• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğumda epidural kullanılmasının sakıncası varmı ?

heroine

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.512
288
698
İstanbul
1966 yılında Trabzon'da doğdum.. 1984 yılında Samsun Anadolu Lisesi'nden birincilikle mezun oldum.
1991 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Bölümü'nü 1991-1997 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi aldım.

1996-2006 yılları arasında Ankara Üniversitesi'nde uzman doktor olarak , 2000 yılında New York Columbia Üniversitesi Sloane Hospital for Women'da Obstetric Ultrasound & Fetal Diagnosis and Therapy Programı'nda çalıştım.

Prenatal tanı, yüksek riskli gebelikler ve endoskopik cerrahi ile özel olarak ilgileniyorum. Uluslararası dergilerde 20, ulusal dergilerde 30 bilimsel yayınım mevcut.

Halen Bahçeci Kadın Sağlığı Merkezi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak çalışıyorum.

hocam öncelikle bizlere zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederiz..
benım size sormak istediğim...
normal doğumda epidural kullanılmasının sakıncası varmı?
ben bu yöntemı kullanmayı düşünüyorum aama bazı kaygılarım var açıkçası..

Hanımefendi ben tüm doğumlarımda epidural anesteziyi öneriyorum. Hastalarım doğumu çok iyi tolere ediyorlar. Sağlıklı bir doğum dilerim

epıdural anastezının zararı yok dıyorsunuz anladıgım kadarı ıle....bende dogumdan çok korkuyorum o halde ben bu yöntemı tercıh edebılırım.
teşekkürler...

Hanımefendi anestezi yöntemlerinin zarar ve yararını Anestezi uzmanı ile tartışmanızı ve ona göre karar vermenizi öneririm. Her hasta epidural anesteziyi kabul etmemektedir...

merhabalar doktor bey bende normal dogum yapmak istiyorum ama ben kronik urtiker hastasiyim epidural anestezi alabilirmiyim acaba?

merhabalar doktor bey bende normal dogum yapmak istiyorum ama ben kronik urtiker hastasiyim epidural anestezi alabilirmiyim acaba?

Sevgili Figenmus kullanacağınız her ilaç ürtikere yol açabilir. Anestezi doktorunuz ve Ürtikerinizin tedavisini takip eden doktorunuzun konsültasyon yapması (danışması) en iyi yol. Doğumdan önce mutlaka iletişim kurmalılar:ecrin_bebek:

Back