normal doğumda iğne yapıyorlar mı merak ediyorum:)

epidural anestezi kastediyorsun ise,onu sancı 3 dk da 1 olduğnda yapıyorlar ve bu anestezi senin isteğine bağlı,doğum başladığnda sen dr diyeceksın bu anestezi yapın,kolay doğumlar:1hug:

canım normal doğum da iğne sancı esnasında bide doğumdan sonra ağrın olursa yapılıyormuş. görümcem ebe. o söylemişti geçenlerde

bende normal doğum yaptım onlar muayne ediyorlar yeterince açılma olunca yapıyorlar ben çok kolay doğum yaptım darısı senin başına

cnm yapılsa da inan umrunda olmuyo ne yaparsanız yapın doğurtun beni modunda oluosun:))))

canım sen uyuşma iğnesini soruyorsun sanırım bana doğum esnasında ıkınmalarımı başlatınca vurdular hoş sinek ısırığı gibi hissetmiyorsun bile sanırım bebeğin başı iice gelmeye başlayınca vuruyorlar..allah kolaylık versin canım

cnm yapılsa da inan umrunda olmuyo ne yaparsanız yapın doğurtun beni modunda oluosun:))))

aynen öyle,banada iğne attılar hatta biraz kestiler yandan, o sırada tuvaletim geldi tam hatırlamıyorum ama sanırım yaptım hiiiç bişey umurunda olmuyor küçük mucize için herşeye değer hayırlı doğumlar dilerim.

Ya bu arada mutlaka kesiyorlarmı? aranızda kesik atılmadan doğuran varmı?

Beni kesmesinler ya düşündükçe bi hoş oluyorum :bbo:

bence yok iğneymiş kesiymiş bunları hiç düşünmeyin. doğum bir mucize ve dünyanın en güzel olayı. onun için teferruatlara takılmayın o anı doya doya yaşayın..

hyr cnm bende yeni dogum yaptım normal dogum 2 ay oluyo kesmediler. ama normalde kesiyorlar mı bilmiyorum. bana sancılarım çok şiddetlenmişti o zaman iğne yaptılar ne için yaptıklarını hala bilmiyorum. bide dogum yapınca dikiş atmadan önce iğne yaptılar uyuşturrsun diye.

Kimi doktorlar hiç kasmıyormuş hemen kesik atıveriyorlarmış yaw.
Dikişlerle dolaşmak zor olur diye üzülüyorum

hiç zor falan olmuyo, kesmesse kontrolsüz yırtık oluşur, ilerde problem yaratır.ya bişey söyliim normal doğumu istiosanız hiç dert etmeyin kesi, ya da iğne ya da alttan muayene, hepsi bebek işi, tek sorun sancılar ona da sancı olmassa rahim ağzı açılmaz bebek doğmaz die katlanıosun, kolay doğumlar diliorum

bende minnosha katiliyorum
bende kendime cok stress yapmistim igne oluyormu ne yapacagiim sanci ne zaman baslayacak felan
ben almanyada yasiyorum bilmem türkiyede yapiyorlarmi bana ebem agri kesici vurmustu sancilarimi kolay kolay cekmem icin inanin okadar cok rahatlamisimki beni ögleye felan dogum yaparim diye dr tahmin ediyordu o igne sayesinde sanciyi okadar anlamadim hatta odamda esimle annem vardi hep dalga gecer sanciyi atlatmistim sabah ben ikinmalarda cok zorlandim tam pes derken melegim kollarimdaydi

bendede hic kesmede yirtilmada olmadi cok sükür arkadaslar bence doguu kendinize dert etmeyin hamileliginizin tadini cikartin bende cok kafaya takiyordum ama inanin dikissiz atlattim

Kesecekleri zaman yapıyorlar o halde kesiği hissetme diyemi acaba? CADIARZU
evet kesecekleri zman igneyi önce yapıyorlar acı hiisetme diye.ben epidural normal dogum yaptım.o yuzden bana kesi atılırken igne falan yapılmadı.üstüne birde suni sancı yedim.ama benim sanssızlıgım epiduralım agrı eşigimin düşük olmasından dolayı tutmamış.bunuda kesi atılırken ögrendik.birde bebeğim 4 kiloydu ve ilk dogumumdu.buna ragmen korkulacak bişey yok arkadaşlar bana baksanıza ben canlı canlı dogum yaptım.sonra bebeginizi kucagınıza aldıktan sonra herşeyi unutuyosunuz zaten...
:ecrin_bebek:/:1hug:

amiiinn.. bende 34. haftamdayım ve yaklaştıkça insan her ayrıntıyı düşünmeye başlıyo ama bu sitedeki paylaşımlar okadar içimi rahatlatıyorki anlatamam doğum yapmış olan arkadaşlar hepinize çok içten teşekkür edeim valla çok rahatlatıcı bilgiler veriyosunuz.ben birde iç dikiş diye birşey duydum çatı dar oluncamı ne içede kesik ve dikiş atıyorlarmış aslında takıldığım bi mevzuu değil sadece bana bu bilgiyi veren kişi doğrumu söylüyo onu merak ettğim için sorayım dedim :))

bu iğneyi bebeğin gelmesinden hemen önce yapıyorlar yani doğumu başlattıklarından önce ..
kesmedende yapılıyor tabi ama genelde ikinci doğumda anne tecrübeli olduğun için..
ama dayanabilirsen ben yapmadım..iki ebe vardı biri kesmicem
uğraşma dikişle falan dedi diğeri ben dayanamayınca kesti
çünki tüm gücüm bitmiş kendimi kaybetmek üzereydim..
hemen kesip bebeği aldılar.....

evet canım iç dikişte var ..ebe az kaldı iç dikiş bitti diyordu ordan hatırlıyorum bende..
iç derkende sanırım gene rahimin taa içi değil..dışardaki dikişin alt katları heralde..
sen zaten onu anlamıyosun canım...dikiş atıyolar ama kaç tane nereyi dikiyolar
sen bitmiş ve yorgun oldun için sadece bian önce bitmesini istiyosun...
ayy bana sanki tüm vajınayı diktiler gibi gelmişi.....kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…