normal doğumda hep kesilirmi orası?

bh_48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
240
2
66
Muğla
arkşlar bnm ilk doğumum olucak normal istiorum 2.5 ay ım kaldı ama ben merak ettiğim bişi var herkezinmi doğumda kesilio orası.okuduklarımdan bunu çıkardım hep dikiş falan yazılmış yani vajina yeterince açılmıo mu?yoksa ben mi yanlş anladım

Allah tamamına erdirsin, sağlıkla yavruna kavuştursun.
Eskiden kesi yapılmıyormuş, mesela benim annemin iki doğumu var ve dikiş nedir bilmiyorum diyor.
Ben de geçen yıl doğum yaptım 4 dikişlik bir kesim oldu.
Genellikle kesi yapılıyor, çünkü o kadar uzun beklemek istemiyor ve riske atmıyorlar.
Eğer eksi yapılmaz da kendi haline bırakılırsa yırtıklar olabiliyormuş ve bunun dikişi daha zor oluyormuş diye duydum.
Ama korkacak hiç bir şey yok, zira o esnada onu fark etmiyorsun .
Sadece doğum sonrası dikkatli olman gerekiyor.
Ben bir anda ayaklanıp kendimi zorladığım ve emzirmek için sürekli dikişlerimin üstüne oturduğumdan iyileşmem biraz uzun sürdü.
Birde rahatlıyorum diye düşünerek sürekli soğuk su tutum bunlar kesinlikle yapılmaması gerekenler.
Bunlara rağmen tam 25. günde tamamen iyileşmiştim.
Doğum hikayemi okursan ne kadar kolay bir doğum gerçekleştirdiğimi anlar ve rahatlarsın.
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/572496-yusra-ipegim-adi-kolaylikla-geldi.html

doğum hikayeni okudum kendimi ağlamamak için zor tuttum gerçekden çok güzel geçmiş beni bayağı rahatlattı yazdıkların çok tşk ederm

Allah tamamına erdirsin, sağlıkla yavruna kavuştursun.
Eskiden kesi yapılmıyormuş, mesela benim annemin iki doğumu var ve dikiş nedir bilmiyorum diyor.
Ben de geçen yıl doğum yaptım 4 dikişlik bir kesim oldu.
Genellikle kesi yapılıyor, çünkü o kadar uzun beklemek istemiyor ve riske atmıyorlar.
Eğer eksi yapılmaz da kendi haline bırakılırsa yırtıklar olabiliyormuş ve bunun dikişi daha zor oluyormuş diye duydum.
Ama korkacak hiç bir şey yok, zira o esnada onu fark etmiyorsun .
Sadece doğum sonrası dikkatli olman gerekiyor.
Ben bir anda ayaklanıp kendimi zorladığım ve emzirmek için sürekli dikişlerimin üstüne oturduğumdan iyileşmem biraz uzun sürdü.
Birde rahatlıyorum diye düşünerek sürekli soğuk su tutum bunlar kesinlikle yapılmaması gerekenler.
Bunlara rağmen tam 25. günde tamamen iyileşmiştim.
Doğum hikayemi okursan ne kadar kolay bir doğum gerçekleştirdiğimi anlar ve rahatlarsın.
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/572496-yusra-ipegim-adi-kolaylikla-geldi.html

ne kadar sakinmışsın. suyun gelmış sen namaz kılmışsın:1: ben olsam ohoooo yerı göğü inletmeye başlamıştım.epidural bıle yaptırmamışsın . helal olsun. snedekı cesaretı versın Rabbım bana ve benım gıbı tırsaklarada:ssz:

ne kadar sakinmışsın. suyun gelmış sen namaz kılmışsın:1: ben olsam ohoooo yerı göğü inletmeye başlamıştım.epidural bıle yaptırmamışsın . helal olsun. snedekı cesaretı versın Rabbım bana ve benım gıbı tırsaklarada:ssz:

