Normal doğum yapan anneler...

NLN89

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
32
0
16
Hatay
Mrb arkadaşlar ben 2 aylık hamileyim hamile olmadan önce hep normal doğum yapacam derdim.ama şimdi korkuyorum.nasıl sizce normal doğum çokmu zor?

Merhba canm.. bende normal doğum olmasını Cok istiyorum. Bende cok araştırdım.normal doğum ve sezeryan.suda doğum nevarsa izledim.. sezeryan kesinlikle bir ameliyat. Bu sebepten Hic olmak istemem. Ama rabbim neyi kısmet etmişse o olur. Bizim için daha cok erken doğum şekli belirlemek.ilk baslarda Cok takıyordum bende.. ama sorduğun soruya burda cok kötü diyende olur hayir Cok rahat diyende olur. Herkesin kendi bünyesi ve ağrı esigiyle alakalı. Normal doğum yapanlarin hikayelerini oku...canm. rabbim hepimize sağlıklı ağrısız doğumlar nasip etsin insallah.

ben 3 kere normal doğum yapmış biri olarak tavsiye ederim normali...doğumdan sonra ayağa kalkıp her işinizi yapabiliyorsunuz...eğer sancıları düşünüyosanız rabbim zaten o anda öyle bi güç veriyoki bunu yaşayınca anlarsınız ancak...

ben 3 ay once 12 saat sancı sonrasında normal dogum yaptım sadece sabır ve ıstemek yeter gerısı Allah'a kalmışnasipse olur doguma daha 4 saatın var dedı doktar bana 30 dk sonra bebegım dunyaya geldı doktor cok onemlı ıyıbır dogum koçu bulmak onemlı Allah kurtarsın...

slm arkadsalar bnde 34.haftamdayım normal gorunuyor hersey ama endıselıyım.bazen sancım oluo.rahımın acılmas ııcn neler yapmalıyım.ayrıca artık sıkıldım bı an once dogurmak ıstıyorum..ıstanbul medicine hospıdal de dogum yapan var mı?

slm dogum gunumuz aynı aymış ben de de kasılma var ve agrı acı normal diyolar hastaneyle ilgili bi fikrim yok ama doktorun iyi olsun

sağlık acısından sıkıntınız yoksa normal doğum tavsiye ederim doğum gerçekleşince sanki hiç acı çekmemiş gibi sizde yeniden doğmuş oluyosunuz bide tavsiyem fatma ananın eli
diye bir bitki var dal gibi kayınvaidem hacıdan dödüğündne getirmişti doğum esnasındaa suya konuluyor dua okunuyor o açıldıkca sizde açılıyosun 1 saatte doğum yaptım bebeğime kordon dolandı ona rağmen 2 dikiş
tabii doktrunuzunda çok önemi var

Ben de 12 gun once suni sanciyla normal dogum yaptim 9 saat sanci cektim çok fenaydi ama doğum gerceklestigi anda zaten tum sancilar geciyo dunyanin en guzel seyi boncuk boncuk sana bakiyo :) bebegimin o anki bakislarini hic unutamam kaslarini kaldirmis alni cizgi çizgi olmus oooyle bana bakiyodu :) dogumdan sonra bende zor olan dikislerdi. İc kanama yapmis o geceyi yogun bakimda gecirmistim.. O zamndan beri cok agrim oldu ama benim durum farkliydi. Normalde o kadr agri olmuyo.. Taburcu olunca eve geldigimde hic yatmadim butun islerimi yapabiliyodum karnim da toparlandi bile.. Sezeryanda daha zor ve cok agrili oluyomus.. Normal dogumu tavsiye ederim hem sut de hemen geliyo.

bende iki ay önce normal doğum yaptım epudüral hemde çok rahattı ama sancı yine çektim tabii
açılmam da tamamen olunca epudüralin rahatlığıylaa gerçekten rahat bir doğum yaptım ama eğerki dikişin varsa sezeryandan bir farkı olmaz

sağlık acısından sıkıntınız yoksa normal doğum tavsiye ederim doğum gerçekleşince sanki hiç acı çekmemiş gibi sizde yeniden doğmuş oluyosunuz bide tavsiyem fatma ananın eli
diye bir bitki var dal gibi kayınvaidem hacıdan dödüğündne getirmişti doğum esnasındaa suya konuluyor dua okunuyor o açıldıkca sizde açılıyosun 1 saatte doğum yaptım bebeğime kordon dolandı ona rağmen 2 dikiş
tabii doktrunuzunda çok önemi var

canım o bitkiden bendede var ama hangi duayı okuyacagımı bilmiyorm bide en sonunda o suyuda içmemi söylediler. 34 haftalık hamileyim bende normal istiyorum

bugun içinde sorup yazıcam canım bende suni sancıyla yaptım hemde 3 kere serumuma karıştırdılar benim ki çok inatçıydı gelmemek için 41 haftam bitmişti ama benim rahat oldu

Arkadaşlar gittiğim dr sadece sezeryana giriyor normal olursa başka dr a yolluyor ne yapmalıyım daha başlangıçtayım minyon olduğum için normal yapabilir miyim çok kararsızım dr değişsem mi

bugun içinde sorup yazıcam canım bende suni sancıyla yaptım hemde 3 kere serumuma karıştırdılar benim ki çok inatçıydı gelmemek için 41 haftam bitmişti ama benim rahat oldu
kac kilo dogdu bebek. benimde 41. haftaydi. rahimde hic acilma yok tamamen kapali dedi eve. suni sancidan sonra sezeryan olur nasilsa diye sezeryan oldum.
simdi ikinciyi dusunuyorum. ilk sezeryanim zaten cok zordu. ikincisi daha zor olur sanırım. hep ilk dogum aklima geliyo. suni sanci denesem olur muydu acaba diye. bebek 3800 du. sonra diyorum belki onu dogurmam cok zor olacaktı alttan dikisim fazla olacakti belki diye dusunup kendimi avutmaya calisiyorum. hayirlisi en onemlisi saglikla geldi bu onemli ama normal olabilir miydi diye aklima gelip duruyo

Back