Normal Doğumda lavman

masal perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
405
4
96
İstanbul
Arkadaşlar ben lavmanı sezeryanda var sanıyordum.Normal doğumda da lavman takıyorlarmı? Bu çok kötü birşey ..internette araştırdım 10 cm bu çok rahatsızlık verici...Lütfen normal doğum yapan arkadaşlar anlatabilirmi?

lavmanda birşey takılıp da bırakılmıyor ki
bir sıvı enjekte edip çekiyorlar bir süre sonra tuvaleti geliyor insanın ve gidip yapıyor,yani bende öyle oldu
başka lavman varsa ben bilmiyorum:)

Canım normal doğumdada var evet ama senin dediğin 10 cm ne anlamadım lavman sadece bir şişe ucunda boru gibi birşey var ben kendim yaptım heralde herkes kendi yapıyor sıvıyı içine boşaltıyosun şişeyi sıkarak.sonra bağırsakların gürül gürül boşalıyor:) doğum sırasında rahat olasın diye korkulacak hiçbişey yk en ufak acısı yok çünkü kolay doğumlar diliyorum

bence sonta demek istiyosun sen sonta uzun bişey tuvaletinin geldiğini bile anlamadan ucundaki torbaya yapıyorsun idrarını takarken ve çıkarırken biraz acı veriyor ama kendini sıkmazsan sorun olmaz..

bende normal dogum yaptım lavman yaptılar
ıcı su dolu bır serum torbası uzun ınce bır hortumu var onu takıp suyu ıcıne bosaltıyolar zaten anında tuvalete cıkıyosun berbat bısey ama acı olmuyo

ben normal yapacağım nasipse ama lavman bildiğim kadarıyla korkulacak bişey değilki..iyi bişey hatta..düşünsene ıkınırken çocuk yerine başka şey çıkarmış..allahım rezillik..razıyım lavmana...bağırsakları hemen çalıştıran bir ilaç varmış onda..anında boşalıyormuşsun..

bende normal dogum yaptım ama lavman yapmadılar.sezeryan olan arkadaşlardan duydum bu lavman olayını.

canım inan öyle abartılıcak bişi diil hatta onu kafaya takmaya bile değmez
bende normal doğum yaptım ve lavman yapıldı hiç bişi hissetmedim
eğer canım acıycak korkusuyla kendini sıkarsan tabiki canın acır
ama serbers bırak inan hiç bişi hissetmiyosun

yanlız lavman dan sonra 3-4 gün wc ye cok rahat cıkılıyo
ama sonra çok afaersiniz kabız oluyosun
çünki boşalan bağırsağa birden katı yiyeyecekler birikiyo ve buda basuru tetikliyo haberin olsun
doğumdan sonra en az 2 hafta bol su tüket ve kayısı ye , şerbetini iç hamur işinden uzak dur benden dost tavsiyesi
yavaş yavaş ye ve dere otu tüket günde 3 öğün bolca çünki acyip süt yapıyo ve kilo vermene yardımcı olur!!
ben aylarca çektim basur illetini inan normal doğumdan zorr basur

Son düzenleme:
Bende normal doğum yaptım ve bana da yapıldı lavman... hiç korkulacak bişey değil... Kendini sıkmazsan 2 saniye içinde kremi sıkıyorlar.. 5 dk sonra wc ye gidip rahatlıyorsun...

Önceden çok yapılmıyormuş ve doğum sırasında tuvaletini yapanlar oluyormuş... Böyle rezil olmaktan iyidir...

arkadaslar ben dogum yapmadım ama lavmanı gayet ıyı bılıyorum cocukken kabızlık sorunum wardı hep sut ıçmekten haftada bır lavman yapılırdı babannem yapardı korkmayın acımıyo lavman neyse de asıl ış dogurmak ben ondan korkuyorum

arkadaşlar lavman dediğimiz şey çok kolay ve çok ii bişey ve dr lar değil kendiniz yapıyosunuz o olmasa iğrenç olurdu bence fitil gibi düşünün ama bunu sıkıyosunuz yani çok kolay ve 5 dakika içindede tüm bağırsaklarınız boşalıyoo rahatça korkmadan ıkına bağırabilirsiniz sonrada asıl onu yapmazsanız korkun bence:roflol:

Lavman olayı, normal doğumda da olur,sezeyanda da...
birşey takılmıyor... ama,
bağırsaklara ilaç veriyorlar ve boşaltıyorlar ki,
operasyon esnasında sorun çıkmasın diye...
yani korkulacak hiçbirşey yok...
sevgiler...

rahatlatıcı yazılar yazmışsınız inanın daha hamileliğimin başındayım ama ben de bunları düşünerek kafa yoruyorum korkuyordum sağolun

normal dogum yaptim,lavman cogunlukla butun dogumlarda yapiliyor ve cok rahatlatiyor.Hamileyken de kabiz oldugumda yapilmisti,yapan hemsire dikkatli olursa hic acisi yok(dikkatsiz ve aceleci davranirsa anus cevresine hafif zarar verebilir).Konu sahibi arkadas sanirim lavman degil de sonda demek istedi,sonda normal dogumda takilmiyor(cok ozel bir durum gelismedigi surece),daha once gecirdigim ameliyatta sonda takilmisti ve bende cok acimisti,ozellikle takilirken ama daha sonra ogrendim ki bunda da takan kisinin dikkati ve becerisi onemliymis cogu kisinin acimiyormis sonda takilirken.

lavman yapıldı banada. ama kötü bişey hissetmiyosun. bişey anlamıyosun zaten. tuvalet ihtiyacı hissediyosun okadad

10 cm mi Allahım herşeyi abartmaya ne kadar meraklı milletiz hiç dert edicek kadar bişey değil emin ol fitil gibi bişey düşün anında tuvalete gidiyorsun hepsi bu..

bende lavman hakkında bazı şeyler okumuştum burda. yapılırkende tedirgin oldum açıkçası ama hiçbişey hissetmedim. suni sancıda yedim. oda hiç söylendiği gibi değilmiş. millet abartmaya çok meraklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…