Normal doğumu destekleyen doktor ve hastane arayanlar

Esmeraldaa

MUCİZEMİ GÖNDER RABBİM
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
524
1
Ben normal doğum fanatiği değilim gerektiğinde sezeryanda yapılabilir ancak doktorların ve hastanelerin sadece daha çok para alamak, 5 saat normal doğumla uğraşma ihtimalini göze alamayıp 8 dakika süren bir ameliyata insanları ikna etmelerine karşıyım.. Maalesef çevremdeki tüm arkadaşlarım 9 aylık bir normal seyreden hamilelikten sonra son ayda çıktığı söylenen durumlar nedeniyle sezeryan ameliyatı yapıldı...

Arkadaşlar Sezeryan Ameliyatı doğurmak değil bir ameliyatla gebeliği sonlandırıp çocuğu dünyaya getirmektir. Gerektiği yerde uygulanması son derece önemli ve sağlıklıdır. Ancak herşey normal giderken Allahın bize vermiş olduğu en büyük hediyelerden biri olan normal doğum hakkımı kaybetmek istemiyorum.. O nedenle jinekoloğum türkiye de sayılı doktorlardan olmasına rağmen sanırım doğum şekillerinin oranları incelendiğinde %95 oraanında sezeryan yaptırdığı için değiştireceğim... Ama sizlerden yardım istiyorum.. Amerikan hastanesi Memorıal v.s gibi büyük hastanelerde özellikle normal doğumu sözde değil gerçekten destekleyen bildiğiniz bir doktor varmı? yardımlarınızı bekliyorum

aynı fikirdeyim..bu yüzden doktorumu değiştirdim bu ay..prof ve çok çok iyi bir doktor olmasına rağmen..daha küçük bir klinikte ağrısız normal doğum düşünüyorum..inşallah herşey yolunda gider de sezeryana gerek kalmaz..

ben de bu konu çok dikkatimi çekti turkiyede hemen hepsi sezeryandali dogumdan yana
simdiye kadar tanidiklarimda ayni sekilde normal dogum yapani gormedim. ben yurtdiisnda yasiyorum ve burda çok nadir sezeryanli dogum bebek kilolu olup dogum riski olursa sezeryan oyle durumda yada annenin hayati riski diisnda aslaaaaaaaaaaa sezeryan teklif bile etmez doktorlar. sancisi baslamayip gunu gecen hamileleleri ise sunni sanci ile baslatirlar sancilarini.
Allah yardimciniz olsun ins..

valla benim doktorum allahı var alanında çok iyi ama sezeryan yanlısı bende hep normal doğum istedim ama çatı muyanesinde canım çok yandığı için bana nasıl normal doğuracaksın dedi sezeryanla alalım dedi ben karar veremedim hla normal olursa epidural olsun dedim oda maliyet bakımından bizi aşıyor normal doğumada kendisi girerse gene maliyet fazla hastanede özel olduğu için sezeryan oranı yüksek o yüzden ebeyede pek güvenemedim çünkü bana işte bebeğin kalbi yavaşlarsa şu ve bu needenlerle gene sezeryan olabilirsin ddi bende o kadar sancı çekip sonrasında sezeryan olacaksa normal hiç olmasın dedim ama tabi doğumun öyle gerçekleşmesi kesin olacak değil allahın işine bağlı kimi var hiç sancı çekmeden açılması oluyor normal doğuruyor kimi de fena acılar çekiyor hayırlısı artık eşimde sezeryan olma taraftarı ben hala karasızım buradaki devlet hastanesi pek temiz değil kendimide hiç tanımadığım kişilerin eline bırakmakta istemiyorum ne olacak benim bu halim bilmiyorum allah yardımcımız olsun..:CüvCüv:

off gerçekten çok zor bir kara bu doktor olayı püffffffff.. Benim sağlık sigortam var o sebeple bebek yoğun bakım ünitesi olan teşekküllü bir hastane olsun diyorum.. Amerikan en iyisi ama işte orada hep sezeryan... bu arada ben henüz hamile değilim işte son kez gidip jinekolojik muayene olup sonra denemelere başlıcaz ama istiyorumki kiminle başlarsam onunla devam edeyim doğuma kadar.. inşallah bize yardımcı olup tavsiye verebilecek birileri yazar bize burdan...

bende ömrüm boyunca doğumdan korkmuş biri olmama rağmen hamile kaldığımdan beri müthiş bir cesaretle normal doğurmak istiyorum diye tutturdum.doktoruma da her kontrolde bunu belirtiyorum.kendisi de bana normal doğum yanlısı olduğunu söylüyor ama son anda bir sorun çıkacak diye korkuyorum

bende ömrüm boyunca doğumdan korkmuş biri olmama rağmen hamile kaldığımdan beri müthiş bir cesaretle normal doğurmak istiyorum diye tutturdum.doktoruma da her kontrolde bunu belirtiyorum.kendisi de bana normal doğum yanlısı olduğunu söylüyor ama son anda bir sorun çıkacak diye korkuyorum

Merhaba Umutcan;
Benim normalde gittiğim doktorda ben normal doğuma karşıyım demiyor ama ne hikmetse hiç normal doğurttuğu yok hep son anda bişey çıkarıyor.. opff yaa şuan reglim ve önümüzdeki hafta bir doktora gitmem gerekiyor hamile kalmadan son olarak tetkik yaptırmak için.. Eğer bu sürede yeni bir doktor bulursam ona gidicem bulamazsam gene amerikana gidip aramalarıma devam edicem ...

