normal doğumdan sonra makatta acı çekenler

merbek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2011
23
0
36
Kütahya
arkadaşlar ben 26 gün önce normal doğum yaptım.dikişlerim falan düştü o konuda bi sıkıntım kalmadı şükür.ama büyük tuvaletimi yaparken ve yaptıktan sonra fena acı çekiyorum.doğumda yırtılma falan mı olduki netten bakıyorum makat çatlağı falan diyo.başına gelen varmı varsa ne yaptı doktoramı gitti evde kendisi bişeylermi yaptı.başına böyle bi ağrı acı gelen varsa lütfen yardım etsin.doktora gitmeyede çekiniyorum işin açığı doğumda açılmaya bakarken canım çok yandı.artık el değer diye aklım gidiyo

slm ben dogum yapalı 3,5 sene oldu makatta kanamam ve agrım oluyordu gecen sene doktora gittim ve muayne oldum birde en kotusu kolonoskopi yaptırdım hortumla bakıyolar yani:(ama bişiy cıkmadı kızım biras kilolu dogdugundan herhalde ve hala arada oluyo kanama zor bişiy ama genede doktora gitmende fayda var unutmadan aklıma geldi ben bebekken kabızlık cekiyormusum annem demişti makatta yırtılman oldu die acaba ondanmı bilemiyorum cok gecmiş olsun hoscakal.

arkadaşlar ben 26 gün önce normal doğum yaptım.dikişlerim falan düştü o konuda bi sıkıntım kalmadı şükür.ama büyük tuvaletimi yaparken ve yaptıktan sonra fena acı çekiyorum.doğumda yırtılma falan mı olduki netten bakıyorum makat çatlağı falan diyo.başına gelen varmı varsa ne yaptı doktoramı gitti evde kendisi bişeylermi yaptı.başına böyle bi ağrı acı gelen varsa lütfen yardım etsin.doktora gitmeyede çekiniyorum işin açığı doğumda açılmaya bakarken canım çok yandı.artık el değer diye aklım gidiyo

bende üç ay önce dogum yaptım ve seninle aynı sorunu yasıyodum, cok acı ve yanma oluyodu, dogum sırasında fazla zorlanmaktan olusuyo dediler, dogum masuru da deniliyormus. ama suan bi sorunum kalmadı, mümkün oldugunca kabız olmamaya dikkat et, suan tam mevsimi bol bol kayısı ye cok fazla zorlanırsan, cok işe yarıyo :) umarım bi an önce gecer...

Slm,
Benzer bir sorunu doğumdan 3 gün sonra yaşadım. Dikişlerimde bir baskı ve acı vardı. Doktoru arayıp durumu anlattığımda kabız olduğumu ve en son ne zaman tuvalete çıktığımı sordu. Evet, doğumda verilen lavmandan sonra hiç tuvalete çıkmamıştım. Oğlumun telaşı içinde fark bile etmedim. Sonunda bir kaç kere lavman ile tuvalete çıktım. Ama kabızlık bir ay kadar sürdü ve gerçekten de çok can acıtıyor. Sonra kabızlık bitti, acı gitti...

bende de olmuştu aynı sorun, 6 ay kadar sürdü doğumdan sonra.eğer kabız olursam çok canım yanıyor bazen kan geliyordu... ben şuna bağladım: doktorum doğum sırasında kesiyi atarken "makata doğru atıyorum" demişti, bazısı yana doğru kesiyor ama benimki geriye doğru kesilmişti, dikişlerim çabuk iyileşti ama nolursa olsun bir kere kesildi sonuçta ve de orası çabuk iyileşemeyen bir bölge o yüzden olabilir diye düşünmüştüm...

cnm ben sezeryan olduğum halde <aynı sorunu yasadım afedersın cam kesıgı gıbı acıyor ve az kan oluyordu
kadın doğum dr um kan ılacını kestı o kabız tarzı yapmıştı kabız olmaınca sırunda bıttı tabı
cok sukur hıc bı sorun yok su anda kabız olmamaya dıkkt et

bende 8 ay önce doğum yaptım kesi yapılırken makata doğru yapıldı çok zor bir doğum ve iyileşme süreci geçirdim şu an hala kabız olduğumda makatta kanama ve acı oluyor. dr a gittim ama bişey yok dedi..gerçekten çok zor ve sanırım tek çaresi kabız olmamaya dikkat etmek
çok geçmiş olsun canım

Back