• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğumda ıkınma esnasında çatlaklar oluşurmu

masummelek07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2009
12
0
86
Antalya
kızlar yaklaşık 10 gün sonra doğumum var ama ben normalmi yoksa sezeryanlamı doğum yapayım karar veremedim hamile kalmadan önce sımsıkı taş gibi göbeğim vardı sezeryandan sonra azda olsa alt göbeğim cıvırmı diye korkuyorum normal doğumdada ıkınma zorlama esnasında karında çatlak oluşurmu diye korkuyorum zaten çok hafif çatlaklarım var çatlaklarıma bir yenileri daha eklensin istemiyorum bunu bayağı bir kafaya takmış durumdayım benim hamile karnım küçük görenler 7 aylık gibi diyor hatta doktorda karnın küçük bebeğin haraketleri bayağı bi kısıtlı dedi sizce ne yapayım doğum yapanlar lütfen bana bir akıl verin çevrenizde böle bişeye tanık oldunuzmu veya duydunuzmu sonuçta ıkınırken o sancıyla karın kaslarınız zorlanıyor ve içerde lifler yırtılır gibi gelior cevap yazanlara bana şimdiden teşekkürler...

canım bence onunla alakası yoktur.. çünkü çatlaklar derinin çok genişlemesinden oluyor ve herkeste aynı olmuyor birazda genetik sanırım.. çatlak yüzeysel bi durum ıkınmanın etkileceyeğini sanmıyorum. aniden kilo alıp verenler birden boy atanlarda sık göründüğünü biliyorum.. bir de benim annem 2 çocuk doğurdu (normal doğumla) karnında hiç çatlağı yok.. bi arkadaşımda çok kilolu hamile kaldı oda normal doğum yaptı ve göbeğinde aşırı çatlaklar oldu..inşallah bebeğine sağlıkla kavuşursun canım

Ikınmayla çatlağın alakası olmaz.

Çatladıysa önceden genşlemeden dolayı çatlamıştır zaten..Ya da çatlamamıştır..

Ayrıca sezeryanla göbek cıvımasının da alakası yok..

Doğumdan sonra ciddi anlamda sporunu diyetini yapanda göbek kalmaz...ister sezeryan ister normal doğum olsun...tabii yapıyla da alakalı..normalde de göbekli bir bayansanız doğumdan sonra da göbek kalabilir.

ilk çocuğumu sezeryanla dünyaya getirdim seneye kalmadan göbek falan kalmadı ama normaldede göbekli bir bayan değildim zaten..spor ve diyet:)))

ya aslında ben çatlak oluşumunun gerilmeye bağlı olduğunu biliyorum fakat son aylarımda olduğum için şöyle kendimi kassam mesela küçük biyereimden yırtıldığımı hissediyorum evet resmen cart diye gidiyor sonra oraya bi bakıyorum ordada çıkmış yani gerilmenin hat safasında birde doğum sancı çekersen sonuçta ıkınıcaksın kasık yerlerinde oluşmayan yerlerinde bence zorlamadan dolayı yırtılabilir çünkü çatlak kesilikle yüzeysel bişey deil ve ben doğumdan sonra lazer tedavisine girmeyi düşünüyorum doktorda bu olay nadirde olsa görülebilir dedi hadi kızlar terübelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Back