İnanın, her kapının anahtarı dilimizin ucunda.
Her şey dualarla oluyor. Ben çok inandım ve istedim Rabbım şükürler olsun geri çevirmedi.
Allah'ım bir daha anne olmayı nasip ederse kesinlikle yine normal doğum isterim, tabi tıbbi bir sakınca olmadığı sürece.
O an her kadının mutlaka yaşaması gereken ve asla başka hiç bir şeyle mukayese edilemeyen bir an.
Allah'ım cümlemize hayırlı evlatlar nasip etsin.
Sizlere de kolaylık versin, sağlıkla yavrularınızı kucağınıza almayı nasip etsin.
Kesinlikle avutmak için söylemiyorum inanın zor bir şey değil, yani mutlaka acı duyuyorsunuz ama öyle bir an ki o acı size vız geliyor.
Ben doğumdan ziyade iyileşme sürecinde sıkıntı yaşadım, o da benim tedbirsiz ve dikkatsizliğimden kaynaklandı.
Eğer tıbbi bir gereksinim yoksa, sizin ve bebeğinizin sağlığını etkileyecek bir durum söz konusu değilse mutlaka NORMAL DOĞUM yapın.

İnanın, her kapının anahtarı dilimizin ucunda.
Her şey dualarla oluyor. Ben çok inandım ve istedim Rabbım şükürler olsun geri çevirmedi.
Allah'ım bir daha anne olmayı nasip ederse kesinlikle yine normal doğum isterim, tabi tıbbi bir sakınca olmadığı sürece.
O an her kadının mutlaka yaşaması gereken ve asla başka hiç bir şeyle mukayese edilemeyen bir an.
Allah'ım cümlemize hayırlı evlatlar nasip etsin.
Sizlere de kolaylık versin, sağlıkla yavrularınızı kucağınıza almayı nasip etsin.
Kesinlikle avutmak için söylemiyorum inanın zor bir şey değil, yani mutlaka acı duyuyorsunuz ama öyle bir an ki o acı size vız geliyor.
Ben doğumdan ziyade iyileşme sürecinde sıkıntı yaşadım, o da benim tedbirsiz ve dikkatsizliğimden kaynaklandı.
Eğer tıbbi bir gereksinim yoksa, sizin ve bebeğinizin sağlığını etkileyecek bir durum söz konusu değilse mutlaka NORMAL DOĞUM yapın.

ne güzel konuşmuşsun ben evli değilim ama normal doğumdan çok korkuyorum nedenseee

ne güzel konuşmuşsun ben evli değilim ama normal doğumdan çok korkuyorum nedenseee

Rabbım hayırlı insanlarla karşılaştırsın, hayırlı evlat nasip etsin inşallah.
Korkacak hiç bir şey yok, Yaradan öyle güzel yaratmış ki, kusursuz.
Senin hiç bir şey yapmana gerek yok o her şeyi olması gerektiği gibi tasarlamış.
Bize sadece biraz sabırlı ve dirayetli olmak düşüyor, bu kadarcık acı aldığımız mücevherin yanında hiç kalır.

bende 4 aylık hamileyim ve normal olsun istiyrm son ana kadar herşey ylunda gider inşallah
korkmuyrmuyum? çok korkuyrm ama Allah bi kolaylığını verir diyrm ve kendime güvenmeye çalışıyrm

Benim de hic kesigim ya da yirtigim olmadi Allaha sukur. Baska bir konuya da yazmistim bununla ilgili buraya da yazayim: doguma bir ay kala perine bolgesine zeytinyagiyla masaj yapin bir sure. Esneklik sagliyor. Zeytinyagi mucizesi:)

Rabbım hayırlı insanlarla karşılaştırsın, hayırlı evlat nasip etsin inşallah.
Korkacak hiç bir şey yok, Yaradan öyle güzel yaratmış ki, kusursuz.
Senin hiç bir şey yapmana gerek yok o her şeyi olması gerektiği gibi tasarlamış.
Bize sadece biraz sabırlı ve dirayetli olmak düşüyor, bu kadarcık acı aldığımız mücevherin yanında hiç kalır.

