• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğum Yaptım

elfide

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2007
229
3
96
Ankara
1 sene sonunda bende doğum hikayemi yazıyorum. :)

Doğumum çok güzel geçti. Saat gece 1:30 da az bişey su geldi. Annemi aradım 3:30 da yanımızdaydı. 5:30 da hastaneye geldik bu aşamaya kadar hiçbir sancım yoktu sadece çok hafif belli belirsiz bir 15 dk da bir karın kasılması vardı. 5:30 da nöbetçi doktor muayene etti ve suyumun kalan kısmı muayene masasında geldi. Parmak ucu kadar açıklığın var dedi. Saat 7:30da doktorumla irtibata geçildi ve serum bağlandı. Hemşirenin dediğine göre içinde suni sancı varmış. Serumdan sonra sancılar hafif hafif başladı. Sürekli doktor ve ebe hemşire açıklık muayenesi yapıyordu. Saat 10:30 da doktorum geldi 4 yada 5 cm olmuştu açıklık. Sancımda bu aşamada adet sancısı kadar artmıştı. 5dk yada 3 dkda bir geliyordu. Doktor epidurali takabiliriz dedi ama 2 anestezi uzmanıda ameliyatta olduğu için. 11:30 da epidural takıldı. Epidural takıldığında 7-8 cm açıklığım vardı. Epidurale 30 dk kala filan sancılar çok sıklaşmıştı ama dayanılmayacak kadar değil. Epidural takıldıktan sonra hiçbir sancı duymuyordum. Nstde sancılar tavan yapıyor ama ben hissetmiyordum. Hatta arkadaşlarım ziyaretime geldi oturup sohbet ettim. 12:30 gibi ebe hemşire açıklığımın tamamlandığını söyledi. 13:00 de doğumhaneye alındım. Hala sancım yoktu. Doktor geldi bana nasıl ıkınmam gerektiğini tarif etti ve Daha sonra çatım dar olduğu için galiba dirseğiyle göğsümün alt kısmından karnıma bastırdı. ve bebeğim doğdu. Hala acı çekmiyordum. Bebeğimi izliyordum. Doktor dikişimi attı ve bebeğimle odama geçtim. Çok kolay ve çok güzel bir doğumdu.

Doktorum İbrahim Sekü Sincan Lokman Hekim Hastanesinde doğum yaptım. Doktorumdanda Ebe hemşiremdende çok memnundum.

ne guzel bır dogum hıkayesı ..tesekurler ınsana cesaret verıyorsun..bebegını saglık ve mutluluk ıcınde buyutmen dıelgımle ...hayırlı olsun

Ayy mŞlh ne gÜzel ve kolay olmuŞ allah herkese nasıp etsın

Kolay doğum yapmışsın ya da ağrı eşiğin yüksekmiş sanırım maşallah

Allah analı babalı büyütsün...

Ağrı eşiğim çok düşüktür aslında. Bende doğum yapmayan her insan gibi korkuyordum ama sonuçta doğum bu ağrı oluyor ama zaten dayanılamayacak ağrı değil.

Doğum olup eve geldikten sonra inanın ağrılarınızın hiçbirini hatırlamıyorsunuz. Şiddetini bile. O kadar çabuk unutuluyorki anlatamam. Şimdi 2. bebeğe hamileyim sanki ilk kez doğum yapacakmış gibi heyecanlıyım.Şu anda da en büyük korkum epidural yaptıramazsan nasıl doğururum diyorum naniknanik

ne güzel kolaylıkla atlatmışsınn darısı başımızaa..

