kestiler yani toplamda 1 saatte 5 cm den 7 cm e ulaşmıştım. iğneyi de kestiler.
bu sırada açıklığım kontrol edildi sürekli, arada ayağa kalktım yatağa tutunup aşağı eğildim ki bebek aşağı insin. ıkınmayı o şekilde yaptım bu da işi kolaylaştırdı. 1 kere kustum...
saat 2'de doğum masasına alındım. açıklığım ve silinmem tamdı.
14.38'de oğlum dünyaya geldi.
hastanedeki ebeler , doktorlar süper jet doğum adını verdiler :) bu kadar hızlı bir suni sancılı doğum onları çok şaşırtmış..
hamileliğim boyunca midem hiç bulanmamış, hiç kusmamıştım. hiçbir zorluk yaşamadan 9 ayı tamamlamıştım çok şükür oğlum doğumda da beni üzmedi. Allah herkese benimki gibi bir doğum nasip etsin...