Amin canım
tabii ki öyle MEVLAM neylerse güzel eyler

Benim de hic kesigim ya da yirtigim olmadi Allaha sukur. Baska bir konuya da yazmistim bununla ilgili buraya da yazayim: doguma bir ay kala perine bolgesine zeytinyagiyla masaj yapin bir sure. Esneklik sagliyor. Zeytinyagi mucizesi:)

Bende hurmanın doğumu kolaylaştırdığını okumuştum. Hatta ayet var.
Yanlış hatırlamıyorsam Meryem suresinde geçiyordu, İnternet te bulabilirsiniz hurmanın geçtiği ayet diye.
Hz. Meryem'in sancıları tuttuğunda hurma ağacının altına gidip meyvelerinden yemesi vahiy olmuş.
Bende son aylarımda bolca tükettim. İlk dönemlerde önerilmiyor ama buraya dikkat, düşüğe sebep olabilir miş.

Ben de normal doğumdan çok korkuyordum ama sezaryan da istemiyordum... Epiduralli normal doğuma odaklandım,fakat Allahım bana acıdı sanırım,9 cm açılmayla doktora gittim,suyum geldiğinde açılmıştı heryer... ve de bana kesi yapmadılar,3 tane minik dikişim var şu anda. o da yırtıkları toparlamak için...bebeğim 8 günlük... dikişlerim düşmek üzere...
korktuğum gibi olmadı,ben epidural beklerken artık çok geç deyip normal doğuma ağrılı sızılı aldılar diye dertleniyordum fakat,korktupum gibi olmadı,sancımın hepsini evde çekmişim zaten... ağrı eşiğim yüksektir....
demem o ki korkmayın... ben istisnaydım,doktorum bile ben böyle dogum görmedim dedi....

hayırlısı arkdşlar aslında korkmuyorum ama hiç yaşamadığım bişey o yzden bu sorularımda içimde hep iyi bir his var herşey çok kolay olucakmış gibi ne var ki bunda aslında hayvanlar kendi kendilerine doğum yapıolar hamileliğimde hiç bi sıkıntım olmadı inşallh doğumumda da olmıcak beni sıkan tek şey aldığım kilolar şu an=) kendimi çok iri hissediorum zaten iri bi insandım
100 kiloyla doğuma gircem sanırım bu arada zeytinyağı olayı mantıklı geldi banada dikiş olmaz inşallh bendede zeytin yağı kullanıcam

hayırlısı arkdşlar aslında korkmuyorum ama hiç yaşamadığım bişey o yzden bu sorularımda içimde hep iyi bir his var herşey çok kolay olucakmış gibi ne var ki bunda aslında hayvanlar kendi kendilerine doğum yapıolar hamileliğimde hiç bi sıkıntım olmadı inşallh doğumumda da olmıcak beni sıkan tek şey aldığım kilolar şu an=) kendimi çok iri hissediorum zaten iri bi insandım
100 kiloyla doğuma gircem sanırım bu arada zeytinyağı olayı mantıklı geldi banada dikiş olmaz inşallh bendede zeytin yağı kullanıcam

Öncelikle normal doğurmak istediğin için seni tebrik ederim. Ben de aralık ta normal doğurdum ve kesik olmadı. ama dikiş oluyor,ama ondan hiç bir şey hissetmiyorsun...herkesin doğumu farklıdır diye düşünüyorum yinede. yanlız, egzersizler yapabilirsin bunun için..mesela tuvalete gittiğin de arada kesip kesip, orada bulunan kasları çalıştırabilirsin...bunu normal otururken de yapabilirsin..normal doğum muhteşem bir şey..hayırlısıyla bebeğini kucağına alman dileği ile

Benim de 35. haftam bitmek üzere. Normal istiyorum ben de ama çok da korkuyorum. Hurma yiyorum 2 haftadır. Kolaylaştırdığını ben de çok duydum. Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimiz için.

Back