allah analı babalı büyütsün :Saruboceq:
darısı başımıza gerçekten.. merak ettıgım bır sey var bız sancı cekerken dogum gerceklesene kadar yalnız mı oluyoruz? yanı eşimiz falan olabılıyor mu yanımızda yoksa oylece kaderımıze mı terkedılıyoruz eyvahedigeldismile. açılma var mı diye kontrollerın yapıldıgı yer neresı? normal oda mı? of belkı cok sacma soru oldu ama napayım cok merak edıyorum.. ozellıkle esımın yanımda olmasını cok ıstıyorum ben fisfisfis

ben de 2 ay önce normal doğum yaptım.epidürale gerek bile kalmadı çünkü ağrılar dayanılmayacak kadar kötü değildi zaten yarım saat içinde doğurdum.doğum başlayana kadar eşim yanımdaydı hatta doğum başlayınca da ordaydı ama bakmaya cesaret edememiş o yüzden kapıda bekledi kameraya sesleri çekmiş :))

allahım analı babalı güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin inşallah.

allah analı babalı büyütsün :Saruboceq:
darısı başımıza gerçekten.. merak ettıgım bır sey var bız sancı cekerken dogum gerceklesene kadar yalnız mı oluyoruz? yanı eşimiz falan olabılıyor mu yanımızda yoksa oylece kaderımıze mı terkedılıyoruz eyvahedigeldismile. açılma var mı diye kontrollerın yapıldıgı yer neresı? normal oda mı? of belkı cok sacma soru oldu ama napayım cok merak edıyorum.. ozellıkle esımın yanımda olmasını cok ıstıyorum ben fisfisfis

Hastaneden hastaneye değişir. Benim hastanemde Eşim ve annem yanımdaydı hatta babamda bir ara geldi ve benim sancı çektiğimi görünce dayanamadı çıktı. Odamda sancımı çektim. Açıklık muayenem odamda yapıldı. Hatta doğumdan önce ebe hemşire ıkınma provası yaptırdı yatağımdaydım. Daha sonra tekerlekli sandalye ile doğum haneye alındım. Doğumum gerçekleşti tekrar odama döndüm. Eşimin belki doğumda yanımda olmasını istesem orayada alırlardı ama böyle bir şey talep etmek aklıma gelmedi.

Tüm nazımı ve kaprisimi çeken bir kez bile bizi terslemeyen hatta ikinci bebek için bizi cesaretlendiren Doktorumuz Prof. Dr. Ali Rüştü ERGÜR'e minnettarız...

19.09.2009'da kızımız Defne'yi sağ salim kucağımıza verdi. Güle oynaya doğumhane'de müzik eşliğinde doğum yaptım. Eğer ehil bir doktorunuz varsa hiç korkmayın, iğne bile görünce korkudan utanmadan ağlayan ben güle oynaya doğum yaptım.
Hatta annem duymasın (Kızıma o bakıyor da :) ) ikinci hatta üçüncü bebeği bile düşünüyorum.

Allaha'a şükür sorunsuz bir hamilelik ve hiç sorunsuz bir doğum yaşadım.
Kadınlar doğum konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadıkları için ve etraftan da türlü hurafeler anlatıldığı için öncesinden korku ile doluyorlar.
Tabii ilk doğumları olunca da ne ile karşılacaklarını bilmiyorlar.
İlk kez bebeklerini kucaklayacakları için heyecan duyuyorlar, daha önce hiç bir bebek ile yaşamadıkları için tedirgin oluyorlar doğal olarak v.s.

Kahve içmeye gittik eşimle hatta doğum öncesinde... Kadıköy Şifa hastanesinde 22.30 da yatmaya giitiğimda sağolsun Dr.'umuz bizden önce gidip odamızı ekipmanları ebeleri ayarlamıştı.
Hemşireler ebeler biz hastaneye varınca Aaaa siz kahve içmeye gitmiştiniz değil mi? diye gülerek bizi bekliyorlardı.

Umarım herkes benim gibi sorunsuz bir hamilelik geçirir ve doğumunu gerçekleştirir.

Herkese sağlıkla bebeğini kucağına almasını diliyorum.:)

Doktorumun iletişim bilgilerini size veriyorum.

Prof. Dr. Ali Rüştü ERGÜR
Muayenehane;
Fener Kalamış Caddesi, No.45 Leman Apt. Daire 4
Kadıköy / İstanbul
Tel : (216) 338 4848
Fax : (216) 338 3299

ne güzel Allah herkese kolay doğumm nasip etsin
cesaret alıyor insan :)

Back