gercekten cok dogru doktorlar ugrasmak istemedikleri icin anne adayini korkutup yada olamdik seyler cikti sorun var deyip sezeryanla doguma ikna ediyolar.ceperline daha fazla para giriyo ve az ugrasmis oluyolar böylece
.sözde devletimiz istege bagli sezeryani kaldirdi ama doktorlar insani sezeryanla dogurmaya mecbur birakiyo ne hikmetse...:sm_confused:
önceden sezeryanla dogum yapmis kisileri anlayabiliyorum ikincidede mecbur sezeryan oliyolar ama hic dogum yapmamis birisi icin hemen sen asla normal doguramazsin demek cok sacma...önce bir denetseler... normal yolla dogabilecek bir bebegi sezeryanla kesip almaya cok karsiyim ben...
benimde dogumum yaklasiyo allah in izniyle ve bu konuda kendimi cok sansli görüyorum cünkü doktorum mecbur kalinmadikca sezeryanla doguma karsi..insallah dogum sirasinda bir aksilik olmazsa bende kesinlikle normal dogurmayi düsünüyorum...
allah hepimizin yardimcisi olsun bir avazda kurtulalim

gercekten cok dogru doktorlar ugrasmak istemedikleri icin anne adayini korkutup yada olamdik seyler cikti sorun var deyip sezeryanla doguma ikna ediyolar.ceperline daha fazla para giriyo ve az ugrasmis oluyolar böylece
.sözde devletimiz istege bagli sezeryani kaldirdi ama doktorlar insani sezeryanla dogurmaya mecbur birakiyo ne hikmetse...:sm_confused:
önceden sezeryanla dogum yapmis kisileri anlayabiliyorum ikincidede mecbur sezeryan oliyolar ama hic dogum yapmamis birisi icin hemen sen asla normal doguramazsin demek cok sacma...önce bir denetseler... normal yolla dogabilecek bir bebegi sezeryanla kesip almaya cok karsiyim ben...
benimde dogumum yaklasiyo allah in izniyle ve bu konuda kendimi cok sansli görüyorum cünkü doktorum mecbur kalinmadikca sezeryanla doguma karsi..insallah dogum sirasinda bir aksilik olmazsa bende kesinlikle normal dogurmayi düsünüyorum...
allah hepimizin yardimcisi olsun bir avazda kurtulalim

Canım sen İstanbuldanısın ve doktorunun ismini öğrenebilirmiyim ben de böyle bir doktor arıyorum da o yüzden sordum..

Merhabalar.Ben de ilk gebeliğimde Amerikan Hastanesi'ne gitmiştim (hiç sevmememe rağmen) en iyi yoğun bakım ünitesi orda olduğu söylendiği için.Sonuç olarak 8 haftalık kürtaj olmak durumında kaldım.Kesinlikle o hastaneyi tavsiye etmiyorum.Başka bi topikte de yazıdm.Ben hayatımda bu kadar paragöz bi hastane görmedim.Bi arkadaşımın orda doğum yaptığı bebeğine ayağındaki bi sorundan dolayı hemen ameliyat olması lazım dediler.Başka doktora gösterdiler kesinlikle ameliyata gerek yok dedi.Amerikan Hastanesi söylüyosa zaten sakın yaptırmayın dedi.Çocuğun ayağı azıcık masajla kendi kendine düzeldi.Bu tip bir olayı bizzat ben de yaşadım ve çevremden de çok duydum.Çok acil bu durum olmadıkça kapısının önünden bile geçmem.Tabi ki memnun olan da çok insan var.
Şu an yine 13 haftalık hamileyim.Metropolitan'da Bülent Faka'ya gidiyorum.Çok memnunum.Gerçekten çok beyefendi ve insancıl bi doktor.ıstediğiniz her an ulaşabiliyosunuz eğer açamayacak durumdaysa mutlaka geri dönüyo.Çok rahat herşeyi sorabileceğiniz iletişimi kolay ve çok kibar bi doktor.

ben artık hamileligimin son günündeyim ve bende özel hastaneye gitiim sürekli ve dr um içinde herkes sezeryan yanlısı dedi en bastan beri sezeryandan cooook korktugumu ve bi sorun olmadıkca sezeryan olmayacagımı söyledim 38.haftada bebek yan duruodu ve bu saatten sonra dönmez sezeryana alalım dedigi an basladım aglamaya istemiyorum (sanırım fazla hassas bi günümdeydim:) )
tamam bekleyelim bakalım dedi ve bebegim 1 hafta sonra döndü yarında beklicez yine dogum süreci baslamazsa önce suni sancı verecek bebekte ya da sende bi sorun olmadıkca beklerim ama kalp atısı yavaslar ya ada baska bi sorun olursa sezeryana alırım alıştır biraz kendini dedi
aslında o kadar uzak gelmio şimdi sezeryan ama basta dr beni korkutamadan ben onu korkuttum zaten gününü gecersede ya da öle suni sancıyla 10saat sancı cekecegime sezeryan olablirim ama bu artık benim kararım olur dr un keyfi degil bizim dr da işe yaradı baskalarında yarar mı bilememkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
X